reklama

Staraczki grudniowe 2012

Dzien dobry!

dziewczynki trzymac kciuki za mnie dzisiaj usg gdzies tam ok 15:30-16 mam miec wiec. Wieczorkiem dam znac.
co do zwolnienia to mi wystawil jak nie mialam jeszcze karty ciazy ale krwawilam wiec byl konkretny powod trzeba isc do dobrego gina i powiedziec jak jest ja mam takiego ze mowie ze chce zwolnienie a on od razu na miesiac wypisuje.
nanncy co do bety to ja pierwsza robilam 6.07 czyli dzien po spodziewanej miesiaczce i mialam 137 wiec wydaje mi sie ok.
milego dnia!

reklama
Dzięki Dziewczyny za rady!

Dzisiaj czuję się bardzo źle. Myślę, że szaleję hormony i wychodzą stresy z pracy oraz w końcu dociera do mojego ciała i psychiki, że coś się dzieje...
W ostatnim cyklu, kiedy nie pisałam, dowiedziałam się, że mam lekką wadę serca. Trafiłam do szpitala z tachykardią (wysoki puls). USG serca wykazało niedomykalność zastawki. Puls miewam powyżej 100 i dzisiaj również taki mam. Nerwy pogarszają sytuację. Serce mi wali, ręce się pocą i nogi trzęsą. Wypiłabym melisę ale teraz chyba nic mi nie wolno :(( Brałam teraz lek propranolol na obniżenie ciśnienia i dziś idę na 11:30 do kardiologa skonsultować czy mogę go brać w ciąży. Modlę się abym mogła bo inaczej nie wyrobię :((

Martwi mnie też TSH. Ostatni wynik to 3 i endo powiedział, że jak tylko zajdę to mam przyjść. Nie wiem tylko czy to ma być w trybie ekspresowym, żeby nie poronić, czy wystarczy jak pójdę w poniedziałek? Co będzie jeśli mi skoczyło jeszcze wyżej? Dam radę kilka dni? Jutro robię powtórkę TSH.

Aha, no i tempka trochę spadła... :(

Ostatnia edycja:
Nanncy - gratuluje!! super!!! ;) ja szłam do endo tydzień po pierwszym teście beta, puls to ja mam koło 100 standard teraz. a Twoja tempka jest oki -tez miałam himalaje ;)

Co do zwolnienia - to lekarz pyta i wydaje dopiero w momencie gdy dzidzia jest zagnieżdżona i jest serduszko czyli stwierdzenie zywego zarodka w macicy.

Basik -&&&

Marcia - &&& i dawaj znać!

Annie, Ashlee - ależ wam fajnie juz nie długoo :)

marcia trzymam kciuki za dzisiejsze usg,daj znac jak wrocisz.
nanncy bardzo dobrze ze masz dzis konsultacje kardiologiczná-madra dziewczynka:tak:,co do TSH to nie pomogé nie znam sie:(
Kasieczek Tobie dziekujé za kciukasy bedá mi bardzo potrzebne w tym cyklu;-)

Martwi mnie też TSH. Ostatni wynik to 3 i endo powiedział, że jak tylko zajdę to mam przyjść. Nie wiem tylko czy to ma być w trybie ekspresowym, żeby nie poronić, czy wystarczy jak pójdę w poniedziałek? Co będzie jeśli mi skoczyło jeszcze wyżej? Dam radę kilka dni? Jutro robię powtórkę TSH.

Aha, no i tempka trochę spadła... :(

Nanncy, ja z innego wątku, ale pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze :-) miałam przed zajściem identyczne TSH - 3. Mój endo przed zajściem nic nie mówił, a gin zaraz na pierwszej wizycie przepisał mi letrox na zbicie. To było w 5 tygodniu. Myślę, że im wcześniej tym lepiej. Jak to się mówi, trzeba dmuchać na zimne. Powodzenia :tak:

Kasieczek, ja przy pulsie 90 już czuję się źle a jak mam ok 110 to już odlatuję, nie jestem w stanie nic robić :( Co do TSH, zobaczymy jaki będzie wynik jutro i co powie gin w czwartek. Do endo pójdę w poniedziałek.

W sprawie zwolnienia - matko jedyna!!! a kiedy będzie widać serduszko?? ja nie dam rady pracować do tego czasu, chyba prędzej wykorkuję... Kardiolog już chciała mi dać parę dni na odpoczynek, nawet ze względu na serce ..ale nie zgodziłam się bo kolega idzie na zwolnienie i muszę go zastąpić 2 dni..Pomyślałam, że po weekendzie może już bym odpuściła pracę...Stoję tam 12h !!! I współpracownicy oczywiście nie szczędzą mi komentarzy. Taryfy ulgowej - zero. MOże i ciąża to nie choroba ale w takich warunkach jakie ja mam w pracy - chyba bym tam zwariowała! Wczoraj prawie się popłakałam przez koleżankę... No i to serduszko i wrzody..Kardiolog powiedziała, że moja ciąża należy do ciąż ryzyka i powinnam siedzieć w domu, skoro praca to dla mnie stres.

Basik, no poleciała odrazu do kardiolog bo nie serce tak mi dziś hulało, że myślałam, że odfrunę w kosmos!!! :szok: No i bałam się brać to co miałam dotąd. I słusznie. kazała nie brać . Dostałam isoptin na obniżenie pulsu + potas + magnez.

Nanncy - kochana serduszko różnie w 6 czasem w 8 tyg.! kochana to jak zastąpisz kolege to idz lepiej na zwolnienie, nie ma co. i od gina proś o duphaston na pomoc w zagnieżdżeniu.Polez, odpocznij i nie używaj gorących kąpieli!

Kasieczek, no z tym Duphastonem to właśnie nie wiem jak będzie bo mi szkodzą na serducho takie rzeczy :/ Gin mówił, że każdy lek hormonalny muszę konsultować z kardiolożką a kurka dopiero u niej byłam... Pamiętam też jak brałam Dupka 4 cykle kiedyś to czułam się po prostu fatalnie.... jakaś katastrofa.... A Ty Kasieczek brałaś Duphaston?

A tu taka oto mała rzecz, która mnie wprawiła w osłupienie. Oto mój post z 19.01.2013r:

Byłam dziś u wróżki (...) Powiedziała, że teraz nie czas na dziecko, mam nie myśleć o dziecku (...) Zajdę jeszcze w tym roku ale nie teraz, we wrześniu i będę miała synka. Ciekawe czy się sprawdzi? :happy:

:-D niezła jest? toż to prawie wrzesień mamy :P chce ktoś namiar?

Ostatnia edycja:
reklama
Nanncy ja mimo iz miałam wysoki progesteron to brałam dupka na dobre zagniezdzenie. powiedz mi a Ty bierzesz coś na tarczyce?? bo to przecież tez sie hormony bierze!

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry