reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Kochane co oznaczają te wyniki badań testu Pappa i beta hcg? Mam dzisiaj darmowa konsultacje z lekarzem, który wykonywał mi badania prenatalne. Już się stresuje, a te regułki mi nic nie mówią.

Załączniki

• Screenshot_2019-05-02-12-02-17-851_com.google.android.apps.docs.jpeg
    Screenshot_2019-05-02-12-02-17-851_com.google.android.apps.docs.jpeg
    80,5 KB · Wyświetleń: 96
reklama
Dziewczyny szalała Wam też tak bardzo tarczyca w ciąży ? 30 marzec miałam 1,5 na Euth*yroxie 50, po miesiącu już mam 3,60 wynik dopiero podam 9 maja bo endokrynolog jest na urlopie, ale normalnie masakra co msc skacze jak chce :(
A jeśli chodzi o krzywa cukrowa to na czczo miałam 79, po godzinie 107, a po dwóch 96 koleżanka mi mówi, że ta po dwóch h powinna być niższa...? Nie mam norm, a wizyta u gina dopiero 17 maj ;)
Masz super wynik krzywej
Norma w ciazy to 92-180-153

Co kobieta to inaczej. Moje TSH za to bardzo niskie się zrobiło, przed ciążą miałam lekką niedoczynność i biorę euthyrox 25. Lekarz mi powiedział że w ciąży z niedoczynności tarczyca często przechodzi w nadczynność.

@paulina1994 mi też tak skacze tsh, ale mi to skakało i przed ciąża. 4 kwietnia miałam tsh coś ok 2 lekarz zwiększył dawkę a 30 kwietnia miałam 0,17... Czyli poniżej normy.... Mój gin mówi że żelazo brać 4 h po euthyroxie. No i magnezu też nie brać bezpośrednio z zelazem lub zaraz po[emoji6] generalnie cały dzień mam rozstawiony pod branie tabletek, żeby jedna drugiej nie przeszkadzała [emoji6]

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry