• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki 2015 : )

gdy ja dowiedziałam się w szpitalu, że moja ciąża się nie rozwija i musi być zabieg pomogły mi słowa jednego z lekarzy, który mi powiedział wtedy, żebym się aż tak nie przejmowała bo nie jest najgorzej, że skoro zaszłam w jedną ciąże bez problemu to w kolejną też zajdę, że problem by był jakbym w ogóle zajść nie mogła

reklama
Hej hej! Witam wszystkie nowe staraczki:-)

Wpadam zameldować, że @ nadal nie ma, ale już czuję, że nadciąga.

Przeczytałam, że w piątek szykuje się wielkie testowanie - mocno trzymam kciuki!! Przydałby się wysyp podwójnych kreseczek:-)

Skaba,

Kochana od niedzieli czy soboty piszesz ze @ nadciąga ;)

Ja tam wierze, ze skubana nie przyjdzie [emoji12] [emoji1]

Claudia,

Kciuki za bete jutrzejsza.

Tyle piszecie, że ciężko mi się wbić :/

Lux,

Mamy podobna wagę i podobny wzrost :) ale ja już 30kg zgubiłam. Byłam prawdziwe sloniatko [emoji6]

Wysłane z mojego Sony Xperia E1

gaga, nie ma się czym przerażać.
Napisałam jak było w moim przypadku. Ja miałam względnie regularne cykle mieszczące sie w książkowym zakresie. Luteiną lub duphastonem byłam faszerowana jakieś 3 lata. nie dały rezultatu. A jak się okazało to problem przysadki i narośniętych polipów i to nie małych.
Raz jak mi gin powiedział że moja @ to normalka to zapytałam się go czy by zatrudnił babę która co 23 dni ma 3 dni z głowy normalnego funkcjonowania i z 8 godz w pracy na stanowisku jest jakieś 6. Nic nie odpowiedział ale nie ukrywam, ze z tego też powodu nieraz traciłam pracę bo nie dawałam rady się wywiązać z obowiązków.

Co do chemii w żarełku to święta prawda. Antybiotyki, Czarnobyl, sztuczne jodowanie kamiennej soli. Samo złe. Dlatego teraz nasze organizmy są słabsze.

A ja zawsze ważyłam ok 50 kg. Później w czasach rozwoju hashimoto tyłam na potęgę i od tamtego czasu wiecznie na diecie byłam. Teraz jak po operacji schudłam do 50paru trzymam się na poziomie 56 przy 170cm. Do tego mam wąskie biodra tak w ogóle 90/65/92. Bardzo widoczne wcięcie w talii, Tyłeczek się sexownie zaokrągla przy ok 58kg lekko odstaje brzuszek. Piersi stanik 70D/C zależnie od budowy stanika. Wyglądam teraz dobrze, nie wyobrażam sobie co będzie w ciąży bo jż teraz na początku zaczynałam się objadać. I teraz bez ciąży czasami nabierają mnie smaki i jem co tylko mi się nawinie.
Spowrotem się staram przerzucić na owoce, na kolacje jadam marchew z lnem, w pracy pochłaniam jabłko, gruszki i jakieś pieczywo. A co będzie w ciąży :sorry2:

Trzeba iść spać

Miłego dnia

Któraś z Was pytała o luteine czy pomaga zajść w ciążę. Luteiny nie dostaje się od tak.... Jeśli ma się za niski progesteron albo np plamienia przed @ to wtedy lekarz stwierdza czy przepisać ja albo w ciąży. Gdy jest za mało progesteronu lub są bóle brzucha ,plamienia. Pomaga w zagniezdzeniu tak jest napisane na ulotce.

reklama
A ja zaczynam nowy cykl. @ przyszła wczoraj. Jakoś do ostatniego momentu miałam nadzieję, że to plamienia takie w ciąży ;) ostatnio zaczęłam prowadzić kalendarz ovufriend tylko bez temperatur. Teraz zaczynam na full :) Ogólnie bardzo fajny, polecam.

Moja waga po ostatniej ciąży tez wzrosła i ciężko to zgubić. Nawet zastanawiałam się czy nie mam problemów z tarczyca. Ale wyniki tsh ft4 i ft3 wyszły w normach, wiec prawdopodobnie za dużo i zbyt kaloryczne jem :p
W tym miesiącu się za siebie biorę, mój cel to 10 kg. Korzystalyscie może z książki chodakowskiej? Bo co rusz jakieś wspaniałe przemiany pokazuje na fb ludzi, którzy jedli i ćwiczyli z jej książka. Zastanawiam się czy te przepisy faktycznie są dobre i proste.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry