• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki wiosna 2015 -!kolejne starcie

Lux chcesz mego do kolekcji ???przeciez te dziecko nic innego dzis nie robi tylko mnie wkur******** i prosto w twarz sie smieje,mam chec wstać i mu gwiznąć w ten usmiech. mam wrazenie ze robi to umyslnie bo ile razy mozna mowic??nie mozesz 10?20?100?i dalej udaje że nie dociera???szlak mnie trafiakara na tv kompa,rower i dalej zero poprawy.a slowo przepraszam w jego słowniku nie istnieje :wściekła/y::no::no:w dał się w ojca tak samo był głupi i podły i robił na złość i sprawiało mu to satysfakcje .

reklama
co robia? pol godziny (doslownie) jedza miske rosolu! mlaskaja, siorbia i proby mowienia, ze tak nie wypada koncza sie fochem lub jedza jeszcze wolniej, biją sie, co chwile pytaja sie kiedy pojedziemy do ich domu, a ja tlumacze poraz enty, ze jak wroci Tomek i zje obiad, bo nie wzial kluczy i musimy czekac, wymyslaly rano, ze one pieczonego miesa nie lubia no to sie wkur.wilam i dalam trzydniowy rosol,teraz wlasnie wyzywaja sie od głombów, debili i ciołkow, no rece opadaja, juz kilka klapsow zarobily... rece opadaja, wredne to chyba po matce...

fruzka, niestety z doświadczenia pedagogicznego powiem Ci, że kary nie są żadną metodą. Nie powinno się ich stosować to tylko pobudza dalszą agresję i złe zachowanie. Pamiętaj, że żadne dziecko nie jest winne temu, że w ten sposób się zachowuje.

Nie zwracaj uwagi, albo najlepiej spróbuj dać nagrodę, poróbcie coś fajnego co lubią jak się przez chwilę ładnie zachowają. Żeby wiedzieli, że fajne zachowanie popłaca.

Metoda kary już dawno została potraktowana jako nieefektywna. No i niestety taka jest prawda, że nic ona nie daje :( Chyba jeszcze gorsze zachowania warunkuje :(

Właściwie źle się wyraziłam. Nagrodą to też nie powinno się nazywać o czym mówię. Nagroda też jest złą metodą, uczy manipulacji. Bardziej takie organizowanie czasu inaczej.. żeby nie nudziły się, bo robią to zwyczajnie z nudów.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry