• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania IVF, IUI lato 2026

No dobry pomysł żebyś jej wlasnie powiedziała o swoich obawach a tez z drugiej strony moze ma jakis pomysł na Ciebie i to Ovitrelle bedzie jakos uzasadnione. A tak w ogole to w 3 klinikach mowili Ci o takiej samej stymulacji czy co lekarz to inaczej chce podejść?
Tak, ona chce zastosować Ovitrelle żeby mieć pewność że komórki dojrzeją. Ja też chcę żeby dojrzały, ale nie kosztem mojego zdrowia i życia. Teraz naprawdę było że mną bardzo źle i jak opisałam lekarzowi objawy wczoraj, to dostałam z*ebkę, że nie pojechałam na SOR, bo parę godzin później już mogłam nie oddychać, więc miałam szczęście.

Co do Twojego pytania - każdy lekarz mówi co innego i proponuje inne podejście 😓

reklama
Mamy pół sukcesu, badanie kariotypu zamówione, więc chociaż wiem, że mój chłop je zrobi. Oczywiście nie obyło się bez nerwów... Nie rozumiem czasem tego męskiego ego... Jakbyśmy mieli się starać naturalnie to by nie miał ku temu nic przeciwko, ale jak mamy iść do lekarza to ja się spiesze. 🙃
Mam nadzieję że chlop pójdzie po rozum do głowy..pytanie czy badanie jego kariptypu jest wam niezbędne do wizyty? Jeśli dobrze pamiętam ty swój masz i to już będzie wskazywało że warto zrobić badanie zarodkow. A do tego czasu jeszcze sporo czasu.

@laura_palmer rozumiem obawy, myślę że dobrze żebyś o tym szczerze porozmawiała z lekarka.

@mariposa_ trzymam kciuki!!!!

Hej dziewczyny,
wracam na bb po ponad 2 miesiącach przerwy (po poronieniu).
Przed nami pierwsza wizyta w klinice, właśnie robię zamówienie na badania hormonalne dla siebie. Z listy od mojej endokrynolog do niej na wizytę mam fsh, lh, prl, tsh, testosteron, shbg, androstendion, dheas i to tyle. Kiedyś robiłam amh i miałam ok. 5 więc zastanawiam się czy robić. Coś brakuje w tych badaniach?
Jeszcze tak patrzę na Twoją listę, może dokup ferrytyne i homocysteine?

Tak, ona chce zastosować Ovitrelle żeby mieć pewność że komórki dojrzeją. Ja też chcę żeby dojrzały, ale nie kosztem mojego zdrowia i życia. Teraz naprawdę było że mną bardzo źle i jak opisałam lekarzowi objawy wczoraj, to dostałam z*ebkę, że nie pojechałam na SOR, bo parę godzin później już mogłam nie oddychać, więc miałam szczęście.

Co do Twojego pytania - każdy lekarz mówi co innego i proponuje inne podejście 😓
Ahaaa nieźle. A bardzo tw podejścia sie różnią? A to twz pewnie niezły dylemat co wybrać.

Ciekawi mnie jakie podejście bedzie mial moj nowy lekarz i czy tez bardzo bedzie sie roznic stymulacja od tych co mialam do tej pory

@PgP nie dopytalam, miałam za dużo własnych pytań 😂 Ale też zapomniałam, że prowadząca mi pisała w poprzednim cyklu, że można po 5 dniach współżyć, chociaż my się chyba wstrzymamy chociaż do bety 🤔

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry