reklama

Staraczki grudniowe 2012

reklama
Basik - mamuska wczoraj skrupulatnie oddawała w rury wszystkie posiłki które zjadła.. taki skrót mojej rzeczywistosci, załamanie mnie bierze bo nie czuje radochy z bycia cieżarówką..a wrecz odwrotnie - mekę!

Kasieczek ja mialam podobnie w pierwszej ciazy ,do tego stopnia ze wyladowalam w szpitalu bo moj organizm nic nie przyjmowal;(wody,chleba kompletnie nic!!!!meczylo mnie do 16-17 tyg potem jak reká odiol:tak:
mysle ze u ciebie lada chwila sie skonczy sie kolezenstwo z ,,rura,,

juz było ciut lepiej, juz mega nadzieja sie we mnie obudziła, a tu masz - znów jakby nawrót!

za miesiac wesele kuzyna a ja potwierdzic nie moge! ;/

Butterko- no takiego az zywotu sie nie spodziewałam!!!

BB_Anna, no narazie to do mnie nie dociera. Bardzo boję się, czy fasolka ulokowała się tam gdzie trzeba...Ale muszę być dobrej myśli. Tak czy owak, zdarzył się CUD !!!

Uaktualnienie: ja już po wizycie u Gina.

Wiele to mi nie powiedział bo jest za wcześnie, Betę mam powtórzyć po weekendzie, USG dopiero za 2 tygodnie bo Gin jedzie na urlop (shit!) ale itak wcześniej nie ma co sprawdzać zabardzo. Ze względu na długie starania, ciążę taką traktuje się inaczej, czyli mam się oszczędzać, nie dźwigać itd.
Proponował mi zwolnienie ale chyba narazie go nie wezmę. jak myślicie, dobrze robię???
gdyby coś się działo, podał mi lekarza do którego mam się zgłosić lub odrazu do szpitala i oczywiście na zwolnienie. każde plamienie/krwawienie - odrazu do szpitala.
Na podtrzymanie dostałam Duphaston 2x1 tabletkę, chyba, że boję się hormonów to 2x 1/2tabl. Muszę przemyśleć...
Mogę pić sobie meliskę na uspokojenie i oczywiście brać Isoptin na obniżenie pulsu. Pozostałych leków nie.
Zapomniałam zapytać o Kwas foliowy, magnez i potas ale to chyba mogę, co nie?? kwas to nawet trzeba a magnez i potas dała mi kardiolog , to chyba nie zaszkodzi...?
Gin powiedział, że I trymestr jak najmniej chemii, nie farbować włosów i nie malować paznokci (???!!!). Tu się trochę zdziwiłam. Idę na wesele - mam nie pomalować paznokci?? MOże głupie pytanie bo przecież dzidzia najważniejsza, tyle się starałam...ale może macie jakieś zdanie na ten temat?
Aha, mam też nie przytulać się z mężem narazie....

A oto moje wyniki tarczycy:
TSH: 3,3 norma 0,25-5
FT3 4,0 3,5 norma 8,3
FT4 20,40 norma 9-20

Gin nic mi na to nie powiedział ale mówił, że jeśli endo kazał przyjść powyżej 2,5 w ciąży to mam iść. No to chyba pójdę.... Wystarczy po weekendzie? Oczywiście doczytałam, że Euthyrox zwiększa puls i kołatania serca a ja na to choruję i próbuję zbić .
zmartwiłam się :(((((

Ostatnia edycja:
reklama
nanncy dawaj namiary na tą Twoją wróżkę :-D

też chce by wywróżyła mi taki CUD :tak:

poczekam do końca września by wiedzieć co i jak i jak w przeciwieństwie do Ciebie, ten wrzesień jednak nie będzie TYM wrześniem to uderzam do Twojej wróżki :rofl2:

miał być wrzesień, u Ciebie się sprawdziło, u mnie jeden wrzesień już przeleciał (ale to było zaraz po odstawieniu tabletek więc za bardzo go nie liczę) no i teraz będzie kolejny wrzesień.

do następnego września już chyba nie doczekam, sfiksuję :sorry:

nanncy kurde, ja bym jednak zwolnienie chyba wzięła, ale ja to panikara jestem...
pisałaś coś o pracy, że 12 h, że nie wyrabiasz, jak dla mnie to był by już wystarczający argument przemawiający za L4.

kwas foliowy jasne, że bierz, myślę, że magnez i potas też nie zaszkodzą.

to, że włosów farbować się nie powinno to wiedziałąm, ale, że paznokci/????? :szok::szok:

co do tsh i endo, to ja miałam ostatnio 3,05 i endo dała mi Letrox na zbicie ale zaznaczyła, że gdybym zaszła w ciążę to mam do niej szybko dzwonić bo trzeba będzie zwiększyć dawkę.

zapisz się i idź możliwie jak najszybciej.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry