dostałaś?Termin miesiączki na dziś Luśka![]()
reklama
Termin miesiączki na dziś Luśka![]()
Dlatego dalam znak zapytania oby sie nie pojawila
justjestem
Moderatorka
Luśka obyś nie dostała! Ja na razie nie też nie mam. I nie czuję, żeby było, gdyby nie ten "wypchany" brzuch.
PanaKotka
Czekam, Skarbeczku :*
Sikulinda, nie kombinuję nic. Na publicznym wątku nie chcę pisać o co chodzi, ale musiałam odsiedzieć swoje na krześle pod drzwiami. No i na zakupach byłam, kupiłam ananasa - będziemy pomagać zarodkowi się zagnieździć 
Jedyne co kombinuję, to próbuję wykombinować bobasa
Na jajeczko chłopaki już czekali, więc jeśli wczoraj wieczorem owulowałam (tak, jak podejrzewam), to w nocy coś się wykombinowało. Dzisiaj jeszcze poprawka pregnylem i heja banana... Czekamy 14dni i teeeeeeest, chyba, że na betę od razu pójdę 
Iwonko, dziękuję za wsparcie. Prześlij trochę ciążowych fluidów, to na pewno się uda! Kwasu foliowego łykam dużo - inofem 2x 200ug, falvit 400ug, w witaminie b też 200ug. Wychodzi razem 1000ug rozbite na kilka porcji dziennie. Bardzo dobra dawka, bo ja mam niedobory kwasu i w ogóle muszę więcej brać
Luteinę dostałam dopochwowo. Od niedzieli zaczynam brać
Migduch, szczyt poziomu progesteronu w modelowym, 28dniowym cyklu następuje w 7 dniu o owulacji i na 7 dni przed następną @. Jednak rzadko zdarzają się cykle modelowe.
Uznaje się, że wydłużona faza lutealna polega na wydłużeniu etapu narastania progesteronu, a etap opadania jego poziomu przed miesiączką jest stały- przykład ekstremalny: w cyklu np 32dniowym z wydłużoną fazą lutealną i owu występującą np w 14 dniu, faza lutealna będzie mieć 18 dni, a szczyt progesteronu nastąpi w 25dc i od 26dc zacznie stopniowo opadać doprowadzając do złuszczenia rozpulchnionej śluzówki (miesiączka i kolejny cykl.W takim cyklu progesteron przyrasta przez 11 dni, a opada w ciągu 5-6 dni. Z tego właśnie powodu należy badać progesteron na 7 dni przed małpą i dobrze wyliczać dzień badań, bo jeden dzień przesunięci może dać niemiarodajny wynik.
U Ciebie plamienia mogły wystąpić nie dlatego, że progesteron był niski, tylko dlatego, że był wysoki.
Karola, fajnie, że byłaś u dentysty i wszystko w porządku. Stan uzębienia niestety wpływa także na płodność (co prawda pośrednio, ale wpływa). No i w ciąży lepiej unikać problemów z zębami choćby z powodu samego stresu (bo obecnie ciężąrnym w II i III trymestrze można wszystko robić normalnie i ciąża przestała być przeciwwskazaniem, jak kiedyś).
A krzywe zęby czasem są fajne
Drwal np nabija się z tego, że jak się tak swobodnie śmieję, to mi jedynki króliczo sterczą
Mimo, że 2 lata nosiłam aparat. Przed aparatem to w ogóle miałam zęby wystające z gęby i ciężko było je przykryć wargami
I mam je tak ciasno, że nie da się używać nici dentystycznej i strasznie się rozpychają tak, że z tyłu mam niemal 2 rządki zębów
Za mała paszczęka na tyle ostrych zębisków 
Julka, ale się uparłaś na ten conceive żel... W aptece nie dostaniesz chyba, że apteki przy ośrodkach leczenia niepłodności.
Just, pamiętaj - BRAK OBJAWÓW TEŻ JEST OBJAWEM
Wypchnięty brzuch też
&&&&&&&&&&& za spokój od małpy do lata 2016 :*
Ale żeście się naprodukowały
Szukuję post z kompendium wiedzy, jak je zmajstruje, to pokażę
Jedyne co kombinuję, to próbuję wykombinować bobasa
Iwonko, dziękuję za wsparcie. Prześlij trochę ciążowych fluidów, to na pewno się uda! Kwasu foliowego łykam dużo - inofem 2x 200ug, falvit 400ug, w witaminie b też 200ug. Wychodzi razem 1000ug rozbite na kilka porcji dziennie. Bardzo dobra dawka, bo ja mam niedobory kwasu i w ogóle muszę więcej brać
Luteinę dostałam dopochwowo. Od niedzieli zaczynam brać
Migduch, szczyt poziomu progesteronu w modelowym, 28dniowym cyklu następuje w 7 dniu o owulacji i na 7 dni przed następną @. Jednak rzadko zdarzają się cykle modelowe.
Uznaje się, że wydłużona faza lutealna polega na wydłużeniu etapu narastania progesteronu, a etap opadania jego poziomu przed miesiączką jest stały- przykład ekstremalny: w cyklu np 32dniowym z wydłużoną fazą lutealną i owu występującą np w 14 dniu, faza lutealna będzie mieć 18 dni, a szczyt progesteronu nastąpi w 25dc i od 26dc zacznie stopniowo opadać doprowadzając do złuszczenia rozpulchnionej śluzówki (miesiączka i kolejny cykl.W takim cyklu progesteron przyrasta przez 11 dni, a opada w ciągu 5-6 dni. Z tego właśnie powodu należy badać progesteron na 7 dni przed małpą i dobrze wyliczać dzień badań, bo jeden dzień przesunięci może dać niemiarodajny wynik.
U Ciebie plamienia mogły wystąpić nie dlatego, że progesteron był niski, tylko dlatego, że był wysoki.
Karola, fajnie, że byłaś u dentysty i wszystko w porządku. Stan uzębienia niestety wpływa także na płodność (co prawda pośrednio, ale wpływa). No i w ciąży lepiej unikać problemów z zębami choćby z powodu samego stresu (bo obecnie ciężąrnym w II i III trymestrze można wszystko robić normalnie i ciąża przestała być przeciwwskazaniem, jak kiedyś).
A krzywe zęby czasem są fajne
Julka, ale się uparłaś na ten conceive żel... W aptece nie dostaniesz chyba, że apteki przy ośrodkach leczenia niepłodności.
Just, pamiętaj - BRAK OBJAWÓW TEŻ JEST OBJAWEM
Ale żeście się naprodukowały
Szukuję post z kompendium wiedzy, jak je zmajstruje, to pokażę
Dziewczyny zrezygnowałam z kliniki invimed we Wrocławiu, koleżanka mojego męża poleciła nam swoją panią ginekolog , 4 razy poroniła , też jezdziła do kliniki do Wrocławia, i nikt jej nie pomógł , i w końcu znalazła ta panią ginekolog i jej pomogła i ma właśnie synka
Żadna klinika jej nie zaproponowała żeby zrobiła takie badanie jak :
GLUKOZĘ na czczo
FT4
FT3
TESTOSTERON
DHFA- S
i były jeszcze dwa badania ale ich nie pamiętam
powiedziała żę te badania są bardzo ważne jak chodzi o staranie o dzieciątko , jak są złe wyniki to nadaremna INSEMINACJA
Byłam wczoraj u tej pani ginekolog , zleciła mi takie same badania co tej koleżance .
Zobaczymy mam iść do niej za dwa tygodnie z wynikami .
Miałyście takie badania zrobione ??? :-)

GLUKOZĘ na czczo
FT4
FT3
TESTOSTERON
DHFA- S
i były jeszcze dwa badania ale ich nie pamiętam
powiedziała żę te badania są bardzo ważne jak chodzi o staranie o dzieciątko , jak są złe wyniki to nadaremna INSEMINACJA
Byłam wczoraj u tej pani ginekolog , zleciła mi takie same badania co tej koleżance .
Zobaczymy mam iść do niej za dwa tygodnie z wynikami .
Miałyście takie badania zrobione ??? :-)
Julka89.89
Cudzie trwaj..
osaosa zależy chyba od podejścia lekarzy, u mnie to były podstawowe badania jak mnie diagnozowali a robili to w zwykłym szpitalu i to byłam na NFZ. Ale fakt dość dziwne, że w klinice tego nie zaproponowali..
reklama