• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

Tak Nuuuśka, jeśli tempka pójdzie jutro ładnie w górę (min 0,2-0,3 stopnia) to prawdopodobnie owu - jeśli utrzyma się wysoko przez 4 dni to będziemy mieć prawie pewność. Pierwszy pełen cykl z pomiarami ciężko od razu zinterpretować ale w następnym cyklu już będziemy wiedziały jak się zachowuje Twoja tempka w okolicach owu więc będzie łatwiej interpretować :-)
Chciałam wczoraj kupić testy owu ale nie bylo :-) ale w sumie sama nie wiem, może to i dobrze? Mam monitoring w sumie robiony więc nie wiem czy jest sens dodatkowo z testami owu próbować- jak myślicie?

reklama
ja mysle, ze tak, bo monit monitem, temperaturka temperaturka, ale tescior pokaze jednoznacznie jak wyglada sytuacja :tak: Pewnie, ze moze byc mylny,ale takie przypadki sa raczej sporadyczne, a ze z natury jestem taka, ze wole wszystkie metody sprawdzic, wiec dla mnie to jest zawsze jakis wyznacznik.
Ale moze to tez wynikac z tego ze ja z kolei tempke mierze dopiero 1 cykl, Ty juz troszke dluzej wiec tez lepiej sie orientujesz w swoim ciele :)
Mimo wszystko bym sprobowala :tak:

dziewczyny a dlaczego część dni z wykresu ma cyferke w kółku a część nie? tak właśnie patrze -i nie wiem dlaczego system tak oznacza ?
natka tez proponuje testy ovu choc metoda co drugi dzień też ponoś skuteczna jest:)

kasiol tez się miałam już ostatnio pytac dziewczyn. Bo nie wiem co to oznacza, bo ja się jeszcze cyferek nie dorobiłam jak widać :rofl2: jak tam sprzątanko ? :)

natka ja mam testy z allegro i jestem z Nich bardzo zadowolona,wczesniej były 25 i z Nich mam jeszcze z 5, teraz kupiłam 20 - 10 sztuk, dziś uzyje na probe i zobaczymy :tak:

już sił nie mam na dziś:) ale poprasowane zaległe koszule, częśc rupci w garażu:)
teraz tylko relaks i zabawa z Kali:) tez jak kupowałam to właśnie z allegro, i były ok:)
ja za to mam jeden jedynt test ciążowy o czułości 10:) mam nadzije ,że bedzie nareszcie pozytywny:)
nuuśka mój M nie miał jescze ani razu badania żołnieżyków, gin mówiła, że jak moje wyniki będą ok, to bedziemy badać jego:) ale z drugiej strony już drugi miesiąc łyka Sal... więc pewnie wyniki będą dobre(?)

Te 3 dni wyższych temperatur system zaznacza w kółku według mnie pomocniczo - dlatego, żeby od razu, na pierwszy rzut oka widać było koniec okresu płodności. To jest tak, że według większości metod rozpoznawania płodności do dni płodnych zalicza się 6 ostatnich niezaburzonych temperatur z fazy niższej (i dlatego one są numerowane) i trzy kolejne dni temperatury fazy wyższej (trzy dni po skoku). W niektórych przypadkach zaznacza się 4 dni, ale w takie szczegóły już się wdawać nie będę, chyba że chcecie :-) tak naprawdę dalej już nie trzeba oznaczać kolejnych dni po tych trzech, bo już uznaje się to za czas niepłodny. Tutaj też pewnie system robi to dla ułatwienia - żeby nie trzeba było liczyć dni fazy lutealnej tylko od razu można zobaczyć dzień spodziewanej miesiączki (tudzież dzień testowania :-D), który wypada zazwyczaj około 14 dnia wyższej temperatury. Mam nadzieję, że w miarę jasno to wytłumaczyłam :-)

tak patrzyłam na allegro i może faktycznie zamówię te testy... jak jutro wyjdę załamana po wizycie u ginka to zamówię :-) a wczoraj kupiłam dwa testy ciążowe o czułości 10 - tak na zapas :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry