reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Emalia ja tu czesto o Tobie mesle ;)

Niestety Alexowi sie nie poprawia i wrecz gorzej od wczoraj jest :(:( biedny do 3 w nocy nie spal wcale, pozniej go na sale przeniesli i co chwile ma podawane leki... dzis goraczki zbic nie mogli... dali ibuprofen i paracetamol naraz i jeszcze nurofen i dopiero troche spadla...
Antybiotyk podaja mu dozylnie, w nocy mial przeswietlenie pluc i prawe pluco jest mocno zainfekowane. Strasznie mu skakalo tetno i serduszko bilo ponad 180 a normalnie 130-140 ...ciezko mu sie oddycha mimo tlenu, co chwile podaja mu sterydy i nebulizator..ahh. a mi sie juz plakac chce , bo taka rozdarta jestem...chcialabym byc z nim ale nie moge zostawic Emilka... pojechalam do Alexa i akurat Emis sie obudzil i mama go dokarmila...a ja po 10 minutach wrocilam.. a do szpitala Emilka nie wezme bo tam tyle zarazkow, zreszta wczoraj juz byl z nami na izbie przyjec 4 godziny.
M z nim jest i nawet go wymienic nie moge zeby sie przespal w domu, bobtam to co chwile maszyna pika, pielegniarki zagladaja, mierza temperature i podaja leki ... oby jutro juz bylo lepiej.

reklama
to niezbyt ciekawie ale na pewno się poprawi więc głowa do góra,muszą trafić dobrze z lekiem i z dawką a sterydy nie są tak łagodne jak paracetamol i też po części obciążają organizm,podleczają i osłabią w dodatku i to takie koło...ale dobrze że to tylko jedno płuco,leki nie pozwolą rozwinąć się infekcji w drugim płucu to znowu jakiś plus

Pamiętam jak Kuba miał prawie 7 miesięcy i był w szpitalu z zapaleniem oskrzeli i dusznościami,pierwsza dawka antybiotyku dożylnie tak pomogła że duszności minęły

mam coś fajnego :-)
2cxgdft.jpg

To ja się przyznam ,że nie wytrzymałam i byłam dzisiaj na becie. Od poniedziałku (beta 832,http://******************/_app/lib/nbbc-1.4.5/smileys/bigeyes.gif Wzrosła dzisiaj do 9559 http://******************/_app/lib/nbbc-1.4.5/smileys/smile.gif

Emalia suuuper wzrosla beta . Ciesze sie ze w koncu sie Tobie udalo !!

Z Alexem lepie goraczki nie ma, tzn stan podgoraczkowy, leki pomagaja i od ponad godziny Alex nie potrzebuje dodatkowego tlenu, a oddech ma na 97-98 % a mial na 87... chociaz jak z nim rozmawialam to slyszalam ze nadal ciezko mu mowic.
Mowil ze chce do domu wrocic i w sumie jest szansa ze jutro wroci, bo jak leki dzialaja i dusznosci nie bedzie to antybiotyk dokonczy w domku.
Dzieki dziewczyny za kciuki i wsparcie slowne, zawsze to pomaga na psychike, bo szczerze sie troche obwinialam ze na pluca mu zeszlo...i tak mi zle ze nie moge z nim byc ale wiem ze jest z tata, bezpieczny i ze rysowalu, pisali, liczyli, ukladali puzzle...

Witam się skonana tak mi slabo dzisiaj i sennie.

Karola mowie Ci,ze będzie dziolszka, sliczna /y w ujęciu 3D :tak:
Anabelko bardzo zgrabnie wygladasz:tak:jednak laseczki wyższe ladniej prezentują się w ciąży od takich kurdupli co ja :tak:
Emalia nie ma za co, ciesze się jak cholera, betka przyrasta jak ta lala, super i pisz tu tez z nami,
Akuku biedny synus, trzymam za wyzdrowienie, bo co się namęczy to niestety jego :-(.

jeju ja dzisiaj caly dzień miałam tak niemoc, ze w pewnym momencie myslalam,ze wykorkuje, niby senna niby slaba niby do dupy ogolnie, poce się jak swinia i ogolnie mam już na serio portki pelne strachu.

Witam się skonana tak mi slabo dzisiaj i sennie.

Karola mowie Ci,ze będzie dziolszka, sliczna /y w ujęciu 3D :tak:
Anabelko bardzo zgrabnie wygladasz:tak:jednak laseczki wyższe ladniej prezentują się w ciąży od takich kurdupli co ja :tak:
Emalia nie ma za co, ciesze się jak cholera, betka przyrasta jak ta lala, super i pisz tu tez z nami,
Akuku biedny synus, trzymam za wyzdrowienie, bo co się namęczy to niestety jego :-(.

jeju ja dzisiaj caly dzień miałam tak niemoc, ze w pewnym momencie myslalam,ze wykorkuje, niby senna niby slaba niby do dupy ogolnie, poce się jak swinia i ogolnie mam już na serio portki pelne strachu.

bo u mnie te np + ponad 10kg inaczej będzie wyglądać niż u Ciebie,ale wiesz co jak za dupsko się chwytam to czuje że się powiększyło hehe :-D :-) a gdzie tam koniec jeszcze z 10kg i myślę że się zatrzymam haha w czwartek się będę ważyć,więc jakieś 2kg znowu będzie więcej :-)

teraz to sobie możesz rozłożyć nogi i 4 litery na łóżku i nic nie robić bo potem będziesz miała zajęcie

no i spójrz prawdzie w oczy,Ty niedługo rodzisz :-D :-) hehe oby poszło łatwo,miałaś już ostatnią wizytę u lekarza ? jak tam waga młodziaka

w zeszly poniedziałek Mlody wazyl pod 3 kg a w ten piątek 24 stycznia mam wizyte u gina, wiec zobaczymy. ta niemoc jest dziwna, bo tak jakbym wypocząć nie umiala i naladowac akumulatory :no:niezależnie czt spie czy nie jestem padnieta, zamiast krwi mi woda plynie i czuje się jak wypompowany balon.

Ostatnie 37tc.jpg

Może dlatego się tak czuje, bo w nocy mój ojciec napalil do 25 st było duszno i obudziłam się bardzo zmeczona.

Załączniki

• 37tc.jpg
    37tc.jpg
    11,8 KB · Wyświetleń: 54
Ostatnia edycja:
masz taki brzuch jakby młodziak pępkiem chciał wyjść :-) a na twarzy masz napisane "jestem zmęczona" :tak:
no i nadal wyglądasz szczupło więc zrzucisz to co nagromadziłaś ;-)

reklama
Do góry