reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Ze słuchem nigdy nie było problemów.
Kiedys miał tiki nerwowe. Wiec myśle, ze moze sie czegoś dokopią jak zaczną szukać [emoji55]

Nie wiesz co to prawdziwa strata. Można jej doświadczyć tylko wtedy, kiedy kochasz coś bardziej, niż samego siebie.
Na pewno zalecą ograniczyć granie i bajki :)
Nie ma się co bać opinii.
Jadę po swoją do poradni, trzymajta kciuki :D Będzie gorzka prawda ;)

reklama
Nessi gry i tv wiem, ze szkodzą bardziej niż by sie komuś wydawało. Ale jak tak do zera uchronić przed tym dzieci? :/

Nie wiesz co to prawdziwa strata. Można jej doświadczyć tylko wtedy, kiedy kochasz coś bardziej, niż samego siebie.

Nessi ja ogólnie nie lubię czytać , ale muszę się czymś zająć [emoji14]

Ależ u mnie pogoda paskudna , drzemkna na chwilę była a zaraz znów piecu palić i bedzie przyjemnie...

A jeszcze żołądek mnie boli [emoji19]

wff2krhmvaem9yip.png

Bum mnie w ciazy żołądek bolał [emoji1]

agnesis ja to chyba od wczoraj za dużo słodyczy pochłonęłam i raczej dlatego [emoji23]
Ja to chyba w piątek na bete skocze by mieć jasność a tak jej nie lubię...

wff2krhmvaem9yip.png

Hey ....

Bum jakie książki zamówiłas?pochwal się ....

Ness kciuki za opinie ...

Agnes no niestety sama mam prawie 10 latka w domu i kurcze ograniczyc totalnie tv i gierki to byłby wyczyn.

anula ponoć książki fajne , sąsiadka czyta dużo i stwierdziła , że powinny mi się spodobac [emoji4]

majka a ty gdzie sie podziewasz bylas na becie?

wff2krhmvaem9yip.png

reklama
Tyle się dowiedziałam, co i nic :p
Michał robi duże postępy ..
Problemy z gadaniem wynikają z braku szanowania zasad, których nie rozumie. Jeśli coś jest białe dla niego ma wszystkie odcienie ...nad tym trzeba pracować i będzie chodził na terapię grupową z ''innymi gadułami'' Ma problemy z sygnalizowaniem potrzeb, nie rozumie, że można o czymś powiedzieć i coś uzyskać, reaguje wtedy płaczem i złością. - JAK CHYBA KAŻDE NORMALNE DZIECKO. Nie umie odwlec w czasie swojej potrzeby - tu akurat racja. Musi mieć już i teraz to co chce. Zaniedbania Pań z przedszkola dają o sobie znać. - Jak gadał pozwalały mu iść na dywan się bawić - i nie uczestniczył w zajęciach - przez co nie słuchał- nie nauczył się,- będziemy nadrabiać te zaległości.
Integracja sensoryczna potrzebna na już (jutro ma drugie zajęcia), gdyż w momencie przeładowania emocjonalnego zaczyna się wiercić i gadać i trzeba nad tym pracować.
Od poradni szkoła dostanie wytyczne, że dziecko potrzebuje dodatkowych zajęć indywidualnych w celu nadgonienia rówieśników. Do motywacji potrzebuje chwalenia - ale bez przesadyzmu. System motywacyjny troszkę będzie zmieniony. No i psycholog by poprawić rozumienie zasad.
Ot i tyle ...

Do góry