reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Cześć Dziewczyny[emoji1] u mnie owulacja wiec proszę trzymac kciuki[emoji13]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie dziś rano wyszła piękna kreska,cieszę się że ovu mnie jednak bedzie,także trzymajcie i za mnie kciuki :D
Chce mieć prezent na Mikołajki w postaci dwóch kreseczek :D

Dziś patrzyłam na te dwie kreski na teście taka podekscytowana jakby co najmniej to był test ciążowy :D

Jak bylam w ciąży z mloda to mi sie takie cholerstw przypaletalo- w dodatku mocno swędziało, i ginka mi na to dala globulki jakies, po kilku dniach brania przeszlo.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
Też w ciąży i mnie to złapało,cholerstwo... Podobno w ciąży łatwiej złapać, jakieś globulki wtedy brałam i przeszło,niestety wracało do mnie to nawet po ciąży, na szczęście już od dawna nie wraca,mam nadzieję że wyleczyłam na amen ;)

reklama
U mnie dziś rano wyszła piękna kreska,cieszę się że ovu mnie jednak bedzie,także trzymajcie i za mnie kciuki :D

Dziś patrzyłam na te dwie kreski na teście taka podekscytowana jakby co najmniej to był test ciążowy :D

Też w ciąży i mnie to złapało,cholerstwo... Podobno w ciąży łatwiej złapać, jakieś globulki wtedy brałam i przeszło,niestety wracało do mnie to nawet po ciąży, na szczęście już od dawna nie wraca,mam nadzieję że wyleczyłam na amen ;)

No to do dzieła!!! :)

Luzik! Ja tam ketonalu nigdy nie wezmę, ani nawet razu :)
Wtwdy byłam nieświadoma jego wplywów, a szpara bolała, to wzielam.

A byla tu wzmianka o tramalu...mam znajomego, wysoki chłop bo ponad 2 metry wzrostu. Mial problem z kregoslupem i go czekala operacja na kregoslup wlasnie. Mial takie bóle że tylko na tramalu przeżyl to jakos. Ale tak dlugo bral, bo z dwa czy trzy miesiace, że jak go odstawil to trząsl się jak stary alkoholik.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

To ja tylko w ciąży to raz mialam. I potem nie wrocilo. Zapalenie pęcherza tez w ciazy przeszlam ale ino raz.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Matko ! Moja mama tylko to bierze jak coś ja boli

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja Ketonal brałam raz w życiu! Jak miałam zapalenie opon mózgowych, jak jeszcze nie wiedziałam że to to, przed trafieniem do szpitala zjadłam całe opakowanie przez kilka dni, takie duże nie wiem ile tam sztuk było ok 20, w szpitalu to już mi nawet zastrzyk z ketonalu nie pomógł. Od tamtej pory Ketonalu nie brałam, aż tak jak wtedy nic mnie jeszcze nie bolało aby brać tak silne leki ;)(odpukac w niemalowane :D )

Ja Ketonal brałam raz w życiu! Jak miałam zapalenie opon mózgowych, jak jeszcze nie wiedziałam że to to, przed trafieniem do szpitala zjadłam całe opakowanie przez kilka dni, takie duże nie wiem ile tam sztuk było ok 20, w szpitalu to już mi nawet zastrzyk z ketonalu nie pomógł. Od tamtej pory Ketonalu nie brałam, aż tak jak wtedy nic mnie jeszcze nie bolało aby brać tak silne leki ;)(odpukac w niemalowane :D )

Ogólnie chodzi tez o to, ze nawet przy mocnych bólach są inne, bezpieczniejsze leki niż ketonal ale niestety w Polsce jest „moda” na ketonal, bo zapewne lekarze dostają kasę od producenta by ten syf wypisywać :)

Ja wam powiem, wszystko jest dla ludzi. Używam ketonalu jako ostatniej deski ratunku. Za każdym razem biorę coś osłonowego na żołądek. Po wypadku przepisane miałam inne leki przeciwbólowe, których brać nie mogłam, bo mi rozwaliły żołądek w dwa dni. Tego typu leki często przynoszą wiecej szkody niż pożytku, ale niestety czasami jesteśmy zmuszeni do zaaplikowania sobie takiej chemii.

...marzenia mają wielką moc...

Ja bym jej nie pozwoliła a juz szczególnie jeśli ma jakieś problemy z żołądkiem ale tak jak już wspomniałam, ja wad tylko ostrzegam z własnego doświadczenia a co wy będziecie robić to już wasza decyzja :)
Warto zawsze mówić jeśli wie się coś więcej na dany temat :) człowiek może krzywdę se zrobić nawet o tym nie wiedząc!
Ja tam dziękuję za takie posty, na pewno nie będę na Ciebie naskaliwac..:) [emoji14]
Przekaże mamie

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Przykro mi z powodu Twojego taty. Kurka przyznam szczeze ze mnie przestraszylas. Naprawde malo biore ale sprobuje brac inne leki gdy bedzie mnie skrecac z bolu.
Ja dostałam na ząb taki lek do rozrobienia w wodzie, działa szybko i mega dobry jest tzn silny lek, tylko że on chyba na receptę, ale jak mnie ząb napiepszal tak że żadne ibuprony czy ibumy nie pomagały a tylko napilam się tej zawiesiny tego leku to po 10 minutach jak ręką odjął. Ja też mam bolesne @, ale Ketonalu na to nie biorę, tak jak pisałam raz w życiu brałam i to jak miałam początki zapalenia opon mózgowych, i żaden inny ból nie był tak silny jak wtedy,bóle na @ czy bóle zębów się chowają przy tej chorobie.

reklama
Do góry