reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

heyy laseczki od 2 dni przesypiam w miare nocki poza jednym wstaniem na siusiu dzisiaj to nie wiem co jest grane jakos słabo sie czuje w karczyszko i łopadki mi cos wlazło no masakra jakaś ale cisnienie 120/76 ale puls 97 jakos do dupy sie czuje oczywiście telewizji dalej nie mam ;(:confused2::-(:-(:-(:-(
co do porodu kurcze jak na złośc mojej gin nie ma wiec musze sie oszczedzac by sie na świat nie pchał ale jeszcze 8 dni i bede mogła cuda robic bo bedzie juz na miejscu aaa kurcze nie chce w listopadzie rodzic jakos nie uśmiecha mi sie no ale nic nie poradze '

20131017_140755.jpg 38 tydz. i 3 dni

Załączniki

• 20131017_140755.jpg
    20131017_140755.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 56
Ostatnia edycja:
reklama
pierwsze co mi wpadło w oczy to Twoje wielkie cyce hehe :-)
ciśnienie masz ok,puls jak na ten etap ciąży również,miałam wyższe przy Kubie,bo pikawa mi nawalała przy takim przyroście wagi i przy dziecku które tyle krwi pompowało :-) to po weekendzie zrób to co wiele inych,zakupy,sprzątanie,jeszcze raz zakupy i potem znowu sprzątanie,ja 2 razy dziennie do sklepu potrafiłam iść w 39tc no ale Kuba i tak stwierdził że odejdą mi wody 6.11 no i przyszedł na świat tak jak miałam wyznaczone 7.11

Zakupy już zrobiłam,idę coś posprzątać,potem obiad a potem rozłożę się na łóżku i odpocznę :-)
Miłego dnia

Hej dziewczyny :) Dawno mnie nie było

Limonka wow slicznie wygladasz:* cyc faktycznie duze ,ale brzusio piekny:*

Akuku sloneczko glowa do gory ... nie smutaj sie bo sie wszystko pouklada,m znajdzie szybko prace i bedzie dobrze :)

Tili juz 34 tydzien... ale czas zasuwa....

Anabelko juz niebawem ruchy poczujesz:)

Krowko z dnia na dzien mdlosci bedzie mniej a o wymiotach zapomnisz :*:* A u mnie hhmmm wlasnie jestem po owulacji bo wczoraj mialam:)

Kamilka juz nie dlugo malutka zobaczysz :*:*

A co u mnie ,.... a wiec od poczatku , cykl stymulowany clo, 11 dc potwierdzony pecherzyk na parawym jajniku( super znowu starania) ale pecherzyk mial dopiero 12,8 i potrzebowal jeszcze 5 dni by mogl peknac czyli mniej wtorek ,sroda ... robilam testy od poniedzialku, i w poniedzialek II kreski ale negatywny , w poniedzialek po poludniu kreski juz mocniejsze, we wtorek kreski zblizone do siebie, po poludniu wydawal mi sie juz pozytyw ,a w srode juz nie mialam zadnych obaw czy negatyw czy pozytyw ,bo krecha testowa to az sie darla;D hahahaha wiec owulacja albo byla wczoraj albo dzisiaj... od godziny 22 wczoraj do dzisiaj do 14 bolal mnie strasznie brzuch , kluly mnie jajniki, skurcozne mialam wszystko i mialam brzuch jakby spochniety..... teraz mi nalzal jednak nadal czuje obrzek.... i nie wiem o co kaman;D ale spoko najwazniejsze ze starania byly i ze owulacja prawdopodobnie tez , tylko mam problem bo kazal mi zazyc luteine w czwartek czyli dzisiaj czy to nie za wczesnie? moze lepiej odczekac do jutra? hmm? co myslicie? a i jeszcze zrobilam prolaktyne i troche byla za wyzona i biore bromergon....

hehehe dziekuje dziewczyny noooo cyceee to ja mam :D:szok::szok::szok::szok: wymknęły mi sie z pod kontrolii :D:D hhehehe aż sie boje jak melkiem zajdą to juz wogóle :D:D:D

smerfiku trzymam za twoje jejka kciuki :D:D &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
akuku zobaczysz zawsze po burzy wychodzi słonkoo &&&&&&&&&&&
anabelka noo od poniedziałku to bede pod sufitem fruwać żeby na 25 sie wykluł :)

Ostatnia edycja:
Limonko - a ja pierwsze co zauwazylam to sliczna buzia!! nic ci sie nie zmienila, zero spuchniecia - pieknie!!
moja jest mega spuchnieta i nos 2 razy wiekszy a ty? szczuplutenka na twarzy:-D

Smerfiku!!!!!!! no to teraz 10 dni i tescior &&&&&&&&&&&&&&&&&

a u mnie? dzisiaj sie dowiedzialam ze mam spora anemie, pobrano mi sporo krwi + na cholestaze bo wszystko mnie swedzi:baffled: jutro wyniki

dzisiaj polozna mnie wymacala po brzuchu obwod, dno macicy i dzidzia jest na ostatnim centylu - rosnie spora, bede monitorowana czesciej
jesli za 2 tyg przekroczy centyl znaczy ze moze byc powyzej 4500:szok: aaaa w terminie

wiec ja nie wiem:no: i ze wtedy beda dzialac :confused: czyli albo indukcja porodu przed teminem zeby bylo naturalnie ale wczesniej albo cesarka jak sie zacznie porod naturalny..

nosz kurde ciagle pod gorke z czyms:angry::angry:

na anemie dostane jutro zestaw lekarstw i za 3 tyg kontrola jesli dalej bedzie tak slabe to monitoring w szpitalu i konkretne badania aby stwierdzic o co kaman...

przepraszam Was najmocniej, że tak Was zaniedbuję ale nie miałam weny by pisać :zawstydzona/y: a od 2 dni siedzę nad projektem o dofinansowanie z UE zajęć dodatkowych dla dzieciaków w szkole i głowę miałam kompletnie tym zajętą, zresztą zaraz znów muszę nad tym siedzieć :baffled:

akuku 3maj się jakoś, w końcu musi się zacząć układać.

limonka ślicznie wygladasz, cyc konkretny, hehe, brzucho cud miód.

tili 4500 :szok: muszę podpytać się kumpeli bo ona non stop ma anemię, co by tu z tym zrobić :confused:
widzę, że drugie imię dla Ellie wybrane, bardzo oryginalne, skąd pomysł na takie imię?

smerfik no to odliczamy :tak: 3mam mocno kciuki, zaciążaj i wysyłaj mi fluidki, mój ostatni wagonik jeszcze trochę na mnie poczeka :baffled:

ja czekam na owulację, i czekam... i czekam... a jej nie ma... śluz piękny ale co z tego jak temperatura nie chce skoczyć... wrrr... za sugestią gina odstawiłam na kilka dni Gynalgin bo byłam pewna, że owu będzie przedwczoraj / wczoraj a tu duuupa, no i nie wiem czy brać Gynalgin czy nie brać i czekać na owu. :sorry:

Limonkw slicznie wygladasz.

Smerfiku jak nie jestes pewna kiedy owu to moze wez lutke jutro.

Karola mam nadzieje ze owu bedzie jutro noo. I oby ten wagonik na Ciebiendlugo nie czekal.

Tilli 4, 5 kg ??? A wiesz ze tak to oni moga sobie liczyc hehe..ile razy ktos na usg mial 4, 5 kg a pozniej rodzilo sie 3, 700.. hmm ojj mala widze sciaga z Ciebie ile sie da. Mam nadzieje ze wyniki wroca do normy.

A wiec bylismy u adwokata i piszemy odwolanie od zwolnienia, bo powinien dac 2 tyg. Wypowiedzenia... m pracowal u niego rowno rok i 1 dzien wiec moze sie starac o zasilek dla bezrobotnych ...
Dodatkowo w odwolaniu piszemy ze ma zaplwcic za ostatnie 6 tyg i za jakies 14 dni urlopu... jak nie zaplaci idziemy do sadu .
Tak wiec w koncu wszystko sie pouklada..

heehe dziekuje wam kochane noo powiem że wogóle sie nie zmieniłam w ciąży noo poza tymi 17kg które udało mi sie złapać a tak nie chciałam przytyć nooo mam nadzieje ze młody bedzie na cycu siedział cały czas to może "zerze" ze mnie ten tłuszczyk hehehhe :-D:-D ku..... mać zaraz mnie pokrci tak mi cos w kark i łopadki weszło że od rana chodze jak robokop :-(:-( a tu tylko apap moge wsiąść :crazy: ehh ale na pocieszenie upiekłam ciacho drożdżowe i wonia mi cała chałupa i śline mam do kolan :D:D

tilii :szok::szok::szok: jaaaa pierr dziuuu :szok:;-) ja sie całą ciąże martwiłam ile mój bedzie wazył bo ogólnie jest troszke ponad gabaryty główke ma mniejsza i na ostatnim 13.10 KTG ważył 3300 wiec tak do porodu 3800 obyyy

i chciałabym żeby wkoncu opadł brzuchol to w tedy bedzie mniej wiecej wiedzieć kiedy sie spodziewać narazie mam leciutkie ciągnięcia

limonka27 zobaczysz przy nawale mleka jakie będziesz miała haha ja się swoimi przeraziłam :-) a jeszcze pielęgniarka chciała iść ze mną do łazienki pomóc mi się umyć bo po cc i znieczuleniu kręcić się może w głowie nieziemsko hehe

tiluchna ja tam nie będę twierdzić że Twoja położna się nie zna,ale 4500g to już chyba przesada,macać sobie można,mnie po wymacaniu ginekolog powiedziała że macica za duża i może dzidzia starsza lub 2 jest hehe,badanie palpacyjne nic nie mówi,ja w ciąży nie miałam tak ogromnego brzucha jaki by pasował pod gabaryt Kuby,gdy go już wyjęto nie wierzyli gdzie i jak on się tam mieścił bo brzuch nie był tak duży.
4,5kg ciężko się rodzi ale są matki które urodziły bez problemu,to mierzenie bioder też o d...mi mierzyli przed porodem w szpitalu,tzn.już przyjechałam na poród i nikt nie powiedział że nie dam rady wypchnąć 4200 ee gdzie tam parcie,Kuba nawet nie miał opcji by się ustawić w kanał bo moje biodra są za małe,więc nie trać nadziei i myśl że będzie dobrze,że urodzisz sn tak jak chcesz,mnie to obojętne.Widząc mój apetyt-zaczynam mieć taki sam jak przy Kubie muli mnie gdy nie jem więc muszę jeść,no i dorodna klucha z niego była,jak dziewczynka no to zapewne poniżej 4 kg będzie ale na drobinkę nie mam co liczyć,geny to geny.
A jesz normalnie ? może dziecko za dużo Ci zabiera i stąd anemia,ja morfologię w ciąży mam idealną,z Kubą też miałam,no w końcu jadłam jak nie powiem co hehe :-)

karola1986 ja bym nie odstawiała leków,ja w cytologi jakiś czas temu coś tam miałam i musiałam brać probiotyk ginekologiczny na to i wzięłam 2 opakowania tak jak mi kazano i się nie staraliśmy,wszelkie infekcje mogą uszkodzić komórkę jajową a ta nie będzie zdolna do zapłodnienia.
A tak przypadkiem napiszę,jest nowy program na TLC o in vitro.Wiecie co teraz inaczej patrzę na to jak dochodzi do zapłodnienia,pobrano kobiecie komórki i zostały zapłodnione wszystkie a tylko jedna z nich dobrze się dzieliła,kobieta też po in vitro złapała choróbsko i się nie udało i tłumaczyli to chorobą,więc...

limonka27 mnie mój na cycu doprowadził do anemii,a wiele osób patrząc na mnie zazdrościło że ledwo po 2 miesiącach wyglądałam jak przed ciążą hehe 17 kg to jeszcze nie tak źle,bo dziecko,łożysko,wody,większy cyc :-)

jedz ciacho :-) bo zalejesz się śliną

ja przy 3800g to już chyba będę miała zlecenie do cc,ale szczerze wolałabym mieć kolejną bliznę po cc niż poszyte krocze :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Anabelko z reguly mowia ze dziewczynki mniejsze sie rodza..ale ja w to nie wierze bo np. Moja kol. Urodzila synka 2.800 w terminie a corcie w terminie 3910.. jaka roznica co ? Heh

Dzis weszlam w 28 t I 3 trymestr wiec ostatnia prosta...

Nawet nie wiem ipe przytylam hehe...wage mialam zepsuta jak zaszlam w ciaze I eie nie zwazylam zaczynajac..teraz wagi nie mam wiec sie nie waze..hehe. ale ja I tak z nadwaga zaczelam wiec po viazy czeka mnie dieta ale dam rade ...

Milego dnia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry