• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

reklama
Jakich swiadkow? Wystarczy dokumentacja medyczna.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dżoł na Boga - dokumentacja świadczy tylko o tym o czym świadczy - czyli o fakcie ciąży. Chyba, że lekarz tam napisał, iż umowa o pracę ulega rozwiązaniu z winy pracodawcy i jego uprzedzeń.
Reszta to pomówienie ..jak pisałam słowo przeciwko słowu. Pracodawca może powołać swoich świadków, którzy mogą zeznać na korzyść ''np. że nie byli świadkami takiej rozmowy, i nic takiego nie słyszeli'' I kropka.

Nalatałam się po sądach (przeciwko nieletniemu wandalowi i zakłócaczowi spokoju) Wszystko to czego nie można było podeprzeć świadkiem - lub innym niezbitym dowodem - nic nie wnosiło,

U mnie niezbitym dowodem jest nieuzasadnione wypowiedzenie, które narusza kodeks pracy, gdzie jest napisane że wypowiedzenie umowy na czas nieokreślony musi być uzasadnione, a uzasadnienie musi byc prawdziwe i poparte jakimś dowodem. Nie można wpisać np. utrata zaufania do pracownika. Że tak powiem trzeba uzasadnić uzasadnienie :D

U mnie niezbitym dowodem jest nieuzasadnione wypowiedzenie, które narusza kodeks pracy, gdzie jest napisane że wypowiedzenie umowy na czas nieokreślony musi być uzasadnione, a uzasadnienie musi byc prawdziwe i poparte jakimś dowodem. Nie można wpisać np. utrata zaufania do pracownika. Że tak powiem trzeba uzasadnić uzasadnienie :D
to prawda :). Działaj ja trzymam kciuki

a wypowiedzenie dostałaś w obecności innego pracownika?bo tak powinno się robić
Chyba nie ma takiego obowiązku ...w prawie jest tylko adnotacja o ochronie danych osobowych - jeśli pracodawca chce by przy wręczaniu wypowiedzenia ktoś asystował - musi być to osoba poufna, przestrzegająca prawa o ochronie tych danych typu: kadrowa. Ale nie musi.

reklama
Chyba nie ma takiego obowiązku ...w prawie jest tylko adnotacja o ochronie danych osobowych - jeśli pracodawca chce by przy wręczaniu wypowiedzenia ktoś asystował - musi być to osoba poufna, przestrzegająca prawa o ochronie tych danych typu: kadrowa. Ale nie musi.

No właśnie sprawdziłam, że nie ma takiego przepisu. Ale to i tak nieistotne.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry