reklama

Staraczki forever!

Tak patrze na moj suwaczek i sobie mysle, ze calkiem niedawno mniej wiecej tyle miala rurka na suwaczku jak juz byla w szpitalu albo sie na niego nastawiala i juz bylo odliczanie do narodzin Zu! :szok: A ja tu taka wyluzowana... Eeee od 1 wrzesnia bede sobie panikowac. 3 wrzesnia wizyta u gina, ciekawe czy chcoiaz cien rozwarcia bedzie.

A'proposwrzesnia dobilo mnie na bilecie mojej siostry. Data przylotu "9 sierpien", data wylotu "5 wrzesien" - to jest chyba blad, ktorego najbardziej nie lubie.... Wrrrrr.

reklama
Wróciłam na szybkom celebryckom:) i wracam do piwnicy....

u nas tez króluje Sokołów parówkowy:) Młoda zjada już całą i chce jeszcze:))

Ewcia:szok::szok: pojęcia nie miałam że na tyle sposobów rybę można.... skopiowałam i poczytam kiedyś:-p
na co jeszcze masz przepisy?? Bo mnie się wiecznie niania pyta co Młodej gotować a ja nie mam pomysłów...

Made a ja dalej chcę wiedzieć coś ty do mnie napisała na tych weterankach!!!!!!

Poczek ja ciebie tez na fejsie chcem... bo nie mama:baffled: chyba:baffled::baffled::eek:

Lili, a gdzie tam dobra kuchareczka:laugh2: toż to książka kucharska;-) ja w miarę opanowałam gotowanie 2 lata temu hahaha

Made, spoko;-)
ja też wierzę w to co czytam:sorry: bo w innym wypadku chyba nic bym nie kupowała do jedzenia hahahah

Pok, :szok: to siostrę masz "szaloną"

hehehehehe LILI :-p:-p:-p

Pocek to nie byle kto jest :-D
Ja siem mu w ogóle dziwię, że z naszym durnowatym towarzystwem CZYMA :eek::-D:-D

Yyy..... przepraszam - MOIM durnowatym :sorry:

Ostatnia edycja:
Made ta zupa sie robi w kilka minut. Tyle melonow ile porcji, 1 limonka na dwa melonu, imbir, oliwa, bialy ocet (jak najbardziej delikatny), krewetki (ok 15 dkg na 2 porcje), jedno chilli i smietana 25-30%.

Melonowi odkrajasz gory kawalek(taka czapeczke), wydrazasz pestki i won jedo smieci a potem miazsz i go do malaksera. Ale wydrazaj tak, zeby jakies pol centrymetra zostalo w srodku (zeby ladnie bylo). Miksujesz go (ilosci na dwie porcje) z jedna lyzka octu, dwiema oliwy, sokiem z jednej limonki i imbirem (ja dodalam wczoraj tak pol palucha imbiru i mysle, ze czeba duzo wiecej), sol, pieprz. Do zmiksowanego jeszcze dodajesz 100 ml ubitej smietany i siup do melonow. Dekorujesz chilli pokrojonym w paseczki, ugotowanymi/usmazonymi krewetkami. Ja jeszcze dodalam posiekana kolendre na koniec.
i voila!

Monia, różne sa tam przepisy:tak: kurczaki, schaby, sałatki itp.:tak: książka na prawdę super i kilka rzeczy, które już robiłam, to nie dość, ze wychodziły, to na prawdę pyszne były:tak:

a ja fb usunęłam i Poczka mieć nie będę, ani Kotka, ani Moni... i innych Babeczek:sorry:

Yyy kocurku... No ale jak to w zlotym kubku?
Kuotek kreci, nie sluchajcie kuotka. Nudny moj profil tak samo, jak ten na bb :-D

Monia, lil - to wyslijcie mi zapr a ja sie tym zajme wieczorkiem :)
teraz lece sie umyc i na lotnisko, bo moja strongwoman :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry