reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Dzień dobry :)

Loopolia moze po prostu nie pękają ? Miałaś monitoring ?

Kasiaion oj tak fajnie sie ogłada pozytywne testy :)

Karolina :) agentka a ile dni po owu jesteś ?
Miałam. Byłam 3 razy widziałam jak rosły i ostatnim razem jak byłam już pękł i byłam w trakcie owu.

Mam nadzieje ze ten nowy gin mi jakos bardziej pomoże

Obecny mówi ze jak clo nic nie da to zrobimy laparoskopie. Ale po co? Nie mam pco

reklama
Dzień dobry dziewczęta! Ja jeszcze leżę w łóżku. :) Tak leń ze mnie.

Witaj loopolia! Bardzo mi przykro z powodu straty małżeństwa. Mam nadzieje że szybko uda Ci się zajść w zdrową ciążę. :) Nam wszystkim się uda!
Dziękuję kochana. Ja tez mam nadzieje - oby jak najszybciej bo juz wariuje :)

Miałam. Byłam 3 razy widziałam jak rosły i ostatnim razem jak byłam już pękł i byłam w trakcie owu.

Mam nadzieje ze ten nowy gin mi jakos bardziej pomoże

Obecny mówi ze jak clo nic nie da to zrobimy laparoskopie. Ale po co? Nie mam pco

Laparoskopowo ocenia się drożność jajowodów, stan narządów wewnętrznych, czy występują torbiele, polipy itp.

Ja wam powiem ze jak robiłam w tej pierwszej ciąży która się nie utrzymała to w 21 dc miałam poniżej 1 betę a w 23dc juz miałam 26. Ale wiedziałam że coś nie tak będzie bo przerasta la za wolno. Powinna co najmniej o 66% w ciągu 48 godzin

Wiesz co, mi chyba frajde robi to nakrecanie sie, proby wstrzymywania sie i bycia bardziej cierpliwym, skonczone fiaskiem ;) dodaje mi to pozytywnych emocji. a rozczarowanie jedna kreska nie jest dla mnie aż tak ciężkie (póki co). tzn czy bym czekala na dzien @ czy nie, to to rozczarowanie ma podobny poziom. testujac wczesniej tez sie do tego rozczarowania stopniowo przygotowuje, wiec moze to dlatego.
Ale każdy na pewno inaczej to przezywa.
Coś w tym jest ;-)

Hej dziewczyny, dziś u mnie dzień fatalnych wiadomości :/
- dwa testy owulacyjne, wyniki negatywne
- śluz znikł
- weszłam na wagę po 4 miesiącach, wynik 84 kg... Ja się pytam ***** jak to możliwe? W cztery miesiące prawie 15 kg??? No owszem widziałam, że troszkę przytyłam ale nie aż tyle. Jak to się stało, prawie w ogóle nie jem, tylko tyle żeby się rodzina nie czepiała i aż tyle przytyłam?
Boże jak ja się jutro rozbiorę, ciągle będę myślała o tych fałdach tłuszczu. Nie, ten wyjazd nie ma sensu.
Może jak masz w pobliżu gdzieś udać się do natur house albo gdzieś gdzie mogą Ci zmierzyć poziom wody, tłuszczu w organizmie to będziesz chociaż wiedziała na czym stoisz. Popracujesz nad sobą, najważniejsze że mąż cie kocha taka :-)

hej, nic sie nie martw, facetowi nie powiesz, to nie bedzie sobie zdawal sprawy ze to az tyle. jak mu powiesz, to zacznie zauwazac :)
moj akurat jest spostrzegawczy i mi gada ze jestem za gruba - malo delikatny typ.. waze 68kg przy 165cm.

rzeczywiscie duzy skok wagi. mysle, ze to rzeczywiscie przez te przeboje ktore przeszlas ostatnio i złe samopoczucie.. moze tez woda ci sie w organizmie zatrzymuje..

ciesz sie z wyjazdu i nie mysl o niczym, nie nastawiaj sie, tylko potraktuj to jak odskocznie od normalnego zycia!!
Ja mojemu mężowi też mówię wprost że przytyl i że nie dba o siebie. Bo on to biega, ćwiczy i chudniecie ładnie wygląda, a potem przychodzą święta i je dużo i wychodzi ze znowu 4 kg na plusie. I tak w kolko. Ja lubię jak on dobrze wygląda. Lubię po prostu takich zadbanych. Jak był młody to dużo biegał i był bardzo chudy ale taki organizm że nie może sobie za bardzo popuscic bo tyje.

witam Was!

byłam staraczka 2015 i niestety 12 cykli i nic.
mam nadzieję że w tym roku sie uda...
musze przyjąc inna startegie od 10-23 dc kochać się codziennie... mam obnizona płodnośc i nie wiem czy wogóle kiedys zajde a do tego mam chorobe genetyczna i jest 50% szans ze dziecko będzie zdrowe także nie jest kolorowo, jeżeli nie zajde do przyszłego roku to staramy sie o adopcję...
Witaj i trzymam kciuki za pozytywne testy :-)

Dzisiaj 4dc czyli końcówka okresu. :)
Widzę, że piszecie o wzroście i wadze to ja mam 155 wzrostu i zaraz wskoczę na wagę, bo ostatnio przez pracę schudłam niestety... No i znowu 49,1kg a już ważyłam prawie 53kg... Ogólnie to przed ciążą w listopadzie 2014 ważyłam ledwo 40kg.
W końcu pada u mnie śnieg! Jest szansa na śnieżną kołderkę. :)
Chudzinka z ciebie 40 kg :-o dobrze ze przytylas :-)
Ja przed ciąża ważyłam więcej niż teraz. Ostatnio przed zajściem w drugą ciążę pod koniec lata schudłam tak sama z siebie i w dniu ważenia u lekarza miałam 55 kg przy 170 cm, ale ja siebie taka lubię. Nie. Hce ani mniej ani więcej.

Witam wszystkie :)

Dziś rano zrobiłam sikańca i niestety jedna... Ja już chyba odpuszczam, co ma być to będzie :(
Jeszcze teściowa mnie wkur...za od samego rana, masakra jakaś :(

Miłego dnia :*
A kiedy masz termin @? Może jeszcze za wcześnie.

Ja już od wczoraj nie mam krwi okresowej ale mam jakieś brązowe plamienia/śluz dziwne to, nigdy wcześniej tak nie miałam.
Licząc to byłby dziś 6 dzień. Zwykle miałam 4-5 dni.

Luxuorius no właśnie, dobrze skomentowałaś ;)

Ann @ powinnam mieć 4 stycznia, ale nie wiem czy w tym cyklu była owu, więc nawet i ciężko wyliczyć kiedy powinna @ być. Ale już wiem, że w ciąży nie jestem, bo dziś 38 dc.

Coś w tym jest ;-)

Może jak masz w pobliżu gdzieś udać się do natur house albo gdzieś gdzie mogą Ci zmierzyć poziom wody, tłuszczu w organizmie to będziesz chociaż wiedziała na czym stoisz. Popracujesz nad sobą, najważniejsze że mąż cie kocha taka :-)

Ja mojemu mężowi też mówię wprost że przytyl i że nie dba o siebie. Bo on to biega, ćwiczy i chudniecie ładnie wygląda, a potem przychodzą święta i je dużo i wychodzi ze znowu 4 kg na plusie. I tak w kolko. Ja lubię jak on dobrze wygląda. Lubię po prostu takich zadbanych. Jak był młody to dużo biegał i był bardzo chudy ale taki organizm że nie może sobie za bardzo popuscic bo tyje.

Witaj i trzymam kciuki za pozytywne testy :-)

Chudzinka z ciebie 40 kg :-o dobrze ze przytylas :-)
Ja przed ciąża ważyłam więcej niż teraz. Ostatnio przed zajściem w drugą ciążę pod koniec lata schudłam tak sama z siebie i w dniu ważenia u lekarza miałam 55 kg przy 170 cm, ale ja siebie taka lubię. Nie. Hce ani mniej ani więcej.

A kiedy masz termin @? Może jeszcze za wcześnie.

Ja już od wczoraj nie mam krwi okresowej ale mam jakieś brązowe plamienia/śluz dziwne to, nigdy wcześniej tak nie miałam.
Licząc to byłby dziś 6 dzień. Zwykle miałam 4-5 dni.
moje @ tez jakies dziwne, raz plamie pod koniec, raz nie, nie wiem co sie dzieje :szok:

Które to takie patyczaki ? :-) :) Bo się dopisać muszę ...167 cm wzrostu, 45,5 kg w porywach do 47 . Oj jak bym chciała przytyć ...ale nie idzie.-Geny po mamie. A ona dopiero przytyła po menopauzie :/

reklama
Luxuorius no właśnie, dobrze skomentowałaś ;)

Ann @ powinnam mieć 4 stycznia, ale nie wiem czy w tym cyklu była owu, więc nawet i ciężko wyliczyć kiedy powinna @ być. Ale już wiem, że w ciąży nie jestem, bo dziś 38 dc.
Ty masz od dluzszego czasu takie nieregularne cykle? leczysz sie jakos? pyatm, bo nie mam czasu dzis nadrabiac :biggrin2:

Do góry