reklama

Starania 2018

Hej, dostałam dzisiaj w końcu @ o 10 rano i na wariata chcieliśmy pojechać na badania bo tak mi zalecił lekarz, ale niestety laboratorium gdzie na NFZ bym zrobiła badania już było zamknięte. Musieliśmy prywatnie więc 140zł poszło w kilka minut. No nic ale wolałam zrobić badania przed braniem antykoncepcji. Jutro odbieram wyniki.

reklama
Hej, dostałam dzisiaj w końcu @ o 10 rano i na wariata chcieliśmy pojechać na badania bo tak mi zalecił lekarz, ale niestety laboratorium gdzie na NFZ bym zrobiła badania już było zamknięte. Musieliśmy prywatnie więc 140zł poszło w kilka minut. No nic ale wolałam zrobić badania przed braniem antykoncepcji. Jutro odbieram wyniki.
A jakie badania robilas?

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Monia26, a prowadzisz gdzieś zapiski cyklu? Chętnie podglądne. Mój jest w podpisie.

monia26??? to chyba do mnie :-p ja prowadze tylko zapiski takie dla siebie na kartce z wykresu temperatur, ale to raczej do pokazywanie sie nie nadaje ;):D:p

82doe6ydi6gjrojp.png

Nie wiem czy wiecie ale te badania to z funduszu za darmo są tylko skierowanie trzeba. Kiedyś były płatne.
Tak są na NFZ, miałam skierowanie, ale okres dostałam po godzinie 10:00 dzisiaj, laboratorium już po tej godzinie nie pobiera krwi, konkretnie w tym dniu cyklu (czyli w pierwszym) musiałam zrobić te badania przed wzięciem pierwszej pigułki anty. Takie zalecenie lekarza.

reklama
Wiem, wiem, ale ja ledwo czas znalazlam, zeby isc do ginekologa, a co dopiero czekac w kolejkach do "normalnego" lekarza...

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie na przykład wizyta u ginekologa wygląda tak - wstaję o 5 rano, jadę na 6:00 żeby wbić się w kolejkę gdzie już jest sporo kobiet czekających aż otworzy rejestrację (ta wredna babka), otwiera rejestrację grubo po 7:00, 45 minut trwa zanim mnie akurat zarejestruje i wizytę mam gdzieś na 11... Kosmos. 5 godzin siedzenia w przychodni, bo kolejka jest wg tego jak stałyśmy do rejestracji, nie ma na godzinę, na numerek czy wywołanie przez lekarza, po prostu trzeba pilnować...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry