• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania IVF, IUI lato 2026

Ja ostatnio przegiełam z wypełnieniem, ale nie mówili żebym trochę opróżniła 😅 Mówili że póki wytrzymam to jest w porządku. Położna trzymała głowice USG na wysokości macicy/pęcherza, ale nie naciskała mocno. Lekarz tym sposobem ma podgląd gdzie podaje zarodek.
Mialam zalecenie zacząć pić godzinę przed, nie powiedzieli ile i wypiłam prawie litr 🙈 Także sugeruje bardziej w okolicach 500-750 ml.
Co do progesteronu to w cyklu naturalnym dzień transferu jest 6 dniem suplementacji progesteronu, ja zaczęłam 28 maja.
Tak, podejrzewam że to wygląda tak samo jak przy iui bo z tego co widzę po swojej rozpisce to jest to podobnie rozpisane jak pamiętam z IUI.
Ja litr 40 minut wcześniej ale zacznę wcześniej pić chyba trochę najwyżej wypije więcej bo i mnie się długo to wszystko filtruje.

reklama
@mariposa_ Ale ekstra, że założyłaś ten wątek! Dzięki! 🩷 Przenoszę się tu na stałe 😁

My jutro mamy wizytę w jeszcze jednej klinice. Chciałabym porównać te dwie między sobą - a konkretnie, jaki plan mają na mnie - jak chcą zminimalizować ryzyko hiperki przy jednoczesnym zwiększeniu szans na pobranie jakichkolwiek komórek. Trochę się stresuję, bo nie wiem, jak podjąć dobrą decyzję. W ramach programu możemy zmienić klinikę jeszcze tylko raz. Mam nadzieję, że wybór będzie w miarę prosty, i może już w kolejnym cyklu podejdziemy do drugiej stymulacji 🙂

@mariposa_ Ale ekstra, że założyłaś ten wątek! Dzięki! 🩷 Przenoszę się tu na stałe 😁

My jutro mamy wizytę w jeszcze jednej klinice. Chciałabym porównać te dwie między sobą - a konkretnie, jaki plan mają na mnie - jak chcą zminimalizować ryzyko hiperki przy jednoczesnym zwiększeniu szans na pobranie jakichkolwiek komórek. Trochę się stresuję, bo nie wiem, jak podjąć dobrą decyzję. W ramach programu możemy zmienić klinikę jeszcze tylko raz. Mam nadzieję, że wybór będzie w miarę prosty, i może już w kolejnym cyklu podejdziemy do drugiej stymulacji 🙂
Kurcze, już raz zmieniłaś? Nie wychwyciłam 🙈

Czy was po stymulacji i punkcji w pierwszym cyklu też tak bolała owulacja? Tzn ja nigdy nie czuję owulacji, a wczoraj 21dc i tak mnie przez dwie godziny bolał prawy jajnik że masakra. U mnie owulacja w 21dc to nic dziwnego więc zakładam że to mogło być to...

reklama
Czy was po stymulacji i punkcji w pierwszym cyklu też tak bolała owulacja? Tzn ja nigdy nie czuję owulacji, a wczoraj 21dc i tak mnie przez dwie godziny bolał prawy jajnik że masakra. U mnie owulacja w 21dc to nic dziwnego więc zakładam że to mogło być to...
Mnie na przykład dalej boli przy współżyciu, jakby szyjka nie wróciła na swoje pierwotne miejsce... Także nie wiem od czego to zależy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry