Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Krowko sliczne imie, i zazdraszczam corci ( w pozytywnym tego slowa znaczeniu) duza juz ta Twoja kruszynka.
Anabelko sliczny brzusio, a cyc no duuuzy masz hehe.
Kasoku uwazaj z tymi pracami domowymi bo ja sie doigralam..
A ja bylam dzis w szpitalu bo mam skurcze, mialam co 10-7 minut... teraz dalej trzymaja, ale nie sa to porodowe... rozwarcia brak wiec dobrze.. ale powiedzieli ze sterydow nie dadza bo do 35 tc ciazy daja a ja mam 35, 2dni ...czyli leci 36 tc i nie trzeba... teraz mam czekac na regularne skurcze, bardziej bolesne i w razie co przyjechac. Chcieli mnie na obserwacji na kilka godzin zostawic ze wzgledu na szybki porod z Vikim , ale ja czuje ze to nie to...na pojechalam zeby sprawdzic, zeby dali sterydy w razie czego...a juz nic nie chca dac wiec, oglaszam ze czekam na skurcze bardziej bolesne... mam nadzieje ze w wigilie jeszcze sobie pojem bigosu i pierogow hehe.. no i czekam jeszce na paczke z posciela i innymi rzeczami wiec no nie ma bata zaciskam nogi jeszcze jakies 2 tygodnie, a pozniej niech sie dzieje co chce.
:-) Dziewczyny podbudowałyście mnie co do trafnego wyboru imienia
Akuku- uważaj na siebie! Niech bobas jeszcze z tydzień poczeka na wyjście, no przecież mama musi te pierogi zjeść!
Karola, Smerfik- co u Was?
Krowka no ja chce do 27 grudnia dotrwac a najlepiej do stcznia I niech sie dzije wola malucha...ale prawd ataka ze ja move sobie chciec..I jak mnie maja te surcze tak meczyc to chyba bede wolala obejsc sie smakiem. A jeszcze sie okaze ze o terminie urodze hahaha.
:-)
ale grzecznie będę chodzic -kulac się do końca stycznia początku lutego.
A zaraz potem Kasoku
Strasznie szybko te Wasze ciąże lecą
Chociaż czasami jest tak, że maluch najpierw pcha się na świat, a potem wcale nie chce wychodzić ;-) Ja w tym roku już normalnie pojem w święta, bo w zeszłym to byłam na początku ciąży i na sam widok świątecznego jedzenia robiło mi się niedobrze 
I faktycznie duża z niej dziewczynka. Moja córcia w wieku 2 miesięcy ważyła mniej, a urodziła się tylko troszkę mniejsza ;-)
Imię bardzo ładne
A innymi się nie przejmuj, w końcu to Wasze dziecko i Wam ma się podobać. nas na Mariankę też kręcili nosem ;-)
Moja Kluska ma już 4 miesiące, a ja nie wiem kiedy to zleciało
Ale jest już taka fajna, śmieje się, nawija po swojemu. Tylko dzieciaki na zmianę są przeziębione, raz jedno, raz drugie. Mam nadzieję, że chociaż teraz na święta żadne poważniej mi nie zachoruje...Kasoku tutaj nie ma znaczenia czy dziecko urodzi sie w grudniu czy nawet w lutym, ja wybieram czy idzie do szkoly jak ma 4, 5 roku czy 5, 5... nawet lepiej jak bedzie z grudnia niz jak Viki z lutego bo Viki bedzie najmlodszy w klasie, albo najstarszy jakbym dala go rok pozniej...
A co do poloznych to tutaj jeszce nie spotkalam sie ze zla opini, mam swoja wlasna polozna do porodu i zajmuje sie zawsze najlepiej jak potrafi. Wiec o to sie nie boje... ja chce pojesc na swieta hahahaha, a tak serio to chce donosic do bezpiecznego terminu czyli do 27.12... skoncze 36 tc..28.12 zaczynam 37 tydzien i niech maluszek wychodzi. No jeszce 10-11 dni![]()
No ja będę miała bezpieczny termin w polowie stycznia czyli jeszcze 5-6 tygodni. Mi chodzilo o to, ze ni w zab ni w dupe ten 27 grudzień, bo tuz po swietach, zazwyczaj Matylda dostaje prezent w wigilie i na swoje urodzinki tez i w ogole dziki termin, ale nie doczekałam do stycznia i tak miałam 41 tc jak ja rodziłam.
:-) a miejsce dla dziecka nadal tylko w planach,ale już chociaż mam wszystko w głowie poukładane,co do łóżeczka,mebli i wózka też więc tylko potem duże auto i w drogę ,jeden dzień i wszystko pokupujemy heheDzis mam skurcze co 5 minut...ide do wanny moze je wycisze..ehh nawet poscieli dla dziecka nie mam.. ja chce rodzic za dwa tygodnie najwczesniej... no te 10 dni chociaz nooo