reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staraczki 2014 :)

Dzień dobry .... znowu wstać nie moglam ... siedzę i spie .. jeszcze meza powalilo i o 1 w nocy nu się zebralo na .... a ze ja nie odmawiam to tak mam ....

reklama
Hej laski :) Anula niby tam blada kreska jest. Ale tamte były mocniejsze. No nic dalej robię testy. Jazza-no bardzo się cieszę, że mam ta pracę nadal :) laski co tam gotujecie dziś? U mnie zapiekanka z ziemniaków, pieczarkow mięsa mielonego plus cebula no i ser :)

Witam sie z rana :-)

Anula to niezle ten Twoj mezu szaleje po nocach;-)

Lux hmmm sama bym zjadla taka zapiekanke a jak robisz ziemniaki najpierw gotujesz i kroisz czy surowe kroisz i dodajesz?

U nas pieknie slonecznie dzien sie zaczal, teraz sie chmurzy, ale zimno na dworzu, przymrozek byl brrrr

Milego dnia :-)

Hej laseczki

Jazza jugoslawa
Ciacho krowka ;-) nawet mu wyszlo procz tego ze masa mu wyplywala ale sie chlop staral i bylo dobre :-)

Jazza
No to z pitem przeginaja. Heh moja mama tez sie wkurza bo jeszcze nie ma... super intensywny weekend :-)

Anulcia
Jak tam dzis podwozie i samopoczucie? Tez kurcze w tych pracach wykorzystuja ile sie da... eh. Ja sie boje jak mlodego przeniose to jego pokoiku. On ma swoje lozko ale w naszym pokoju i nie lubi spac z nami w jednym lozku wiec moze nie bedzie zle ale widze ze to czesto nie takie proste. Wytrwalosci!:-)

Blair
Wlasnie jak tam sie czujecie?:-)

Lux
No to teraz stary niech cie w obroty bierze ;-)

Aschlee, watpliwosci hop hop??

Ja nadal pociagajaca i wczoraj we wro jeszcze tak pizgalo ze szok. Po ginie bylismy jeszcze w decathlonie po kurtke dla mlodego super promocja z 79 na 39 przecena taka fajna na wiosne idealna na chlodniejsze dni :-) no i real nawiedzilam. Jak zwykle jaska obkupilam a siebie nie-standard. Z reszta sily chodzicnie mialam. Mala 960 g ma i znow mam za malo wod eh... znow trza liczyc picie...

Lux
Ja tez ci zycze by sie twoi pogodzili. A bab nigdy nie zrozumiesz :p co do tesciowej hnm ja sie okazjonalnie do mojej odzywam ale mi latwiej bo ona ponad 300 km ode mnie.

Julcia
Zdrowka. Te wirusy teraz sa tak paskudne ze trzeba uwazac... mlody dzis 6 dzien jak goraczkuje a od wczoraj zmianila mu lekarka na antybiltyk pelny. Serce mi peka jak dzieci choruja... urodzinki sie szykuja?:-D

Bezdzietna
Gratki :-) i spokojnych 9 miesiecy :-)

Jakos dziwnie posta napisalam o_O:p

Milego dnia :-)

Cześć dziewczyny,

lux:
dokładnie tak jak mówisz. Dzieci muszą jakoś rozładowywać emocje. U mnie dzisiaj ryż, warzywka i mięsko w sosie pieczarkowo - szczypiorkowym :) Oooo super, że kreska ciemna :D Do boju kochana :D

jazza: hihi mój to często gęsto też tak ma, że jak coś wybiera dla siebie to się dłużej schodzi...najważniejsze, że wybrał i że ci się podoba zakup :D Ja dłuuugo walczyłam, żeby mój TŻ wyrzucił jedną kurtkę - tak jej nie znosiłam. W końcu się udało :p Mnie się ostatnio hot dogów chciało, bo miałam ochotę na cebulkę taką smażoną...ale na razie oddaliłam to marzenie kulinarne ;) Może burgery w weekend zrobię...Spytać chciałam też o ziemniaki lux :D Bo też ciekawa byłam czy gotuje czy surowe daje :D

anula: nocka z wrażeniami :D No i fajnie :p Ja też nie odmawiam w nocy i też tak mam, że potem ziewam następnego dnia ;)

missiiss: mniam! Najważniejsze, że chciał i się starał zrobić ciacho, tak jak mówisz :) Udany zakup tej kurtki. Teraz picie powinno łatwiej wchodzić, bo trochę cieplej się robi. Najważniejsze, że mała rośnie i wszystko z nią dobrze :) Dasz radę :) Zdrówka.

U mnie leniwy poranek, jakoś deszczowo i pochmurnie. Na szczęście widać, że słonko będzie próbowało się przebić i może wyjdzie z tego słoneczny dzień.
Coś czuję swoje podbrzusze...heh wizyta u gin już niedługo. Mam nadzieje, że to nie pęcherzyk, który nie pękł. Chociaż biorę to bardzo poważnie pod uwagę, bo już tak było przez ostatnie 2 cykle...W każdym razie jeśli się teraz okaże, że znowu nie pękł nie wyjdę z gabinetu bez recepty na pregnyl albo coś innego na pęknięcie.

Udanego dnia ;D

Lux dziekuje :-) wyprobuje z checia ten przepis :-)

Missiiss zdrowka kochana, u nas tez dzis pizdzi jak w kieleckim na dworcu;-), a chlopa to tylko pochwalic za ciasto, checi sie licza najbardziej :-). A co do PITa to tata dzwonil, ze przyszedl, no rychlo w czas:wściekła/y:

Jugoslawa burgery tez za mna chodza, czasem robie z gotowych hamburgerow, a czasem sama robie z miesa mielonegom daje podsmazona cebule, ogorka, pomidory i sos chrzanowo pomidorowy :-). Robie tez bulki z parowkami, to moj wlasny przepis, uwielbiam je i od czasu do czasu robie. Robie ciasto jak na pizze z drozdzami, ale dodaje tam jeszcze rozne przyprawy jak bazylia, oregano, estragon, czaber itd, co akurat pod reka, ciasto wyrasta, na patelni podsmazam czosnek z cebula i dodaje koncentrat pomidorowy i chrzan tarty, sol i piperz i mieszam. Potem scieram ser zolty. Biore porcje ciasta, rozplaszczam, klade sos, parowke i ser zolty i formuje szczelna bulke, ze wszystko jest w srodku, takich bulek wychodzi kilka, potem do piekarnika i pieke, no wychodza bomba :-). Trzymam kciuki za Twoj pecherzyk kochana;-)

reklama
Do góry