reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki II połowa 2021

A ja wam powiem tylko tyle ze zrobiłam dzisiaj z rana facelle. Odstawiłam na 2 minuty. Wróciłam i mi się wydaje ze widziałam cien cienia. Miesiączka powinna być w poniedziałek. Zdjęcia nie zrobiłam bo tego nie widac. Wyrzuciłam test żeby się nie achizowac i pojechałam z psem na spacer. Ponowię jutro rano :)
schizowac* :)

reklama
Ja podobnie. W poprzednim cyklu też w 10 dpo po południu pojawił się blady róż na teście a następnego dnia rano test czysty, beta ok. 8-9 i progesteron ok. 4. I za dwa dni @. Tak że też tym razem na spokojnie.
Ohh tez się tego trochę obawiam , ale już co ma być to będzie.. jutro zrobie jeszcze jeden test i zobaczę czy ciemnieje a w poniedziałek na bete 🙈🙈

Ile dni po owulacji taki progesteron? Bo jak masz 7/8 dni po owu zawsze taki to nie jest on zadowalający i należy do minimum.
W normach laboratorium pisze ze prawidłowy progesteron dla kobiet w ciąży jest od 11 a ja mam 11.6 wiec spokojnie zanim beta urośnie to on tez. Mam aplikacje starą gdzie robiłam pomiary z synem i też 7dpo było tyle samo progesteronu, beta dopiero w 12dpo wyszła koło 2 i w 14dpo beta była już 34 😆 Dodam że nie brałam progesteronu w ciąży i ciążę przenosilam bo syn się urodził w 41 tyg 😉

reklama
W normach laboratorium pisze ze prawidłowy progesteron dla kobiet w ciąży jest od 11 a ja mam 11.6 wiec spokojnie zanim beta urośnie to on tez. Mam aplikacje starą gdzie robiłam pomiary z synem i też 7dpo było tyle samo progesteronu, beta dopiero w 12dpo wyszła koło 2 i w 14dpo beta była już 34 😆 Dodam że nie brałam progesteronu w ciąży i ciążę przenosilam bo syn się urodził w 41 tyg 😉
Rozwala mnie takie mówienie to słabe, tamto słabe. Jeżeli naprawdę wyniki są poniżej norm owszem jest powód do obaw. Ale jeżeli jest tak jak w Twoim przypadku to nie brałabym do głowy i spokojnie czekała na rezultaty 😉 Niektóre babeczki z wzorcowymi wynikami, pięknym progiem nie zachodzą 🤷🏼‍♀️ A inne tak jak w Twoim przypadku dają radę więc trzeba być pozytywnej myśli 😉 Trzymam kciuki ✊

Do góry