reklama

Staraczki grudniowe 2012

nanncy, wiec tak po pierwsze jezeli tsh jest powyzej 2, 5 trzeba brac tabletki po minimum 7 dniach zrobic kolejny raz i sprawdzic wynik TSH czy pomoga , czy nie jest zbyt obnizone(wtedy dopasuja dawke) i czym predzej tym lepiej, ja np. dowiedzialam sie ze mam 5,0 w 12 tygodniu takze wiesz.
co do serca to isoptin tez bralam w pierwszej ciazy , a z pulsem to ja mam caly czas moj pul czasami dobija nawet do 150 takze wiesz jaka jazda, a co do niedomykalnosci zastawki , to ktorej ??? trojdzielnej (mniej wazna jak to moj gin mowi) czy mitrialnej(ta jest wazna) u mnie jest lagodna niedomykalnosc i trojdzielnej i mitrialnej ale tego sie nie leczy jezeli nie jest to zagrazajace. a co do progesteronu typu, duphaston czy luteina to uwierz mi ze nie ma wplywu i nigdy kardiolog nie mial nic przeciwko ani gin. u mnie kiedys stwierdzili ASDII wade sreca (przeciek miedzy przedsionkowy, ) ale teraz ponoc juz nie ma go w tym miejscu mam jakas cienka scianke tak jakby sie odbudowala hehe:)
Marcia a ty dawaj znac co tam:)

reklama
już jestem i powiem wam ze po tej wizycie jestem pewna ze dobrze robię chodząc prywatnie...a wiec tak mialam wpisaną godzinę 15:30 ale ze tam nie wyczytuja tylko zachodzisz i siadasz w kolejke poszłam wczesnie tj.14:30 bylam na miejscu zachodze i zdziwiona ze nikogo nie ma akurat wychodzila dziewczyna z gabinetu i lekarz zobaczyl ze ja jestem wiec pyta czy ja do niego powiedzialam ze tak i co tu takie pustki a on do mnie ze oni juz koncza ale wziął skierowanie i zachwile mnie zawołał jesli chodzi o dzidzie to rośnie ma sie dobrze wkładało paluszek do buzi i tu sie zaczeło bo z powodu kiepskiego sprzetu a tym samym obrazu nie był w stanie precyzyjnie sprawdzić NT I NB sam pod nosem psioczył ze kiepski obraz troche sie przestraszyłam i go pytam czy mam sie martwić a on do mnie ze nie ze widził fałd i jest ok i wg niego wszystko wyglada ok ale ze wzgledów technicznych nie jest w stanie dokładnie zmierzyc ze jak chce to mozemy sprobowac za dwa tyg. zmierzył moja dzidzie i pani za parawanem podał 5,05 cm z takich innych informacji podal tej samej pani ze ma dwie rączki, dwie nóżki głowkę i to wszytstko nie włączył doplera zeby sprawdzić z jaką częstotliwościa bije serce a na opisie mam pełny opis ze (kręgosłup symetryczny o zachowanej ciągłości widoczne: `żołądek, pęcherz moczowy, powłoki brzuszne zamknięte ujscie pępowiny prawidłowe serce czterojamowe czynność serca ok 120 /min) mam wrazenie ze maja standardowy tekst który wklejaja dopisujac tylko daty i długość CRL . skończył badanie i mowi ze jak chce to moge sie zapisac na za dwa tyg a jak nie to nie a przede mna była dziewczyna która wyszła z tym samym bo słyszałam jak czytała swoj opis. ubieram sie i mówie ze dobrze ja nadgorliwa i przyszłam wczesniej bo bym w klamke pocałowała bo mi kazano przyjsc na 15:30 a pani zza parawana sie odzywa ze chyba na 14:30 a ja do niej zeby se zobaczyła na skierowaniu z tylu i faktycznie było 15:30 i jej sie głupio zrobiło. poza tym torbiel dalej mam i jakos dziwnie na tym sprzecie zawsze jest duzo wieksza niz na innych usg bo teraz ma niby 7 cm zobacze co wyjdzie w pn. a i jeszcze jak zmierzył CRL na poczatku to powiedział ze ma 5,05 a jak wstałam sie ubierac to mu sie skasowało i kazał mi jeszcze raz sie połozyc i wtedy dzidzia miała 5,27 cm wiec jak widac na tym przykładzie nie ma co sie do konca sugerowac tych ich wymiarami i z tego wynika ze dzidzia ma 12t 2 d i termin na 09 08. no to tyle zaraz wkleje zdjecie 20130827_160655.jpg20130827_130206.jpg a taka se koszulkę kupiłam :-)

Załączniki

• 20130827_160655.jpg
    20130827_160655.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 40
  • 20130827_130206.jpg
    20130827_130206.jpg
    12,8 KB · Wyświetleń: 37
Kasieczek, nie, nic nie biorę właśnie. Byłam u endo 2 razy i powiedział, że mieszczę się w normie więc nie trzeba ale jak tylko zajdę, mam przyjść i dostanę euthyrox. Jutro powtarzam Betę + TSh + FT3 + FT4. Wyniki pojutrze i tego samego dnia obejrzy je Gin. Napewno coś mi doradzi...

