Kobietka rozmawiałam z moim endykronologiem i mówi ze nie widzi zadnego problemu z zajsciem w ciązebeata- a mówiłaś endokrynologowi ,że się starasz? Z takim tsh to raczej trudno zajść w ciąże powiedziałabym nawet ,że bardzo trudno niestety , optymalny wynik to do 2 na ciążę ,a ja miałam ostatni 2,06 i mi endokrynolog zwiększył dawkę leku odrobinkę bo od poniedziałku do piątku mam brać 75 , a w sobotę i niedzielę 100 , początkowo brałam 50 i było ponad 3 cały czas, a potem przeniosłam się do endokrynologa ginekologa i powiedział mi ,że jeszcze jak wynik wynosi 2,5 to można się starać , jak mi wykryli niedoczynność to miałam trochę ponad 5 kiedy teraz powtarzasz badanie tsh? absolutnie nie mam zamiaru straszyć ,ale z takim wynikiem to ja puki co bałabym się zachodzić w ciążę ,ale najlepiej skontroluj jaki masz poziom teraz bo może już w normie jest![]()
reklama
K
kobietka22
Gość
beata - zmień endokrynologa lepiej
, wiesz ja od początku bytności na forum pisałam na wątku ciąża po poronieniu ,bo po poronieniu tu trafiłam i nie chcesz wiedzieć ile kobietek straciło ciążę przez niedoczynność , mój poprzedni endokrynolog mi mówił ,że przy tsh 3 mam się starać , a jak ten endo -ginek to usłyszał to powiedział ,że tsh może być góra 2,5 dlatego myślę ,że jeśli nadal Twoje tsh będzie za wysokie to powinnaś zmienić lekarza.
, wiesz ja od początku bytności na forum pisałam na wątku ciąża po poronieniu ,bo po poronieniu tu trafiłam i nie chcesz wiedzieć ile kobietek straciło ciążę przez niedoczynność , mój poprzedni endokrynolog mi mówił ,że przy tsh 3 mam się starać , a jak ten endo -ginek to usłyszał to powiedział ,że tsh może być góra 2,5 dlatego myślę ,że jeśli nadal Twoje tsh będzie za wysokie to powinnaś zmienić lekarza.beata zgadzam się z kobietką. Twoje TSH jest dalekie od normy. Eutyreoza – Wikipedia, wolna encyklopedia
Ja też słyszałam, że przy staraniach najlepiej mieć 1,5 - 2,0. Moja koleżanka zaczęła starania dopuki nie wyregulowała hormonów tarczyca a trwało to ponad rok. Ale zaszła w pierwszym cyklu
Ja też słyszałam, że przy staraniach najlepiej mieć 1,5 - 2,0. Moja koleżanka zaczęła starania dopuki nie wyregulowała hormonów tarczyca a trwało to ponad rok. Ale zaszła w pierwszym cyklu
Prosze Cie nie załamuj mnie my tak bardzo chcemy miec dziecko bo potem to juz moze byc za pozno bo ja mam 31 lat a mój mąż ma 35 lat :-(a wiadomo czym jest sie starszym tym go gorzej a w mojej miescinie jest tylko ten jedyny lekarz wiec bede musiec poszukac innego gdzies dalejbeata - zmień endokrynologa lepiej, wiesz ja od początku bytności na forum pisałam na wątku ciąża po poronieniu ,bo po poronieniu tu trafiłam i nie chcesz wiedzieć ile kobietek straciło ciążę przez niedoczynność , mój poprzedni endokrynolog mi mówił ,że przy tsh 3 mam się starać , a jak ten endo -ginek to usłyszał to powiedział ,że tsh może być góra 2,5 dlatego myślę ,że jeśli nadal Twoje tsh będzie za wysokie to powinnaś zmienić lekarza.
K
kobietka22
Gość
Endokrynolog Kraków | Niedoczynność tarczycy w ciąży - dr med. Jacek Belowski
beata podałam Ci link poczytaj sobie
Ja jestem z lubuskiego lubsko okolice żarEndokrynolog Kraków | Niedoczynność tarczycy w ciąży - dr med. Jacek Belowski
K
kobietka22
Gość
beata - ja absolutnie nie chcę Cię załamywać napisałam to po to żebyś nie miała problemów bo jeśli ten lekarz teraz mówi Ci ,że jest ok to co będzie jak zajdziesz?W ciąży tsh lubi rosnąć czasami i trzeba zwiększać dawkę leku wtedy ,a skoro on uważa ,że jest wszystko w porządku to boję się myśleć nawet , może Ci się stać krzywda przez niego i jego głupotę ,nawet mój ginekolog pytał mnie o wynik ostatni tsh , podejrzewam ,że jakbyś jakimś cudem zaszła przy takim tsh to ginekolog by się głowę złapał jakbyś mu podała ten wynik , skontroluj sobie poziom nawet prywatnie w labie i faktycznie poszukaj w okolicy innego lekarza bo niby normy w laboratorium dla ciężarnych są do 4 z kawałkiem ,ale sama nie wiem czemu skoro lekarze zalecają wynik do góra 2,5 , ja też planuję zrobić kontrolne tsh niebawem bo ostatnio robiłam w czerwcu jakoś no i w ciąży trzeba kontrolować często też.Trzeba to wyregulować bo w przeciwnym wypadku możesz jeszcze długo się starać bezowocnie, ja regulowałam u poprzedniego konowała do grudnia zeszłego roku i miałam ciągle około 3 wynik ,a po nowym roku poszłam do nowego lekarza i teraz mamy już listopad prawie ,a ja już w czerwcu miałam 2,06 także nie trwało to jakoś bardzo długo.
ja Ci podałam akurat link , w którym lekarz z Krakowa się wypowiada bo tam chyba pisze endokrynolog Kraków , chciałam abyś przeczytała co piszą na temat norm w ciąży.
Poszukaj w necie może w rankingu lekarza z Twoich okolic, najlepiej gdyby to był endokrynolog -ginekolog.
ja Ci podałam akurat link , w którym lekarz z Krakowa się wypowiada bo tam chyba pisze endokrynolog Kraków , chciałam abyś przeczytała co piszą na temat norm w ciąży.
Poszukaj w necie może w rankingu lekarza z Twoich okolic, najlepiej gdyby to był endokrynolog -ginekolog.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Od poniedziałku szukam nowego lekarza Widze ze jestes doswiadczona musiałas wiele przejsc z poprzednia ciążabeata - ja absolutnie nie chcę Cię załamywać napisałam to po to żebyś nie miała problemów bo jeśli ten lekarz teraz mówi Ci ,że jest ok to co będzie jak zajdziesz?W ciąży tsh lubi rosnąć czasami i trzeba zwiększać dawkę leku wtedy ,a skoro on uważa ,że jest wszystko w porządku to boję się myśleć nawet , może Ci się stać krzywda przez niego i jego głupotę ,nawet mój ginekolog pytał mnie o wynik ostatni tsh , podejrzewam ,że jakbyś jakimś cudem zaszła przy takim tsh to ginekolog by się głowę złapał jakbyś mu podała ten wynik , skontroluj sobie poziom nawet prywatnie w labie i faktycznie poszukaj w okolicy innego lekarza bo niby normy w laboratorium dla ciężarnych są do 4 z kawałkiem ,ale sama nie wiem czemu skoro lekarze zalecają wynik do góra 2,5 , ja też planuję zrobić kontrolne tsh niebawem bo ostatnio robiłam w czerwcu jakoś no i w ciąży trzeba kontrolować często też.Trzeba to wyregulować bo w przeciwnym wypadku możesz jeszcze długo się starać bezowocnie, ja regulowałam u poprzedniego konowała do grudnia zeszłego roku i miałam ciągle około 3 wynik ,a po nowym roku poszłam do nowego lekarza i teraz mamy już listopad prawie ,a ja już w czerwcu miałam 2,06 także nie trwało to jakoś bardzo długo.
reklama
K
kobietka22
Gość
Moja ciąża , trwała 7 tygodni , to były najpiękniejsze tygodnie w moim życiu , dowiedziałam się o niej dopiero 5 dni po terminie @ więc krótko się nią cieszyłam niestety, któregoś ranka brzuch mnie zaczął boleć tak jakbym @ miała dostać ,zadzwoniłam do żony kuzyna bo ona też miała takie bóle na początku ciąży , ona mi powiedziała ,że to powinno samo przejść i żebym się nie martwiła , więc zjadłam sobie śniadanie i położyłam się , po obiedzie pojechaliśmy do mojej parafii załatwić formalności ostatnie w sprawie ślubu ( braliśmy ślub w innej parafii i potrzebna była zgoda mojego proboszcza) , jak już tam pojechałam i czekałam na proboszcza to mnie coraz bardziej bolał brzuch , wieczorem dostałam gorączki ponad 39 stopni i takich jakby skurczy , zadzwoniłam do mojego ginekologa i kazał mi zbić gorączkę i przyjechać następnego dnia na badanie, gorączka najpierw jeszcze bardziej rosła ,a potem spadła, następnego ranka czułam się dobrze tylko w krzyżu mnie bolało trochę , poszłam się załatwić i stało się , na wkładce miałam plamkę krwi , jak się załatwiłam to zaczęłam się samoistnie oczyszczać , pojechałam do lekarza i okazało się ,że już za późno , potem był zabieg moja depresja ,ale jakoś się wygrzebałam z tego , a badań żadnych nie zlecił mi ,ja byłam zielona i nawet internetu nie miałam żeby sobie poszukać co warto zbadać do dziś nie wiem co było przyczyną , prawdopodobnie infekcja tak lekarz powiedział.