reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Starania od jesieni 2013

Dzień dobry wszystkim starającym się oraz tym już wystaranym :-) Nie próżnujecie, jest co nadrabiać. Od kilku stron nie było informacji w tabelce więc za pozwoleniem (Ritta, skopiuję od Ciebie, bo Ty pisałaś ostatnio, mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko?) z rana podaję tabele wyników :-D

Październik:
nadzieja210- termin @ 17-23.10.2013
Pati.Patuszka - termin @ 23-26.10.2013
anastazi - termin @ 24-26.10.2013
Amaliee - termin @ 26.10.2013
Kobietka22 - termin @ 27.10.2013
Kazimiera- termin @ 27.10.2013
Anulka198424 - termin @ 27.10.2013
blueberrry - termin @ 28.10.2013
Ritta - termin @ 28.10.2013
Fuma_Foch - termin @ 30.10.2013
ma_gda_86 - termin @ 30.10.2013

Listopad:

inis- termin @ 03.11.2013
Fimka- termin @ 06.11.2013

mariaa - ??

Lista zafasolkowanych :

Mar-chew II
karolq8 II
paulinka88 II

Chińskie ciasteczko na dziś twierdzi...:
Nie przemoczy Cię deszcz, który minął.

Doczytałam, że pisałyście o obawach finansowych... Moje zdanie na ten temat pewnie nie jest oryginalne ale tak naprawdę na dziecko nigdy nie ma dobrego momentu, jeśli patrzeć na finanse. Zawsze można mieć więcej i więcej... My wyszliśmy z założenia, że damy sobie radę. Krótko i konkretnie, pewnie dlatego że oboje jesteśmy osobami baaardzo planującymi kwestie $. Ja dodatkowo uwielbiam oszczędzać :-) No cóż, nikt nie mówił, że jestem normalna... :)

Fimka - padłam po obejrzeniu teledysku :tak: oplułam monitor i otoczenie. Facet w majtach chodzi i śpiewa do części wyposażenia mieszkania - czy Wam też ta sytuacja wydaje się znajoma? :-D

Ritta - jak samopoczucie? I jak przedwczorajsze pobolewanie, wczoraj z rana mówiłaś że już lepiej a dzisiaj? Mam nadzieję, że jest okej! :tak:

mariaa - witaj :-) odnośnie przekonania "rambo" to z Moim jest chyba inaczej, bo po pierwszym bezowocnym cyklu, nie wiedzieć czemu, wziął winę na siebie. Ale to dobrze, jak się uda i dziecko będzie płakać po nocach to też będzie jego wina hahaha :-D
Podaj proszę datę spodziewanej @ to dopiszę Cię do listy.
Anulka - mały przystojniak z tej Twojej rybki :tak: mam prawie identyczną fotkę jak byłam mała - aż mi się dobre czasy przypomniały :)

Pytanie otwarte, nasunęło mi się przy pisaniu o finansach. Wierzycie w.. feromony? Genetyczne 'wyczuwanie' dobrej osoby do prokreacji? Przyznam się, że jak poznałam Mojego to jedną w pierwszych myśli było "chce mieć z nim dzieci". Wcześniej nigdy tak nie miałam, ba!, nawet nie planując rozmnażania się z Obecnym miałam taką myśl w głowie. Sądzicie, że można podświadomie wyczuwać dobrego, zdrowego partnera? :tak:

reklama
Witam się i ja :)

Inis - oczywiście że nie mam nic przeciwko :) Właściwie listą opiekowała się Kobietka tylko gdzieś zniknęła.

Kobietka wracaj ! Co u Ciebie słychać ?

A samopoczucie - dziękuje lepiej :) W prawdzie czuje delikatne swędzenie ale mam nadzieję że przejdzie.

Co do feromonów to jak pamiętam jak kiedyś, jak nie brałam tabletek to mój m. w czasie moich dni płodnych (oczywiście on nie wiedział kiedy są) mówił, że wydzielam feromony i miał zdecydowanie większą ochotę ;-)
M. po 3 miesiącach znajomości powiedział, że zostanę jego żoną a zaręczyliśmy się po 1,5 roku. Ja byłam za młoda żeby tak myśleć (miałam 19 lat). A czy widział we mnie dobry materiał na matkę ? Wątpię :-D

Dzień dobry, dzień dobry! :)
Jak tam humorki każdej z Was? U mnie lepiej, ale wczoraj była "burza". Chyba przez to, że tak czekam na ten dzień @ aby móc sprawdzić jestem nabuzowana i chodzę jak na szpilkach plus mam takie wrażenie, że nikt mnie nie rozumie, ale dziś już lepiej, być może dlatego że wczoraj się wykrzyczałam, wyryczałam i już mi przeszło.

Inis - Czy można podświadomie wyczuwać, zdrowego, dobrego partnera? Wiesz ja się nie zastanawiałam, ale z biegiem czasu kiedy wrócę myślami do początków, to nie wiem dlaczego, ale właśnie jego chciałam, nikogo innego i mimo, że podkochiwałam się w kimś innym to nagle trafiło mnie, że tam gdzie ulokowałam uczucia jest błędem i wybrałam mojego Lubego w którego pokochałam na zabój. I nie myliłam się, mój wybór okazał się wygraną na loterii.
I powiem Ci szczerze, że nie wiem od czego to zależy, ale może od naszej intuicji?

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny! Jak to dobrze że dzisiaj piątek!!!
Melduję że piersi nadal bolą...;)
Zostało 12 dni do testowania!!!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny teraz chyba ja ponarzekam...zaczynaja mnie cyce bolec jak na @ i brzuch tez a do @ 9 dni to za wczesnie dodam ze sporadycznie miewam bole przed @...co to moze byc??ehh

Anulka - Może to znak nie na @ a na to drugie.. *zawsze trzeba być dobrej myśli. Spróbuj sobie przypomnieć jak piersi bolą Cię przed @, czy jest to taki sam ból czy też trochę się różni? Ja z ciekawości czytam różne fora i artykuły i nie jest to wcale powiedziane, że coś może być za wcześnie. Ja sobie nie wkręcam, ale nie wiem dlaczego cały czas odczuwam bóle w podbrzuszu i krzyżu, i myślę sobie że może to to..

Blue bole krzyza zdarzaja sie;)
Ja jesli juz to przed @ pobolewa mnie brzuch ale piersi nigdy staja sie tylko twardsze ale nie bola...szczerze nie przykladalam sie do tego cyklu i nie nakrecam sie...ale juz uczucia mam mieszane...

Wczoraj uruchomilismy moj stary tel a tam zdjecia jak fabi sie urodzil,filmiki jak w brzuchu kopal...ktg itp...moj tak zasieszal ze (chyba) mi sie snilo ze w dzien @ stal z testem nad lozkiem i wolal mnie abym zrobila...czemu taki sen nie wiem...:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Anulka - A życzę Ci tego, aby Ci/Wam się udało. :)
Zresztą już niedługo sama zobaczysz co te objawy oznaczają.. Przyznaje Ci rację, nie ma co się nakręcać, tylko tak jak Ty ja mam mieszane uczucia. I przyznaje raz myślę tak, a raz tak.. Nie dogodzisz :-)
A jak tam wyniki synka, bo pisałaś że kontrola w porządku, a dziś miałaś wyniki?

reklama
Ameliee jakbym miala dostep do neta na kompie wyslala bym ci linka sama bys zobaczyla...juz nic z tego nie wiem bo i ludzie tak mowia a alimenta pobieram z funduszu...
Blue no zobaczymy co z tego bedzie...ja raczej nie licze na ciaze ale moze znajac moje szczescie uda sie kto wie:)

A o wyniki nie moge sie dodzwonic nikt nie odbiera:/

Do góry