Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Kobieta w ciąży swoje prawa ma!Poslalam meza do McDonalda![]()
Pięknie napisane;-)cała prawda i jego powinnyśmy się Wszystkie trzymać:-)Ojj ciężka tu u nas atmosfera. Wiele lat już jestem na forum. I jak obserwuje wątki staraczek to zazwyczaj wygląda to tak, że wątek się zawiązuje, wszyscy piszą tylko o objawach i staraniach, pojawiają się ciąże, część dziewczyn odchodzi na fora ciążowe, a część zostaje i wtedy już lecą wszystkie tematy: i starania i ciąże i dzieci i wszystko inne. Pamiętam że jak dołączyłam do pierwszego wątku to miałam momenty, że irytowało mnie, że za mało jest o staraniach, bo ja chciałam rozmawiać ciągle tylko o tym. Ale z biegiem czasu doceniłam to, że można pogadać o wszystkim. Podzielić się także innymi problemami czy po prostu odstresować. Tutaj dołączyłam też dopiero później jak już dziewczyny były w fazie rozmowy o wszystkim, bo nie dam rady cały czas pisać o objawach i staraniach. Nowe wątki na forum powstają co pół roku, a nawet i częściej. Ten, ze względu na trochę mylący tytuł, zawiązał się z początkiem roku po raz drugi. Dlatego w jednym czasie znalazły się osoby, które już zaciążyły, długo się już starają albo dopiero zaczynają i każda z nas ma potrzebę czytania i pisania o czymś innym. Dlatego potrzebne jest dużo wzajemnego zrozumienia. Wtedy każda będzie się czuła swobodnie. Napisze o czym chce. Zapyta o co chce. Jest nas tu dużo i każda jest ważna! Zobaczycie z czasem się zgramy i zbliżymy. Otwartość i bliskość przychodzi z czasem. Teraz potrzebna jest akceptacja i wsparcie. Tylko tyle i aż tyle.
Anik ja właśnie jutro robie risotto z kurczakiem w curry z przepisu Ewy Wachowicz.
Jest pycha. Jak masz ochotę spróbować to wpisz w Google :-)
Curry z bakłażanem i cukinia
Składniki:
Na rozgrzanej głębokiej patelni obsmażamy pokrojone drobno piersi z kurczaka, dodajemy cebule pokrojoną w piórka wraz z papryką, cukinia i bakłażanem. Dodajemy odrobinę wody, tak aby nasze warzywa i mięso zaczęły sie dusić. Po ok. 10-20 minutach (po tym jak warzywa zmiękną) dodajemy przyprawy oraz mleczko kokosowe. Doprawiamy sola, odrobina cukru i sokiem z limonki. Podajemy z ryżem basmati
- 2 piersi z kurczaka
- 1 mała papryka czerwona
- 1 średnia cukinia
- 1 średni bakłażan
- 200 ml mleka kokosowego
- ½ papryczki chili (opcjonalnie)
- 1 mała czerwona cebula
- sok oraz skórka z ½ limonki
- 2 łyżeczki curry w proszku
![]()
Brzmi super dzięki!
Dzień doberekwchodzę na forum po długiej przerwie a tu...brzydko jakoś tak, ta oprawa graficzna taka dziwna i mój kitty w avatarze jakiś taki zpixelowany
![]()