reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Wlasnie Alex obudzil sie i zaczal poplakiwac ze go nozki bola...masaz mu pomogl ale na chwilke...dalam paracetamol przeciwbolowo i kompres rozgrzewajacy i mu lepiej... chyba etap szybkiego wzrostu... mowi mamo tak mnie boli ze nawet spac nie moge. Biedny, wiem co to znaczy bo mnie w ciazy nogi bola, glownie lydki... mam nadzieje ze kompres mu pomozei bedzie spal spokojnie cala noc.

reklama
Karola wszystko bedzie dobrze, o ktorej masz jutro wizyte ? Czekam na wiesci. Hmmm a macierzynskie nie trwa teraz rok? Swoja droga macierzynskie to przeciez nie zwolnienie, nie powinno byc liczone..ehh

wizytę mam o 17.15 ale w domu będę dopiero ok 20 więc dam Wam dopiero wtedy znać.

macierzyński trwa 26 tygodni i jest płatny 100% potem można sobie dobrać rodzicielski też 26 tygodni ale jest on płatny tylko 60%, chyba, że ktoś od razu zdeklaruję się, że bierze całość (26 tyg + 26 tyg) to wtedy całość ma płaconą 80 %.

całości nie mogę wziąć bo musiałabym pracować do porodu by nie przekroczyć tego roku o który mogą mi przedłużyć staż a to jest kompletnie nierealne :baffled:

super się zaczął dzień, M. dzowni o 7 rano, że w drodze do pracy urwał koło w aucie, na drodze była ogromna wyrwa, której nie zauważył, wpadł w nią i po kole :-(
zadzwonił na policję, czekał na nich ponad godzinę, łaskawie przyjechali, spisali notatkę i tyle :baffled:

Karola- w takiej sytuacji możecie sądzić drogi. Najlepiej by mąż zrobił fotę tej nieszczęsnej dziurze. Mój wuj przez takie coś prwie stracił życie, jechał z całą rodziną. Dość długo trwało ale wygrali.
Kciuki trzymamy za dzisiejszą wizytę!
Akuku- Jaśko też ma bóe wzrostowe kolanka i stopy go nocami bolą. We wrześniu kupiłam buty a w październiku były za małe.
Tili- jak się czujesz?
Kasoku - a Ty jak dzisiaj?
Micurko- jak masz szczepić to podstawowymi.
Anabelko- u mnie mała też się rozbrykała :-)

Wlasnie Alex obudzil sie i zaczal poplakiwac ze go nozki bola...masaz mu pomogl ale na chwilke...dalam paracetamol przeciwbolowo i kompres rozgrzewajacy i mu lepiej... chyba etap szybkiego wzrostu... mowi mamo tak mnie boli ze nawet spac nie moge. Biedny, wiem co to znaczy bo mnie w ciazy nogi bola, glownie lydki... mam nadzieje ze kompres mu pomozei bedzie spal spokojnie cala noc.

U Nas też się zaczął ale ubiegłego roku było to samo i po zimie Kuba poszedł w górę,u Kuby kolana tylko bolą

krowkabordo to super,ja dzisiaj rano gdy leżałam w łóżku zauważyłam ruch przez skórę,maluch tak gwałtownie podskoczył że nawet zdołałam to zobaczyć :-)

Hej dziewczyny dawno mnie było.. jakos brak weny...
po pierwsza Karola moje gratulacje i czekam na info jak po usg i pierwszej wizycie?
Kamilko gratuluje szybkiego porodu i przeslicznej dziewczynki :)
Tili juz nie dlugo... zobacz jak cora dlugo w bzuszku wytrzymala;D
Akuku sliczny brzusiu, wszystkie problemy skoncza sie z nowym rokiem ,juz nie dlugo :*
Anabelko fajnie ze czujesz juz dzidziusia:)
Kasoku dasz sobie rade z chłopcem;D nic sie nie martw:*
Krowko ciesze sie ze wszystko dobrze sie rozwija i gratuluje bo ja dobrze przeczytalam to bedzie coreczka:*

A tak wogole to zostalam tylko ja ,ale dolacze do was kiedys :) pozdrawiam i czekam na wiescie od Karoli :*

no i jestem po pierwszej wizycie, mąż był ze mną, widzieliśmy na usg jak bije serduszko, wow, niesamowite wrażenie :tak: wszystko jest ok, nasz Bąbelek ma 5 mm wielkości. Ciąża młodsza o tydzień, wg USG dziś jest 6t1d ciąży. Gin założył mi kartę ciąży.
Dostałam Luteinę tak na wszelki wypadek. Kolejna wizyta 10.12

reklama
Do góry