reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Czarna - ja mam właśnie bardzo bolesne @ :/ stwierdziłam, ze nie idę do gin, co ma być to będzie :) już coraz mniej bolą ;) ale zgłupiałam, bo w niedzielę już nie miałam płodnego śluzu a od wczoraj znowu mam o_O i nie wiem o co kaman... nigdy tak nie miałam, dlatego zastanawiam się, czy wszystko ok i czy ta ovu w końcu była, czy nie była? Nie wiem co myśleć...

Pati a mi się wydaje, że od kiedy się podejmuje decyzję o dziecku, to niestety ale to jest jak z prawem jazdy.
Jak robisz, to wszędzie widzisz L-ki.
I tak jest w przypadku starań - każda rzecz wydaje Ci się, że to objaw owu, objaw ciąży albo objaw @.
I tak w kółko. Pewnie wcześniej też tak miałaś, ale nawet nie zwróciłaś na to uwagi.
Ja dokładnie tak miałam...
Nie doszukuj się problemów, tylko Cię to będzie stresowało, a stres podnosi prolaktynę :-p
I też ciężko zajść.
Także uszy do góry, pewnie wszystko jest ok, ale oczywiście sprawdzić nie zaszkodzi.
Szczególnie, że u Ciebie monitoring za darmo :)
Lekarz albo potwierdzi albo i nie czy owu była.

reklama
Mychunia - tak chyba zrobię ;) ja już mam choinkę ubraną teraz tylko posprzątać po ubieraniu, bo wszędzie mam pełno igieł i brokatu :p zaraz się zbieram na autobus i pędzę do tej mojej gin, może mnie uspokoi... ;)

Chilli con carne.jpg
Chilli con carne
składniki:
3 puszki pomidorów krojonych (puszki 400g)
puszka czerwonej fasoli (400g)
puszka kukurydzy słodkiej (350-400 g)
1 średnia czerwona papryka
500 g mięsa mielonego z indyka
2 średnie cebule
2 łyżeczki kakao
łyżeczka słodkiej papryki
łyżeczka kminu rzymskiego (cuminu)
pół łyżeczki chilli
łyżka oleju rzepakowego
pół łyżeczki soli
łyżeczka cukru

opcjonalnie:
woreczek ryżu basmati lub tak jak u mnie trójkolorowy
Cebulę drobno szatkujemy i przysmażamy na oleju, dodajemy mięso mielone, pokrojoną drobno czerwoną paprykę i przyprawy (kmin, paprykę, chilli, sól). Do mięsa dodajemy pomidory, fasole i kukurydzę. Wszystko dusimy do momentu aż sos zgęstnieje a pomidory ładnie rozgotują się w sosie. Pod koniec gotowania dodajemy kakao i łyżeczkę cukru. Podajemy z ugotowanym ryżem bądź nachosami (proponuję jeden płat tortilli pokroić na osiem trójkątów i rozłożyć na blaszce. Wstawić do piekarnika na 3-5 minut temp 200 stopni, czekać aż delikatnie zbrązowieją, wyjąć. Następnie odłożyć do wystygnięcia i chrupiące podać do chilli. Świetnie zastępują łyżkę:)

Załączniki

• Chilli con carne.jpg
    Chilli con carne.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 45
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry