reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Ruda no jasne ze ludzie dają radę. Zwyczajnie byłam ciekawa czy Czarna się nie boi takiej różnicy wieku. Ja wiem ze mój syn też lubi dzieci ale to nie znaczy że nie jest w stanie zrobić przypadkiem krzywdy. On ma dopiero 15 mc i nawet jak chce czasami pogłaskać dzidzie to raz prawie na dziecko upadł.
Mąż koniecznie potrzebny ale jak jest się samej w domu trzeba samej sobie radzić :-)

Czarna to się zgadza że wiek jest często na naszą korzyść. Fajnie ze się zdrcydowalas. Ja też chciałam mniejsza różnice wieku ale się nie udało. Może już niedługo.
To ile po porodzie zaczeliscie się starać?

Czarna to może masz jakiś fajny przepis co zrobić z mięsem mielonym ;-)

)

Ja dostałam @ dwa tygodnie po porodzie, karmiłam tylko miesiąc... dostałam bardzo silnej alergii i musiałam przez dwa tygodnie antybiotyki brać:( Odczekałam dwa pełne cykle, później jeden tylko obserwowałam żeby sprawdzić czy wszystko jest ok, czy owulacja się w ogóle pojawia, a teraz za mną pierwszy cykl starań... jeszcze nie zakończony @ więc czekam i czekam z utęsknieniem:)
Dostałam już zielone światło od mojej Ginekolog, jeśli przez następne dwa cykle nie zajdę w ciąże to mnie zacznie stymulować clo:)
A co do mięsa mielonego to ja bardzo lubię robić kotlety z warzywami, trę na tarce na dużych oczkach marchewkę, dodaje szczypiorek, poszatkowanego surowego kalafiora, cebulkę i mieszam warzywa z mięsem. Przyprawiam czosnkiem granulowanym, słodką papryką, natką pietruszki i pieprzem. Formuję z większe kotlety i piekę 40 min w temperaturze 150-200 stopni:) Podaje z sosem z jogurtu naturalnego i koperku:) Można do tego sałatkę zrobić i np. kasze (perłową czy gryczaną)

reklama
Cześć kochane myszki :)
bardzo Wam dziękuję za wsparcie.
My w końcu wyjechaliśmy na weekend w góry. Mąż uznał, że gdy zostaniemy w domu wcale nie będzie lepiej i potrzebował odreagować.
Było cudownie, od ponad dwóch miesięcy nie mieliśmy 5 minut dla siebie, zero intymności i bardzo nam tego brakowało. Mogliśmy w spokoju wszystko sobie w głowach poukładać.
Jeśli chodzi o starania to w piątek i w sobotę testy owulacyjne były pozytywne. W piątek czułam lekki ból z lewej strony podbrzusza, a od soboty dość intensywny z prawej. I w sobotę i wczoraj się przytulaliśmy. Tylko że dzisiaj w toalecie na papierze miałam różowawe plamienie. Czy to @ przyjdzie o tyle wcześniej? Dziś dopiero 16 dzień cyklu i co najmniej 10 dni do @. Trochę mnie to niepokoi :(
Oczywiście nadrobiłam wszystkie zaległości, mniej więcej wiem co u was, gratuluję pozytywnych testów i życzę dużo zdrowia i spokoju. Martwi mnie tylko że znów jakaś sprzeczka się wywiązała :( warto się myszki kłócić, chyba nie. Wszystkie potrzebujemy spokoju. Buziaczki, miłego dnia :D

Cześć kochane myszki :)
bardzo Wam dziękuję za wsparcie.
My w końcu wyjechaliśmy na weekend w góry. Mąż uznał, że gdy zostaniemy w domu wcale nie będzie lepiej i potrzebował odreagować.
Było cudownie, od ponad dwóch miesięcy nie mieliśmy 5 minut dla siebie, zero intymności i bardzo nam tego brakowało. Mogliśmy w spokoju wszystko sobie w głowach poukładać.
Jeśli chodzi o starania to w piątek i w sobotę testy owulacyjne były pozytywne. W piątek czułam lekki ból z lewej strony podbrzusza, a od soboty dość intensywny z prawej. I w sobotę i wczoraj się przytulaliśmy. Tylko że dzisiaj w toalecie na papierze miałam różowawe plamienie. Czy to @ przyjdzie o tyle wcześniej? Dziś dopiero 16 dzień cyklu i co najmniej 10 dni do @. Trochę mnie to niepokoi :(
Oczywiście nadrobiłam wszystkie zaległości, mniej więcej wiem co u was, gratuluję pozytywnych testów i życzę dużo zdrowia i spokoju. Martwi mnie tylko że znów jakaś sprzeczka się wywiązała :( warto się myszki kłócić, chyba nie. Wszystkie potrzebujemy spokoju. Buziaczki, miłego dnia :D
moglo to byc plamienie okolowulacyjne

moglo to byc plamienie okolowulacyjne

O to muszę poczytać o tym bo nie pamiętam by mi się wcześniej zdarzało. A może to być niebezpieczne lub też wskazuje na jakieś odchylenia od normy? Robić coś w takim przypadku? Dodam, że leciusieńko ćmi mnie podbrzusze ale może to też być wczorajszy hot-dog ze stacji którego nie sposób strawić i gdzieś tam zalega.

Tak to ostatnio wyglądało, już nie była taka mała...
20160111_111244.jpg

Załączniki

• 20160111_111244.jpg
    20160111_111244.jpg
    466,3 KB · Wyświetleń: 160
O to muszę poczytać o tym bo nie pamiętam by mi się wcześniej zdarzało. A może to być niebezpieczne lub też wskazuje na jakieś odchylenia od normy? Robić coś w takim przypadku? Dodam, że leciusieńko ćmi mnie podbrzusze ale może to też być wczorajszy hot-dog ze stacji którego nie sposób strawić i gdzieś tam zalega.
mi sie kilka razy zdarzylo plamic lekko w okolicach @, i to nic zlego, takze spokojnie, a bole to tak jak piszesz moga byc lejita, hihi, choc ja czesto jem te hot-dogi i mi nic po nich nie jest

reklama
Do góry