reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Starania 2019!

9

Też tak mam,wszędzie kobiety w ciazy,szwagierka na dniach rodzi,A ja tylko siedzę i myślę- nie dam rady 24 godziny zająć glowy czymś innym więc co jakiś czas coś mi się tam pojawia-i myślę i liczę,i analizuje cykl i zastanawiam się czy jest szansa na ciążę czy nie,Kiedy zrobić test,Kiedy iść na bete i tak w kolko:-))

Wsparcie męża jest bardzo ważne,dobrze że tak zdecydował!:-)
Hej. Jestem tu od jakiś dwóch tygodni z dziewczynami. Mam tak samo ... Mam wrażenie że nie ma pełnej godziny bym o tym nie myślała... Kilka razy dziennie wchodze na kalendarz owu i liczę, tu wchodzę paręnaście razy dziennie.....
Koleżanka w ciąży, w pracy ciężarna, a ty bądź silna... Można być jak się nie ma problemów z cyklami i się dopiero zaczyna a jak 5 lat po ślubie dopiero zaczynasz się starać i na dodatek masz marne szanse to jak żyć? :( Ale musimy... Nie mamy wyjścia :)

reklama
Hej. Jestem tu od jakiś dwóch tygodni z dziewczynami. Mam tak samo ... Mam wrażenie że nie ma pełnej godziny bym o tym nie myślała... Kilka razy dziennie wchodze na kalendarz owu i liczę, tu wchodzę paręnaście razy dziennie.....
Koleżanka w ciąży, w pracy ciężarna, a ty bądź silna... Można być jak się nie ma problemów z cyklami i się dopiero zaczyna a jak 5 lat po ślubie dopiero zaczynasz się starać i na dodatek masz marne szanse to jak żyć? :( Ale musimy... Nie mamy wyjścia :)
Powoli ja również wpadam w taką paranoję. Natomiast pracuje nad sobą i Wyluzowaniem w tym temacie. Moja siostra starała się o dziecko ok.1 roku,liczyła dni płodne,obserwowala owulacje...wszystko miała w jednym palcu...zaszla jednak w m-cu w którym ani razu nie spojrzała w kalendarzyk i nie nastawiala się na przytulania w dni płodne wg wykresu. Robili to wtedy kiedy mieli ochotę i się udało :) Kazdej z nas pisany jest inny termin zaciazenia Ale wierzę że na każdą z nas przyjdzie ten czas :biggrin2:

Hejka, dziewczyny Oceńcie czy to już pozytyw z tego tytułu ze najpierw takie bladziochy czy następny test i będzie pozytyw
IMG_1730.JPG

czesc dziewczyny :) nie wiem czy tu dobrze weszlam.. na te stronke.. bo z tego co zauwazylam, ze wy wszystkie sie staracie o ciaze. Ja sie niby nie staram, ale tez nie zabezpieczam.. ostatnio z mezem poszalelismy i teraz sie zastanawiamy, czy z naszych szalenstw cos wyszlo... mam nadzieje, ze moge sobie z wami popisac..i poczekac do dnia ostatecznego ;-) Dzis dc 24..@ powinna przyjsc za 3-4 dni... czy ktoras z was bedzie testowala w tym tygodniu? Czuje sie jakos tak slabo- ale zrzucam to na niskie cisnienie- badz upaly... 14 dc mialam juz tak nabrzmiale piersi, ze jestem pewna, ze owulacja byla pomiedzy 11-13 dniem.
MiniMrs, ja a testach owulacyjnych sie nie znam, nigdy nie robilam, wiec nie pomoge..

A czy któraś z Was orientuje się co do wyników hormonalnych? Np jaki progesteron jest pożądany w 2 połowie cyklu czyli w fazie lutealnej podczas starania o bobo? U mnie wyszedł 8,8 w 21d.c. Pytam ponieważ na niektórych forach wyczytałam sprzeczne informacje.

A czy któraś z Was orientuje się co do wyników hormonalnych? Np jaki progesteron jest pożądany w 2 połowie cyklu czyli w fazie lutealnej podczas starania o bobo? U mnie wyszedł 8,8 w 21d.c. Pytam ponieważ na niektórych forach wyczytałam sprzeczne informacje.
Nie pamiętam jaki ale powinnaś mieć fazy i ich normy na wyniku.

reklama
Mi się wydaje że jak na 21dc twój progesteron jest niski.

Do góry