reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki II połowa 2021

Odkryłam właśnie super funkcję w labolatorium diagnostyki. Tak się składa że większość badań u nich robię i jest zapisana cała historia badań u nich z wynikami. Przy każdym oznaczeniu jest wykresik i można porównać jak się zmieniały wyniki, u mnie akurat najstarsze są w 2013 roku 😆 Ths mi spada od 2 do 0.5 na przestrzeni lat, wykres progesteronu też jest super bo przeważnie koło 0 a jak zachodze w ciążę to jest skok do ok 10 i potem rośnie przy następnych badaniach , czyli wygląda na to że jak już mam owulację i badam progesteron to zazwyczaj zachodze 😁😁😁 dziś wynik proga 11.6 więc kto wie co tam na teście mi wyjdzie we wtorek jak będę sikać na patyk 🤣 Cyce bolą stąd moje poszukiwania inspiracji w wynikach 😆
Ile dni po owulacji taki progesteron? Bo jak masz 7/8 dni po owu zawsze taki to nie jest on zadowalający i należy do minimum.

reklama
Odkryłam właśnie super funkcję w labolatorium diagnostyki. Tak się składa że większość badań u nich robię i jest zapisana cała historia badań u nich z wynikami. Przy każdym oznaczeniu jest wykresik i można porównać jak się zmieniały wyniki, u mnie akurat najstarsze są w 2013 roku 😆 Ths mi spada od 2 do 0.5 na przestrzeni lat, wykres progesteronu też jest super bo przeważnie koło 0 a jak zachodze w ciążę to jest skok do ok 10 i potem rośnie przy następnych badaniach , czyli wygląda na to że jak już mam owulację i badam progesteron to zazwyczaj zachodze 😁😁😁 dziś wynik proga 11.6 więc kto wie co tam na teście mi wyjdzie we wtorek jak będę sikać na patyk 🤣 Cyce bolą stąd moje poszukiwania inspiracji w wynikach 😆
Powyżej 11 na 7 dni po owulacji to ok wynik - nie w gorze normy ale typowy dla wielu kobiet bez niedomogi lutealnej czy innych problemów. Zazwyczaj wtedy we wczesnej ciąży idzie powoli do góry. I w zdrowej ciąży musi iść wtedy do góry.
Ja miałam w pierwszej ciąży tak 13 dni po owu coś koło jedenastu, w drugiej około 13, nie mam problemów z utrzymaniem ani progesteronem (drugą poroniłam ale 1-2 dni po zatrzymaniu serduszka progesteron miałam jeszcze powyżej 30 a późniejszy spadek i poronienie było następstwem śmierci zarodka a nie na odwrót).

Dziewczyny, zrobiłam dziś o 6 rano test i nic, bielutko. I coś mnie tknęło i zrobiłam kolejny o 8, z kolejnego tam któregoś moczu i jest baaaardzo blada, ale różowa kreska. I wyszła w ciągu tych trzech przepisowych minut. Dziś 10 dpo. Jest to możliwe?

Ja dziś rano miałam konsultację. Od dziś (3dc) przez 5 dni mam brać 3 razy na dobę MioVelie Nac i od 15 do 20 dc duphaston, 12 dc mam się zgłosić na monitoring żebyśmy ocenili czy coś z tego będzie. Dalej brać inofem 2 dziennie i olejek z wiesiołka. Jak się nie uda to w przyszłym miesiącu clo.

Madame ja bym skoczyła na betę :)

Dziewczyny zrobiłam ponownie test tym razem z rana , przypuszczam ze może być 10 dpo i obawiam się ze to może być znowu biochemiczna , poprzednim razem testy mi nie ciemnialy i teraz tez mam wrażenie ze jest lipa , zobaczcie zdjęcie…

Załączniki

• 5AD05DD3-9369-4A58-9909-2B704022F44D.jpeg
    5AD05DD3-9369-4A58-9909-2B704022F44D.jpeg
    2,1 MB · Wyświetleń: 147
Dziewczyny zrobiłam ponownie test tym razem z rana , przypuszczam ze może być 10 dpo i obawiam się ze to może być znowu biochemiczna , poprzednim razem testy mi nie ciemnialy i teraz tez mam wrażenie ze jest lipa , zobaczcie zdjęcie…
Przecież jest ciemniejszy 😍 spokojnie leć na betę ❣❣❣❣

reklama
A ja wam powiem tylko tyle ze zrobiłam dzisiaj z rana facelle. Odstawiłam na 2 minuty. Wróciłam i mi się wydaje ze widziałam cien cienia. Miesiączka powinna być w poniedziałek. Zdjęcia nie zrobiłam bo tego nie widac. Wyrzuciłam test żeby się nie achizowac i pojechałam z psem na spacer. Ponowię jutro rano :)

Do góry