reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

reklama
Ja zawsze robiłam na Pasteura. Kochana ok 30 pln było jak robiłam w styczniu, ale nie sądzę żeby teraz kosztowało dużo więcej. Może zadzwoń do nich i zapytaj jaka cena obecnie.......

zadzwnię jak bedzie sie zblizał termin testowania czyli za jakieś .....20 dni dopiero....zwłaszcza, ze w luxmed tez wysyłają pobrania do diagnostyki....heheh ale cena x 2 i trzeba czekac do nastepnego dnia....

Lilu dziękuję bardzo za info :tak:, może rzeczywiście ten cykl będzie dłuższy i owu później, ja nie mam nic przeciwko zajściu nawet w 40 dniu cyklu:sorry2: aby tylko się udało ;-):cool2:
Napewno wszystko bedzie dobrze :tak:;-):-):cool2:

lilu- a po czemu myslisz ze mozesz miec podwyzszona prolaktyne?
u mnie jest kilka powodow ktore rzeczywiscie moga miec cos wspolnego.ogolnie bylam z moimi roznymi dolegliwosciami( cera wciaz jak u nastolatki-pryszcze, depresja, non stop bole glowy, zmeczenie, brak oochoty na seks,zaburzenia hormonalne(moj maz czesto mi powtarza ze moge miec cos z hormonami- nie wiem dlaczego tak sadzi ale czasem ma trafne przeblyski , i kurcze lepiej wszystko wiem o roznych sparawach niz ja....) u roznych lekarzy i nic,wszystko niby ok.a moze to rzeczywiecie za to wszystko winna ta jedna prolaktyna -co akurat nigdy jej nie badalam i nie wiem czy jest >)

Hmmm. u mnie problemy z cera zaczely sie po odstawieniu tabletek anty :dry: a nawet jako dojrzewajaca nastolatka nie mialam problemow z cera czy wlosami a teraz :szok:
Poprostu wydaje mi sie ze moja cala gospodarka hormonalna nie moze wrocic do normy, po antykoncepcji a to juz trawa 1.5 roku :baffled:
Do tego zdjagnozowane PCO, brak owulki itp. no a co stoi przewaznie za brakiem owu - PODWYZSZONA
PROLAKTYNA
i pewnie reszta hormonkow tez buszuje :no:

Dokładnie... wszystkie luxmedy i inne "medy" wysyłają pobrania do analiz, a Diagnostyka jest laboratorium i robią badania u siebie, więc i cena inna i czas inny...
Jakbys sie wybierała na Pasteura to niech Ci założą nr klienta, daszą kartę z PINem i będziesz mogła sprawdzać wyniki na stronie w internecie.. bo w rejestracji mają wyniki popołudniu jak przyjadą z analizy, a w necie są odrazu po wykonaniu widoczne.. ja jak robiłam ok godz 8 rano to ok 12-13 już były widoczne..

Napewno wszystko bedzie dobrze :tak:;-):-):cool2:

Hmmm. u mnie problemy z cera zaczely sie po odstawieniu tabletek anty :dry: a nawet jako dojrzewajaca nastolatka nie mialam problemow z cera czy wlosami a teraz :szok:
Poprostu wydaje mi sie ze moja cala gospodarka hormonalna nie moze wrocic do normy, po antykoncepcji a to juz trawa 1.5 roku :baffled:
Do tego zdjagnozowane PCO, brak owulki itp. no a co stoi przewaznie za brakiem owu - PODWYZSZONA
PROLAKTYNA
i pewnie reszta hormonkow tez buszuje :no:

ja nigdy nie bralam tabletek anty, problem z cera mam non stop, powinnam wygladac juz normalnie (po dojrzewaniu) a nie w wieku 25 lat cera wciaz jak u nastolatki, strasznie mnie to wkurza:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
co do wlosow - no nie....:-(..- u mnie wypadaja garsciami a moze nawet wiadrami.ogolnie mam geste wlosy i moze tak tego nie widac(jakos wygladam ;-)), ale ja i moj maz wiemy ile ja wlosow trace, sa wszedzie-na ubraniach, poscieli, wszedzie.on czesto mowi-co ci tak wlosy wypadaja?

a co to jest PCO?, co to znaczy badanie cito? i o ile kapuje to wiekszosc badan robi sie z krwi?
pomoz kolezance :-D

ja nigdy nie bralam tabletek anty, problem z cera mam non stop, powinnam wygladac juz normalnie (po dojrzewaniu) a nie w wieku 25 lat cera wciaz jak u nastolatki, strasznie mnie to wkurza:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
co do wlosow - no nie....:-(..- u mnie wypadaja garsciami a moze nawet wiadrami.ogolnie mam geste wlosy i moze tak tego nie widac(jakos wygladam ;-)), ale ja i moj maz wiemy ile ja wlosow trace, sa wszedzie-na ubraniach, poscieli, wszedzie.on czesto mowi-co ci tak wlosy wypadaja?

a co to jest PCO?, co to znaczy badanie cito? i o ile kapuje to wiekszosc badan robi sie z krwi?
pomoz kolezance :-D

co do wlsow to tez je trace codziennie wiadrami :szok: moj M czasami sobie zartuje ze na 21 urodzinki bedzie musial kupic mi perulke :sorry2:
PCO - jest to " zespol policystycznych jajnikow " jedna z wielu chorob bezpolodnosci :-( wize sie to wlanie z brakiem owulacji, zaburzona gospodarka hormanalna, zbednym owlosieniem, problemem z cera i wlosami w mniektoryxh przypadkach otyloscia ( to ma naszczescie nie grozi, uffff )

co do badan hormonalnych to wszystkie sa z krwi :happy2:
a co do " CITO " to znaczy chyba zeby wynik badania byl w danym dniu ( na zaraz, na dzisiaj ) :confused:

Witam wszystkie staraczki i nie tylko
Pysia510 witam w gronie starających oraz zyczę szybkiego zafasolkowania. :-)
a ja byłam własnie wczoraj u gina po odbiór cyt no i wyszło II wiec dostałam jakies czopki i teraz niewiem chyba dopiero po przytulankach zaczne je przyjmować
LILU19 - a co do wypadania włosów tez tak miałam jak przestaam brać tabletki a raczej u mnie zaczeło sie w trakcie przyjm,ownia przestałam brac i po jakiś 3-4 miesiącach wróciły do normy.

Ostatnia edycja:
reklama
No to teraz już wiesz.... ;-);-);-)teraz tylko trzymać kciuki za wyniki....:tak: cieszę się, że mogłam pomóc..

ja sie zapisałam na usg na jutro.... niepokoi mnie ten brązowy śluz.... co prawda @ powinna przyjść pojutrze, ale od niedzieli mam taki różwo-brązowy śluz.. dzis juz właściwie jasnobrązowy....
a nigdy tak nie miałam.... coś mi intuicja podowiada ze powinnam to sprawdzić.... a wiecie intuicja rzadko kiedy zawodzi ;-);-)

Do góry