reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

reklama
Just, dziękuję Ci bardzo :*
Dieta? Jaka dieta? Co to dieta? ;)
A tak na serio, to wcześniej była, uwaga, dieta bezmleczna, bezglutenowa, bezcukrowa, niskowęglowodanowa i niskotłuszczowa dieta bardzo niskiego IG. Ale jak nic nie mogłam schudnąć, to pierdzielnęłam dietę w kąt. Meta całkowicie zblokowała mi możliwość zrzucenia kg. Na takiej diecie i przy codziennych biegunkach 3x dziennie (to co jadłam na śniadanie wczesnym popołudniem było już w kanalizacji) przez miesiąc schudłam... 3kg. Przed metą w miesiąć chudłam min. 10-15kg. Tak więc gra nie warta świeczki. Teraz znowu chyba spróbuję coś zrzucić, ale bez żadnych diet, tylko zmianą przyrządzania jedzenia ze smażonego w panierce na smażone na łyżce tłuszczu bez panierki, a makaron czy ryż (ziemniaków nie jadamy) zamienię na kasze. Więcej nic nie wymyślę...
Dodatki najwięcej zrobiły - nie piję alkoholu, rzuciłam faje w listopadzie, nie piję kawy, przestałam pić colę i tego typu napoje. No i te orzechy wszystkie, pestki i cały jedzeniowy cyrk w tym miesiącu.

PanaKotka a ile ważysz, jeśli chcesz powiedzieć oczywiście.
Próbowałaś postawić na aktywność?
Ja nie jem smażonego, białego pieczywa, ziemniaków, słodyczy, nie piję gazowanego ani niczego słodkiego, w zasadzie samą wodę ok 1,5-2l i herbaty ziołowe, jem co 4 godziny, nie do syta, za przekąski wyłacznie owoce, ew jogurt. Solę praktycznie tyle co nic, alkohol i fajki u mnie nie istnieją.

Ayla
Zobacz załącznik 710759

I wiecznie niezadowolony Pan King :D

2 (3).jpg

Pochwalicie się swoimi czworonogami? ;)

Załączniki

• 2 (3).jpg
    2 (3).jpg
    12,9 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
Just, boska psina. Jest przecudowna! Kot faktycznie wygląda na wiecznie niezadowolonego i agresję na ryjku ma wypisaną :D Taki 100% kocur!

Aktywność? Chodziłam na zumbę, ale lekarz mi zabronił tak skakać, bo to źle dla jajników... Zostały mi jedynie spacery. Zawsze staram się być aktywna. Dużo i intensywnie sprzątam w domu (podłogi ZAWSZE myte, a raczej szorowane i pastowane na kolanach, tradycyjną tetrową szmatą, przy odkurzaniu przesuwam wszystkie ruchome meble, włącznie z łożkiem, szafkami nocnymi i szafką pod tv), czyli średnio 2-3h co drugi dzień. To tak samo wyciska kalorie jak zumba :D

Za chwilę, o 14:05 na tvp2 będzie 3 odcinek "moich 600 gramów szczęścia". To powtórka czy premierowy odcinek? Kto ogląda ze mną? Znowu będę ryczeć...

reklama