reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
hej laski ;)
U mnie temperatura taka jak wczoraj czyli 36,6 , to już trzecia tak wysoka na wykresie, a zwykle miałam 36,6 ,a potem gwałtowny spadek i @ przychodziła, a powiem Wam ,że już byłam pewna ,że spadnie bo wieczorem piersi już nie bolały ,ale dziś na nowo bolą , temperaturę zmierzyłam po czym obudziłam męża moim : " Jest!Jest! " na co on zaspany :"ale co jest?" ,a ja no jak to co temperatura nie spadła :tak:potem obudziłam moją mamuśkę i zrobiłam jej kawkę ,a sobie kawkę kapuczinko , pierwsze pytanie mojej mamy to czy spada temperatura , potem piłyśmy kawki i ja swoją zwróciłam , wczoraj w sumie też ,ale wczoraj to tą fusiastą zwykłą ,a ja nie raz już zwracałam tę zwykłą więc to nie była żadna nowość.
Mój mąż zajrzał do szafki w łazience ,a tam 3 paczki podpasek :-D i mówi no tak zaopatrzyłaś się jak na wojnę ,a może się okazać ,że będą dłuuugo niepotrzebne oby miał rację ;)
Dziś idę na podpis do UP z tego wszystkiego bym o tym zapomniała ,ale mi się przypomniało na szczęście w porę.

Moja kuzynka zawsze jak robiła test ze swoimi trzema synami to robiła je u mnie i pierwsza wiedziałam ,dlatego jej wczoraj napomknęłam ,że mam bladziocha , ucieszyła się i radziła powtórzyć dziś rano ,ale poczekam do jutra ;)

Kazimiera - no to dwa testy to już chyba wizyta jest tylko formalnością co?To co wskakujesz na listę zafasolkowanych ?Czy jeszcze czekasz do terminu @ ? Bo ja najchętniej bym już nas wpisała obie, ale ja jeszcze czekam czy @ będzie i na powtórzenie testu.

Ps. Uczestniczki grupy zapraszam na grupę ,mamy coś do uradzenia wspólnie ;)

reklama
hej dziewczyny:)jakamopoczucie????

kazimiera kurcze GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):):):):)HIHI TERAZ TY PRZESYLAJ KOLEJNYM DZIEWCZYNOM FLUIDKI:):):) no jak milo się dzień zaczal":):):)SUPER:):):)

DZIEWCZYNY nie uwierzycie......normalnie chyba zyje w jakims BUSZU..............poszlam wczoraj umowic się na wizyte do lekarza rodzinnego...okazało się ze moja lekarka jest w ciąży i pod koniec tygodnia idzie na zwolnienie....i będzie ja zastepowac jakas stazystka z Pakistanu.....wiec ja się pytam w recepcji...w jaki sposób z nia można się porozumiewać?czy zna norweski...a ona na to ze norweskiego nie zna wogole a po angielsku mowi SLABO....ale na moim miejscu ona by zamowila tlumacza na wizyte....

wiec ja pytam...a tlumacza to z jakiego na jaki jezyk???? odpowiedz jaka uslyszalam to: NO Z PAKISTANSKIEGO NA NORWESKI...ALBO JAK PANI ZNAJDZIE TO NA POSLKI....

NO SZOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!siedziałam caly dzień wczoraj na necie i szukałam takiego tlumacza....i znalazłam....baba musi z Oslo przyjechać z Ambasady i bierze za fatyge 2 tys. koron....na poskie jakies tysiac zl....dzwonie dzisiaj do przychodni i pytam kto pokryje te koszty....a baba mi mowi ze jak chce to mogę napisac taki list i wtedy oni pokryją ale jak nie chce mi się pisać to mogę tez i ja pokryc....NO NORMALNIE BURDEL JAKIS!!!!!!!!!!!!!!!!!

NO I SIEDZE TERAZ I PISZE PODANIE O TLUMACZA Z PAKISTANSKIEGO NA POLSKI........SZOK..........

Anastazi ale cyrk:) powodzenia z podaniem;)

Kobietka22 super wiesci i oby ta tempka nadal sie utrzymala:)&&&&&& trzymam i zarazam fluidkami~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~; )
Lancuszek sie powieksza super oby kolejne II kreseczki sie pokazywaly;)

Kazimiera, kobietka strasznie się cieszę. Powiem szczerze, że sporo już tu zafaskowanych. Oby dobra passa trwała ...

anastazi ale jaja, Aż trudno mi uwierzyć :szok::szok::szok:

katka jeśli nie masz nic przeciwko pozwolę sobie skomentować Twój wykres.
Jesteś pewna, że dziś masz wysoko szyjkę? Ja za wysoką uznaje wtedy, kiedy prawie jej nie sięgam. Poza tym szyjka unosi się w okolicy owulacji więc chyba za wcześnie.
Druga kwestia to śluz. Skoro jeszcze plamisz to nie możesz mieć wodnistego śluzu. Śluz rozciągliwy i wodnisty uznawane są za płodne i pojawiają się na kilka dni przed owu więc też chyba za wcześnie. Mam nadzieję, że się nie gniewasz. Chciałam pomóc :tak:

Rita no coś ty nie gniewam się, dobrze że jest u ktoś kto podpowie co i jak... sprawdzałam w rękawiczce... tylko ledwo ledwo ją siegnęłam... i jest twarda... a śluzu nie ma krwawienie jest takie z wodą czyli ja to tak zinterpretowała, może tej szyjki nie bede badac:D bo jestem blada w tym temacieLD

Ps Rita jeszcze pytanie z mojej strony, jak zauważe taki ten galaretkowaty sluz to od wtedy mam liczyc 14 dni do @?
Bo tak miałam ostatnio prawie że nawet przy tym 35 dniowym.
mam zamiar od 10 dnia robic te owulacyjne testy a w rosmanie czy w aptece są pojedynczo czy w paczcce po iles tam sztuk pakowane?

Ostatnia edycja:
Rita no coś ty nie gniewam się, dobrze że jest u ktoś kto podpowie co i jak... sprawdzałam w rękawiczce... tylko ledwo ledwo ją siegnęłam... i jest twarda... a śluzu nie ma krwawienie jest takie z wodą czyli ja to tak zinterpretowała, może tej szyjki nie bede badac:D bo jestem blada w tym temacieLD

Szyjkę możesz badać. Nabierzesz doświadczenia bo na to potrzeba czasu. Żeby była jasność też wielką ekspertką nie jestem ;-)
Ale w rękawiczce ?:szok: Dobra jesteś ....

Iwonka-biedronka pogadaj moze jeszcze z Mezem i zmieni zdanie....a nawet gdyby to byla ostateczna Wasza decuzja to pisalas ze nie bedziecie sie zabezpieczac a wiesz ze podobno jest tak ze jak sie nie mysli intensywnie o dzieciatku to latwiej sie zachodzi w ciaze?Mam znajoma z dwojka dzieci tak miala jak chciala nie mogla zajsc.A co odpuscila to wpadka;-)
Dziewczyny na jakiekolwiek objawy teraz ,wiem ze jest jeszcze za wczesnie.od 2 dni strasznie bola mnie piersi ale to co sie dzialo tej nocy to koszmar kazde przewrocenie sie z boku na bok okropny bol juz nie mowiac o dotykaniu ich czy spaniu na brzuchu...mam nadzieje ze nic powaznego to nie moze byc bo nic w nich nie wyczuwam

Ostatnia edycja:
dziewczyny powiedzcie mi czy w czasie ciąży można pic kefir albo maslanke????? bo mleka nie lubie a chyba potrzebuje wapna.... bo od 3 dni strasznie dziasla zaczely mi krwawic ....a nigdy z tym nie miałam problemu...

reklama
anastazi pewnie ze mozna i kefir i maslanke.zawieraja sporo wapnia i dobrze dzialaja na przemiane materii.Takze spokojnie mozesz je pic:tak: wrecz bym powiedziala ze to sa bardzo wskazane napoje w ciazy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry