reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Starania od jesieni 2013

Ciąża trwa 40 tygodni licząć od OM (tak liczą lekarze). Ale tak na prawdę trwa 38 tygodni bo zapłodnienie następuje ok 2 tygodnie po @. Ciąża jest jesli beta wynosi >5 (załóżmy bo to zależy od labo). U jednej z Was pierwszy przedział to 1-2 tydzień u drugiej 3 tydzieć stąd wiadomo, że jedno labo liczy ciąże jako 40 tyg (od OM) a drugie 38 tyg (od zapłod). Mam nadzieję, że jasno wyjaśniłam. Domka a ciebie pewnie zapytali tylko po to czy żeby sprawdzić czy jest sens robić badanie bo do na wynik to nie ma żadnego wpływu. Po prostu badają krew i tyle.

reklama
Ja też nie.

Chodziło o mi o twoja wypowiedź gdzie " Domka Twoje labo liczy od dnia zapłodnienia a labo Mizzah od dnia ostatniej @ stąd takie różnice. Nie chcę Cię martwić Domka ale według tych norm jesteś w 6-7. Czyli bliźniaki ;)", gdzie napisałaś, że moje labo liczy od ostatniej @. Dlatego zadalam pytanie w jaki sposob skoro nie wiedzieli kiedy mialam ostatnia miesiączkę...mnie NIKT nie pytal tak jak Domkę. Siadłam na fotel, babeczka pobrała i zglosilam sie po wynik.

Dobra, ja też zajarzyłam czyli jestem w 5 tyg wedlug 40 tygodniowego pomiaru lekarskiego a betowego w 4....tylko, ze skoro w moim laboratorium beta jest od ostatniego okresu to jestem w 4 aaaaaaaa

kurde juz mi sie pokickało

Moze dla mnie, jak krowie na miedzy?? :elvis:

Ostatnia edycja:
Mizzah czy labolatorium czy lekarz licząc wiek ciąży zakładają, że owulacja i zapłodnienie nastąpiło książkowo czyli ok 14-15 dnia cyklu. Więc jako rzeczywisty początek ciąży liczy się 3 tydzień (dodają 2 tygodnie). Pamiętajmy, że beta jest jedynie poglądowa i jak widzicie na jej podstawie nie da się okreslic wieku ciąży. Dletego rzeczywisty wiek ciąży można skorygować na podstawie usg i pomiaru zarodka. U mnie owulacja była w 19 dc i potwiedziło się to na usg że ciąża jest mlodsza o 3-4 dni od terminu z OM. Ale lekarz stwierdził, że nie zmienia to terminu porodu i liczymy z OM.

Mizzah nie denerwuj się. Beta wskazuje na ciąże a jej poziom jest bardzo indywidualny stąd takie szerokie widełki. Kciuki za wizytę

Każde labo widzę że inną normę ma.
Ja jestem póki co spokojna. Nic mnie nie boli, może trochę piersi wieczorem. Do gina pójdę końcem lutego, wcześniej nie ma sensu.
W ogóle to wciąż to do mnie nie dociera :)

reklama
Do góry