reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Hej dziewczyny, wczoraj 2 kreseczki na teście ciążowym (czułość 10), a dzisiaj jedna na owulacyjnym :(( Mam jeszcze jeden ciążowy, jednak zostawiam go na czwartek, bo to będzie termin @, ale jakoś się zmartwiłam, że to będzie biochemiczna 😭
Ale co to w ogóle za moda robić testy owulacyjne na ciążę? Rób ciążowe a nie owulacyjne... Albo idź na betę.

reklama
Poczekam do terminu miesiączki. Co do objawów które opisałaś to z doświadczenia wiem, że im bardziej się człowiek doszukuje różnic w odniesieniu do poprzednich cykli, tym gorzej. Przez pierwsze 3 miesiące widziałam u siebie same objawy ciążowe :D W tym cyklu nie miałam nawet czasu się nad tym zastanawiać bo pracy było dużo.

Oczywiście życzę jak najlepiej, ale tylko spokój i cierpliwość nas uratuje :)
A to prawda ja miałam tak z listopada na grudzień jeszcze lekarz głupio mnie nakręcił, że następna wizyta w ciąży no wszystkie objawy miałam od robienia mi się nie dobrze po senność :)

A to prawda ja miałam tak z listopada na grudzień jeszcze lekarz głupio mnie nakręcił, że następna wizyta w ciąży no wszystkie objawy miałam od robienia mi się nie dobrze po senność :)

Też miałam podobną sytuację. Oczywiście w ciąży nie byłam, ale co sobie pooglądałam wystroje pokoików dziecięcych w internetach to moje :D

11 dni po owu juz powinien byc pozytyw.
„Powinno” to wiele rzeczy być, ale nie zawsze są :D Do zagnieżdżenia dochodzi 6-12 dpo, a zazwyczaj 9 dpo jak czytałam z badań. Skoro 9 dpo dopiero się zagnieżdża, to 11 dpo betaHCG wykrywalne jest we krwi. To jeszcze przynajmniej kolejne 2 dni zanim hormon wyjdzie w moczu :) Nie u każdej kobiety dochodzi do zagnieżdżenia już 6 dpo. Zazwyczaj jest to kilka dni później.

No doslownie 🤣🤣🤣 bede dawac znac co i jak aczkolwiek chyba bym miala jakies bole piersi czy nadwrazliwosc a tu z cyckami nic wiec czuje sie rozczarowana 🤭
Piersi nie są wyznacznikiem. Moje nie bolą i w poprzednich ciążach na takim etapie też nie bolały więc nie ma reguły. Za to u mnie we wczesnej ciąży rozwolnienia są normą. Nie jakieś ostre biegunki tylko lekkie rozwolnienia mam prawie codziennie raz dziennie 😉

reklama
Do góry