reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Starające się 2008

Olcia wychodzi mi, ze jesli cykl 40 dniowy to owu powinnas mieć 18.10....

a jeśli 33 dniowy 11.10 więc by sie udało najlepiej zacznijcie przytulanka co 2-3 dni od 09.10...do 20.10 :-) a napewno traficie....

powodzenia :-)..aha i obserwuj kiedy pojawi sie u ciebie poczucie wilgotnosci bo to znak, ze zbliza sie owulka...i za 2-3 dni bedzie okres najbardziej płodny

reklama
Witajcie z ranca :)
tikanis ciebie to chyba trzeba w pupe klapem przywitac :wściekła/y: - dobrze bedzie i juz !!! nie martwic sie masz i nie stresowac malenstwa bo e-ciocia sie zdenerwuje! :-D
malwinka kochana jestes ale to raczej to nie bobasek tylko jakies zaburzenia hormonalne ktore mialam zawsze tzn @ przychodzila kiedy jej sie zechcialo tylko tabsy jakos to unormowaly ale jak widac niestety na bardzo krotko ... ehhh..... @ nadal nie ma i nawet nie widac jej na horyzoncie! :dry: ... zaczyna mnie to martwic..
OLICA u mnie bylo w takim razie o niebo lepiej bo 1cykl-29 2-30 3-27 4-30 i zeby tak zostalo to bym byla w niebowzięta! :sorry2: a co do owu to musisz sie obserwowac i tyle bo to jak rosyjska ruletka ;-)
Lilu19 to ja juz zaciskam kciuki za te owocne urodzinki :-D zycze tlusciutki II
i tak na marginesie mnie tez ciagle wywala z BB :no: ciekawe czy ta wiadomosc sie ukarze czy bede musiala drugi raz pisac ...
no i mnie wywalilo dobrze ze asekuracyjnie skopiowalam wiadomosc :wściekła/y:
czesc pixella77 - sasiadko :-D place zabaw cosik kojarze ;-)

Hejka Eve84 :-)...placyk na gołabkach jest najblizej mnie więc chodzimy codziennie prawie...

u mnie cykle takie same jaak twoje, jak jeden 28 to drugi 30 trzeci 28 czwarty 31...też mam sporo dni do obserwowania ale staram sie molestować m od 14 do 19dc...kiedys trafimy :-)...a poczucie wilgotnosci miałam w tym cyklu od 12 dc...test owu wyszedł poz. 14dc...więc owu 15-16 dc tym razem...wiec może i cykl wyjdzie mi 28 dniowy ...oby bo to o dwa dni mniej czekania na kolejne staranka....

tikanis...ak byłas na usg miałas zupełnie normalny obraz ciazy jak na dany tydzień, jak pójdziesz 20 czyli za 11 dni (8 tydzień chyba bedzie u ciebie) zobaczysz juz duzy zarodek i bijace serduszko....tylko sie nie stresuj a bedzie dobrze...

Hejka Eve84 :-)...placyk na gołabkach jest najblizej mnie więc chodzimy codziennie prawie...

u mnie cykle takie same jaak twoje, jak jeden 28 to drugi 30 trzeci 28 czwarty 31...też mam sporo dni do obserwowania ale staram sie molestować m od 14 do 19dc...kiedys trafimy :-)...a poczucie wilgotnosci miałam w tym cyklu od 12 dc...test owu wyszedł poz. 14dc...więc owu 15-16 dc tym razem...wiec może i cykl wyjdzie mi 28 dniowy ...oby bo to o dwa dni mniej czekania na kolejne staranka....
probuje sobie jakos w glowie odnaleść gdzie ten placyk jest bo tak mniej wiecej kojaze jak wyglada ale bym pewnie nie trafila bo tylko jak na rowerkach z małżem jezdzimy to tam trafiamy przez przypadek :-D za to bardzo dobrze wiem gdzie jest szkola (bratanek tam chodzi) i gdzie 194 stoi :-):cool2:
a co do cyklu ja w tym tez mialam pierwsze oznaki owu ok 12 dc szczyt sluzu 15dc i myslalam ze max 30dniowy cykl bedzie a tu doooooopa taka wolowa ze hej :dry: bo nadal nici z @
czy ktorejś tez tak garsciami wlosy wypadaja ???????????? szok normalnie od ok tygodnia po umyciu to cala lazienka jest w klakach i przy kazdym czesaniu jak tak dalej pojdzie to lysa zostane jeszcze przed swietami :shocked2:
kingus witamy z powrotem :tak: ciesze sie ze tak lagodnie to wszystko przeszlaś. naprawde cie podziwiam za ten stoicki spokoj w tobie i pogodzenie sie z tym wszystkim dzielna baba z ciebie! :tak:

No widzicie te wasze cykle są bardziej ludzkie :) Szczęściary :-)
Mój mąż jest biedny -oznajmiłam mu, że w tym miesiącu nie ma to, tamto. Trzeba się starać półtora tygodnia non stop :-)

Kiedyś Wam pisałam, że przy pierwszym staraniu miał jakąś blokadę,że to już ten czas, że może zdarzyć się dzidzia. Jakoś go to przerosło, ale teraz sam wypytuje kiedy w końcu będzie ten czas i już inaczej podchodzi do tematu, tylko się śmieje, że teraz przez 1,5 tygodnia będzie ciężka praca :-)

AAA i mam do Was pytanie. Czy to dobrze starać się codziennie w okresie kiedy spoedziewamy się owulki?
Czy lepiej np. co drugi dzień, żeby plemniki były silniejsze?
Czy faktycznie to ma wpływ na powstanie fasoliny?

Eve84 mi tak wypadają włosy-poprostu strasznie-tak jak piszesz po umyciu głowy dosłownie mogę zebrać cały kłębek włosów....

Ostatnia edycja:
Olcia, codziennie nie...co 2-3 dni tak :-)...plemniki zyja 48-72 h wiec w zupełnosci wystarczy...a jak m ma mieć ochotę na 1,5 tyg maratonu to chyba tym bardziej :-)...i ty też...czy to ciezka praca? chyba raczej przyjemnośc hihihi

Eve a z tymi włosami to miałam kiedys problem jak miałam za mało witaminek, brałam cos na włoski i miałam szampon z apteki przeciw wypadaniu włosków...pomogło szybko :-)
To który to u ciebie juz dc? skoro nie ma @?

No widzicie te wasze cykle są bardziej ludzkie :) Szczęściary :-)
Mój mąż jest biedny -oznajmiłam mu, że w tym miesiącu nie ma to, tamto. Trzeba się starać półtora tygodnia non stop :-)

Kiedyś Wam pisałam, że przy pierwszym staraniu miał jakąś blokadę,że to już ten czas, że może zdarzyć się dzidzia. Jakoś go to przerosło, ale teraz sam wypytuje kiedy w końcu będzie ten czas i już inaczej podchodzi do tematu, tylko się śmieje, że teraz przez 1,5 tygodnia będzie ciężka praca :-)

AAA i mam do Was pytanie. Czy to dobrze starać się codziennie w okresie kiedy spoedziewamy się owulki?
Czy lepiej np. co drugi dzień, żeby plemniki były silniejsze?
Czy faktycznie to ma wpływ na powstanie fasoliny?

Eve84 mi tak wypadają włosy-poprostu strasznie-tak jak piszesz po umyciu głowy dosłownie mogę zebrać cały kłębek włosów....
to moze to jakies przesilenie jesienne ....
co do staranek to wczoraj przeczytalam ze codzienne staranka zwekszaja prawdopodbienstwo o raptem 3-4 % w stosunku do staranek co drugi dzien :sorry2: wiec w sumie nie ma wiekszej roznicy no ale moze te 3% cos tu da ;-)
pixella no u mnie 35dc :dry: a witaminek nie moge brac bo od razu zwracam! oranizm przyjmuje tylko osobno typu kwas foliowy :-D magnez +B6 i iskial jak kupilam sobie witaminki dla kobiet to w ciagu 5 minut byly z powortoem :sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
Eve ja biore tran z witaminami i feminatal...wszystcy wkoło choruja a ja nie :-)

kurcze 35dc...to może jednak zrób jeszcze jeden test...

Do góry