reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@IrenaX wiem, ze sie nie znamy, ale jesteś jedną z osob dla ktorych sledze nadal ten watek. :) Trzymam mocno kciuki i tylko czekam, az bedzie wszystko tak jak chcesz ! :)

In vitro to ok. 10 tys z badaniami.
Wybierz sie do dobrego lekarza zajmujacym sie leczeniem nieplodnosci. On Cie pokieruje co masz zrobic. 3 lata to dlugo, a przyczyna moze byc blacha.
Jesli tylko sa fundusze nie zastanawiaj sie. Mam kolezanke po 10latach staran, inv nieudanym i procedurze adopcyjnej (jak zaczeli zaszla w ciaze ).
Mocno jestem z Toba myslami i wiem, ze sie uda !!!
Dziekuje Ci bardzo❤️ Bardzo miło usłyszeć tak ciepłe słowa❤️ Zastanawiam się nad klinika w Poznaniu, ale wiem ze długi czas oczekiwania na wizytę :( bardzo bym chciała zajsc naturalnie - no, ale jeśli nie będzie mi dane to in vitro. (choćbym miała wziąć kredyt) Nie wyobrażam sobie życia bez dziecka...

reklama
Wykonanie tych wszytskich badan jest bardzo kosztowne, jeśli chodzi o przeciwciała Igg oraz igM to trzeba wykonać je razem. Ja zrobiłam wszystkie za jednym razem mam dość dobry pakiet w Lux Medzie wiec myśle ze ok 80 % wykonałam bezpłatnie a i tak zapłaciłam 600 zł za badanie krwi i ok 160 zł za wymazy z pochwy. Naprawę leczenie prywatne niepłodności to jakis kosmos...
To fakt... niby płacimy składki itp., a jednak zawsze się idzie prywatnie :( Ale powiem Ci, jeśli ma to przyczynić się, w jakikolwiek sposób bym zaszła w ciąże) to warto wydać

Wykonanie tych wszytskich badan jest bardzo kosztowne, jeśli chodzi o przeciwciała Igg oraz igM to trzeba wykonać je razem. Ja zrobiłam wszystkie za jednym razem mam dość dobry pakiet w Lux Medzie wiec myśle ze ok 80 % wykonałam bezpłatnie a i tak zapłaciłam 600 zł za badanie krwi i ok 160 zł za wymazy z pochwy. Naprawę leczenie prywatne niepłodności to jakis kosmos...
A te wymazy z pochwy to jakie robiłaś ?

Dziewczyny co polecacie brać , jakie badania zrobić żeby pomoc sobie zajść w ciaze?
A długo się starasz? Ja bym brała jakiś suplement z kwasem foliowym, ja biorę prenatal uno, dużo osób femibion, czy tam Pregne, dobre zestawienie ma Pan Tabletka, chyba każda tam zagląda wybrać coś dla siebie ;) jeśli masz regularne cykle, bez dodatkowych plamien w środku cyklu czy innych niepokojących objawów, krótko się starasz to bym zbadała na początek TSH, czasem wydaje mi się że co 2 dziewczyna coś ma z tarczyca. Nie bralabym na razie żadnych suplementów/ziołek dla starających się bo mogą rozregulować cykl. Takie moje zdanie, ale uczę się na swoich błędach, bo czego to ja już nie brałam :-) :) :-D ale ja mam dzikie cykle, poprzedni miał 42 dni, teraz już 40 dc, a wcześniej 2 po 28 dni! Idę do gina po duphaston bo wkurza mnie to już

No i już mam część badań...zn 3 bo to 24 dzień cyklu. Niedobór witaminy d, progesteron 8...estradiol 75 i tutaj nie wiem jakie mają być normy przy staraniu się o dziecko. Widełki progesteronu niby ok a mój guru mówi żeby miało ręce i nogi to min 18 bo ciąża się nie utrzyma. Jeszcze 9 badań ale to już jak dostanę okres

To fakt... niby płacimy składki itp., a jednak zawsze się idzie prywatnie :( Ale powiem Ci, jeśli ma to przyczynić się, w jakikolwiek sposób bym zaszła w ciąże) to warto wydać
Dokładnie. Bardzo mnie to denerwuje :[ teraz jestem umówiona do dentysty na 3 grudnia i tak leczenie kanałowe - tylko prywatnie + wyrwanie ósemki też :[ z 300/400 zł zostawię :realmad: w moim mini mieście nie ma dobrego lekarza ginekologa na NFZ więc też wszystko prywatnie co za tym idzie wszystkie badania za kase no masakra ja chyba nigdy nie korzystam z NFZ :/

.

Załączniki

• IMG_20191024_181909.jpeg
    IMG_20191024_181909.jpeg
    54,5 KB · Wyświetleń: 115
  • IMG_20191024_181921.jpeg
    IMG_20191024_181921.jpeg
    39,5 KB · Wyświetleń: 117
Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama