reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Grrr zaznaczylam sobie posty do cytowania i wyskoczyl mi "blad cytowania" grrrrr [emoji35]

@nimitii ja mam USG, kiedy jeszcze bilo serduszko, powieszone w ramce na scianie :)

@Bulbasek diety dietami a ja i tak uwazam, ze kazdy organizm jest inny i nie da sie kazdego wpakowac w sztywne ramy jakiejs diety.
Pamietam jak wszedzie gadano o weglowodanowym sniadaniu, ze cacy, najlepsiwjsze, bla bla bla, moj organizm mial w doopie co mowia eksperci i na weglowodanowym sniadaniu zawsze bylo mi okropnie slabo, nie wpomne o ogromnym bolu glowy. Ja musze miec na sniadanie miecho albo twarog z dodatkiem chleba.

Wiecie czemu tak dbaja o pacjentow w Holandii?
Bo sluzba zdrowia jest prywatna, szpitale sa prywatne. Jesli nie bede zadowolona z pobytu w danym szpitalu to juz tam nie wroce, szpital nie zarobi i straci klienta.
Ja bylam w szpitalu Arlijne pierwszy raz z migdalkami w 2014 i od tamtej pory ze wszystkim tam chodze.
Ja jestem zadowolona z opieki a szpital zarabia.
I wszyscy sa zadowoleni :)

Ktoras chciala popisac o diecie...matko nie pamietam kto [emoji33] niech sie zglosi :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Całkowicie sie z toba zgadzam.
Ja jestem na diecie optymalnej, i tak samo - śniadanie tłuszczowe, ale mniej białka, bo jajecznicę jem z 1 jajka całego i 3 żółtek. Mała kanapeczka tez zeby troszkę węglowodanów dostarczyć, maslo, ser żółty i warzywa. Warzywami (węglowodany) nie da sie przejeść, wiec można do woli do każdego posiłku.
Węglowodany regularnie w ciagu dnia małymi porcjami dostarczam - do śniadania mała kanapeczką, zupka z warzywami w południe, ziemniaki lub warzywa do drugiego dania po pracy i wieczorem. A wieczorem tez nietluszczowo, tylko węglowodanowo.
Owoców w ogóle nie jem bo to same węglowodany.

Bulbasek, mam fajny przepis na chleb bezglutenowy, prościutki i pyszny.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
Kochana to podaj mi przepis :) :*

Węglowodanowe śniadanie jest niestety błędem i mitem, który jest powielany przez wielu głównie "telewizyjnych ekspertów od diet". Węglowodany dają chwilową energię podnosząc poziom insuliny we krwi a jak następuje nagły spadek mamy zjazd i musimy coś szybko zjeść. Wtedy najchętniej ludzie sięgają po słodkie ;) kiedyś też myślałam, ze owsianka to super śniadanie, ale tak nie jest. Jednak każdy ma prawo odżywiać się tak jak chce ;) nikomu nic nie narzucam. Widzę jednak efekty takiego sposobu odżywiania i to same pozytywne :)
Myślę że szkół zdrowego odżywiania jest wiele i każdy musi dobrać coś dla siebie. Ja dwa lata temu zmieniłam swoje nawyki żywieniowe i spadła 17 kg na wadze. Jem śniadania z podwójnymi węglowodanami + bialka i tłuszcze i te energię jednak mam później :)

Mój organizm jednak jest z tych które nie lubią czerpać energii głównie z tłuszczy - po prostu źle to znosze, wiec może w tym jest sek.

Pisałam to kilka razy - dieta dla każdego musi być indywidualna, bo każdemu co innego dobrze służy i tez co innego szkodzi.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jaaaa! [emoji5]

Oo wlasnie! :p przez najblizsze 2 godziny bede jechac do Brukseli to mam czas, jak chcesz to napisz do mnie na messengerze to pogadamy :)

@pyzunia86 a nie proponowali Ci tabletki poronnej? Moze obyloby sie bez zabiegu.
Pisze o tym dlatego, ze ja sie teraz bujam z komplikacjami po czyszczeniu :/ 24 lutego histeroskopia a 28 kolposkopia.

reklama
Hejo! Mam nadzieję że mnie jeszcze nie wyklełyście [emoji16]

Witam się z krzaków, wkur...ona jaj 150... Zeszły cykl odpuszczony, ochota na seks była (ale się zmyła... [emoji55] ) ale się okazało po powrocie ze mam w domu szpital zakazny [emoji30] [emoji30] B zatoki zawalone, gorączkowal, dupa zbita. Jeszcze się nie wyleczyl, kolejny cykl na straty, az mi się wszystkiego odechcialo... A taką chcice miałam, no jak na złość!! Co za los...
Posmęcilam trochę bo widzę ze tutaj też jakiś taki smętny dzień... Poza tym wczoraj uskutecznialismy medycynę naturalną i ledwo dzisiaj leżę [emoji23] [emoji23]

Szparki, jeszcze raz gratulacje! [emoji173] trzymam za was wszystkie kciuki, czytam was i kibicuje z tataraku, powoli się wychylam [emoji23] miałam coś do was jeszcze pisać, ale już ni wim co [emoji1]

Ech, te wasze testy i Bąble, aż serce rośnie [emoji173] [emoji7]
I też chcę wiosnę!!!!

m7a4xuun7rn9jc7g.png

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry