reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Hej dziewczyny,
Tak jak radziłyście zrobiłam krzywa cukrowo insulinowo. Zerkniecie na wyniki? Lekarza mam za tydzień dopiero.

Glukoza:
Na czczo- 101
Po 1 h- 120
Po 2 h- 112

Insulina:
Na czczo: 19.6
Po 1 h- 79,4
Po 2h- 86,2
Dla pocieszenia ja w lutym zeszłego roku miałam insulinę
na czczo 18,7
po 1 h 99,7
Po 2 h 189.
To dopiero był tragiczny wyniki! Po około miesiącu brana mety zaszłam w ciążę niestety dzidziuś miał wadę genetyczną.
W sierpniu po poronieniu i odstawieniu mety na 8 tygodni miałam takie wynik
na czczo 8,7
Po 1h 86.9
Po 2 h 85,5
U mnie porowa kolosalna, choć jeszcze do bani więc cały czas jadę na mecie.

Hej, czy mogę mieć pytanie do Dziewczyn suplementujacych progesteron w drugiej połowie cyklu? :) jaki wynik proga tydzień po owulacji skłonił Waszych lekarzy do wdrożenia proga w tabletkach/globulkach? Bo u mnie 7 dpo wynik 11. I nieczęsto to badałam, ale jeśli badałam to zawsze w granicy 10-11 jest. Zastanawiam się czy to ok, czy wsparcie by się przydało.

Hej, czy mogę mieć pytanie do Dziewczyn suplementujacych progesteron w drugiej połowie cyklu? :) jaki wynik proga tydzień po owulacji skłonił Waszych lekarzy do wdrożenia proga w tabletkach/globulkach? Bo u mnie 7 dpo wynik 11. I nieczęsto to badałam, ale jeśli badałam to zawsze w granicy 10-11 jest. Zastanawiam się czy to ok, czy wsparcie by się przydało.

Miewałam podobne, a czasem i niższe i żaden z lekarzy u których byłam nie składnial się do zażywania proga. Kiedyś jakiś czas brałam luteinę na plamienia, ale okazało się to za szybkim posunięciem, bo plamily mi polipy. A ze zawsze po owu to ówczesny gin za szybko wyciągnął wnioski.

Miewałam podobne, a czasem i niższe i żaden z lekarzy u których byłam nie składnial się do zażywania proga. Kiedyś jakiś czas brałam luteinę na plamienia, ale okazało się to za szybkim posunięciem, bo plamily mi polipy. A ze zawsze po owu to ówczesny gin za szybko wyciągnął wnioski.
Dzięki dobra kobieto. Szukam dziury w całym bo tej ciąży brak 😂😂😂

reklama
Ja jestem entuzjastką testów strumieniowych i już 3 raz zamawiam:

Co prawda zdarzyło mi się, że po czasie była 2 kreska, no ale po czasie, więc nie powinno się odczytywać. W czasie zawsze był bialutkie.
A ja co cykl sobie wmawiam że szkoda mi kupować tyłu testów, bo co ja z nimi zrobię jak w tym cyklu zajdę w ciążę? 😂 I tak już od kilku miesięcy... Ja naiwna 😂

Do góry