Marka, to mnie pocieszyłaś z tym Isoptinem ufff ;-)No ja mam również niedomykanie obu, niestety głównie mitralnej (ale I stopnia) i trójdzielnej śladowa niedomykalność. Też mi mówili, że się tego nie leczy, dopóki nie doskwiera. Ja niestety trafiłam do szpitala miesiąc temu z ekg jak po zawale. Nie byłam w stanie funkcjonować, iść do pracy. Siedziałam na łóżku przerażona i mąż pytał co mi jest a ja nawet nie umiałam sprecyzować i mówiłam "nie wiem" bo uczucie było mi zupełnie obce. Nawet w szpitalu nie wiedzieli, leczyli mnie na moje wrzody itd..dopiero w drugim szpitalu następnego dnia odrazu rozpoznali dolegliwość. Wszystko nasiliło się po okresie a dokładnie po ketonalu i/lub po środkach uspokajających. Miałam poprostu totalne zejście.....pewnie była taka jazda jak Twoja....Nie umiem z tym żyć, nie umiem pracować, o spaniu nie ma mowy, byłam cieniem człowieka. propranolol jak widać odmienił moje życie i nawet odrazu zaszłam :-) Kto wie, może serduszko się uspokoiło i nadszedł TEN czas....? A może sprawa serca odsunęła moje myśli od staranek? Tak czy owak musiałam podjąć leczenie bo już nie było innego wyjścia. Dziś na noc spróbuję ten isoptin, szkoda, że nie mogę brać Propranolu, miałam do niego już zaufanie....

A powiedz mi: jak się czułaś po tym isoptinie? pomagał Ci?

Ostatnia edycja:
nanncy pomagal, bo on wyrownuje prace serca chociaz w 35 tygodniu tak dzidzia uciskala mi na przepone ze juz sama niewiedzialam co sie dzieje bo az zle sie oddychalo , ale po urodzeniu przeszlo tylko te kolatania:/ ale pozniej nie bralam isoptinu juz.
Marcia- wielkosc dzidzi , moze sie roznic wystarczy ze przesuna o kilka mm i juz , u mnie do dzis kazdemu co innego wychodzi. terminy o 3 grudnia do 21 grudnia hehe:) spokojnie ty sie sugeruj wg miesiaczki:) wazne ze dzidzia rosnie:)

Ostatnia edycja:
Melduje że żyje. Wróciłam od babci u które byłam od piątku i się opiekowałam po operacji.

Nancy- wspaniałe wieści. Trzymam kciuki za nudną ciąże :* !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Marcia- cudny fasolinek :)

Postaram się nadrobić jak ogarnę dom :)

Emalia ogarnij szybko dom, a potem z tego co widzę po wykresie to bierz się za męża ;)

Marcia zdjęcie dzidzi piękne :) i koszulka też super ;)

Nanncy tempka jak należy :)))) ale się cieszę :)))

U mnie dzisiaj będzie prawie jak w przedszkolu, bo Kacprowi robię urodziny i zaprosił sobie parę dzieci, więc też zabieram się za organizację wszystkiego. Na torta i kawę oczywiście Was wszystkie zapraszam :-)

Emalka &&&& za owocne działania!

Marciu - fasolinka jak i koszulka cudne :-)

Ashlee - udanej imprezki ;]

a mnie poniwnie od wczorajszego wieczora do dzis meczą ekscesy żołądkowe, nawet jogurtu mi nie przyjęło, nie da sie wstać i pochodzić no i kisnę w łóżku ;/

hej hej, robiłam dziś badania::tak:

beta HCG: 202,9
progesteron: 40,53

Noc miałam koszmarną. Wieczorem ciśnienie 147/93 puls 120, w nocy podobnie + śniłam, że latam :szok:...Co 2 godziny pobudka bo serce waliło. Rano ciutkę lepiej ale ledwo żyję bo taka jestem niewyspana. W pracy jakoś przeżyłam...byle do jutra, bo jutro robię badania tarczycowe i idę do Gina. Dobranoc !

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry