reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziekuje Wam za wsparcie. Na Was to zawsze mozna liczyc:*
Chyba faktycznie jednak zrobie ten test...jakos tak za 3-4 dni. Podbrzusze mnie pobolewa.
DORCIA wspolczuje Ci tych Twoich dolegliwosci:( biedna sie wycierpisz.

reklama
Witam:) weekend spędziłam bardzo przyjemnie:) ciekawe czy coś z tego będzie;-), pogoda cudna , grill zaliczony ,trochę ze słońcem przesadziłam , coś czuje że będę cierpieć w nocy…:/
Dorcia - :( biedna jesteś ,mam nadzieję że przejdą Ci te bóle i trzymam kciuki za pozytywną betę :)
Ianka -nie wiadomo, u nas też stopniowo drzemki się zmniejszały , teraz śpi raz ok 2 h , wiadomo im dziecko starsze tym mniej snu potrzebuje , mam nadzieje że tak szybko z niej nie zrezygnuje bo nie ukrywam jest to dla mnie chwila wytchnienia :). Fajnie że przylatujecie , zawsze to mała pobędzie z dziadkami a i Ciebie trochę rodzinka odciąży :) , ciężkie są rozłąki ,nawet dla takich małych dzieci , Maja jak widzi tatę z walizką to płacze , nad ranem biegnie do naszego łóżka i szuka go pod kołdrą i przez pół dnia woła tata , tata ..... , ciężko mi się na to patrzy ale co robić, także dacie radę :)
Wasilia - szkoda że nie ma Was na liście , a może da się jakoś odwołać od tej decyzji ?? dla mnie to jest chore , chcą by dzieci rodzić bo niż a nawet żłobków nie potrafią zapewnić , i co taki rodzic ma zrobić jak do np na nianie nie stać :angry:
Carla - brzydki ten wózek , nie wiem za co taka cena
Aniołek - jak nie jest surowe to raczej nie zakalec , ważne że w smaku dobre
Tesiak - ja bym delikatnie rodzinie powiedziała że oni już mieli szanse się wykazać wychowując swoje dziecko/dzieci , i żeby się nie wtrącali. Moja teściowa też ostatnio mnie poddenerwowała , nie pasuje jej że Majka chodzi wcześnie spać ( zwykle o 19 już śpi a wstaje ok 6-tej ) bo jak to spać jak jest jasno jeszcze , i do znudzenia mi powtarza że powinnam ją przeciągać , to się w.....łam i powiedziałam co myślę, doskonale wie że jestem całymi dniami sama i nikt mi nie pomaga , czasem jest mi naprawdę ciężko i jak każdy, chce mieć chwilę tylko dla siebie ale gdzie tam przecież jestem matką i nie mam prawa mieć własnego życia poza dzieckiem , pasji, zainteresowań , nie mam prawa być zmęczona bo przecież nie pracuję itp , przestała gadać jak jej zaproponowałam by częściej odwiedzała wnuczkę ...
Diablica - co u Ciebie? zaglądaj do nas częściej :)

jestem w koncu w domu, dziecko spi. tak szybko i uciekam spac

Amelia- jest lista rezerwowa,ale na niej też nas nie ma. Pozostaje mi niania albo żłobek prywatnym który kosztuje tyle co opcja pierwsza więc nic siępoki co u nas nie zmieni. Dalej będziemy żyć skromnie i bez oszczędności.

Diablica- miło, że nas odwiedziłaś. tez często tak miałam, że podczytywałam a nie miałam czasu pisac.

Carla- tez jestem po weekendowym grillowaniu i czuje się z 5 kg cieższa:/ wózek okropny, cena przerażająca!

Dorcia
dużo zdrówka i czekamy na wyniki bety.

Aniołek - podaj przepis na chleb

Tesiak- czasem tzreba się wygadać i do tego masz nas:) a "dobre rady" tez uwielbiam. Mój weekend też był obfity w "świetne" porady na każdy temat od teściowej:))

Dziewczyny, mam pytanko. Chyba dobrze kojarze ze kupowalyscie testy na allegro...Czy ktoras z Was ma sprawdzonego sprzedawce do polecenia? Ktore testy sa najbardziej wiarygodne? Bo znalazlam takie po zlotowce i takie za ponad 3 zeta. Bardzo prosze o pomoc...

Dziewczyny, mam pytanko. Chyba dobrze kojarze ze kupowalyscie testy na allegro...Czy ktoras z Was ma sprawdzonego sprzedawce do polecenia? Ktore testy sa najbardziej wiarygodne? Bo znalazlam takie po zlotowce i takie za ponad 3 zeta. Bardzo prosze o pomoc...
Js kupuje na ebayu od pierwszego lepszego z dobrymi opiniami.

Dorcia na objawy chyba za wcześnie ;) Chociaż wiadomo że każda ciąża jest inna, ja przynajmniej ciążowych objawów chyba nie miałam.
Tesiak zrobić test zawsze można, a nóż się mile zaskoczysz :) Ja testów nie kupowałam na allegro więc nie pomogę.
Amelia super że weekend był miły :) A teściowa faktycznie mogłaby Ci pomóc, zobaczyłaby ile przy maluchu jest roboty, bo chyba o tym zapomniała :/
Wasila szkoda z tym żłobkiem... Ja się cieszę, bo ciocia mojego męża jest dyrektorką i my nie mamy problemu...

Hejka :)
Carla - Ty to masz znajomości, jak nie przychodnia lekarska, to żłobek :) Fajnie sie masz, teraz takie czasu, że bez znajomości ani rusz.
Tesiak - Ja testy ciażowe kupuje w auchan firma pepino za jedyne 2,8 zł no i mnie nie zawiodły bo pokazały ciaże już w 28 dc przy cyklach 31 dniowych
Diablica - Miło, że nas znowu odwiedziłas :)
Wasila - piękę chleb z takich proporcji: 80 deko mąki pszennej, porcja zakwasu z maki żytniej, podobno można i kupić i zrobić samemu, ja dostałam od znajomej i teraz odkładam z każdego pieczenia na zaś, do tego 3 łyżeczki soli, 1/6 kostki drożdży, 1/2 szklanki siemienia lnianego, 1/2 szklanki otrąb pszennych, i 1/2 szklanki słonecznika (ziarna możesz sobie dać jakie chcesz) i do tego 3 szklanki letniej wody, mieszam wszystko w dużej misce i zostawiam na 2 h do wyrośnięcia a potem przekładam do dwóch posmarowanych tłuszczem keksówek a garść odkładam do słoika i do lodówki do następnego pieczenia, w tych keksówkach to rośnie jeszcze godzinkę a potem wkładam do piekarnika na 180 st na ok 60-70 minut, ot cała filozofia :) a to ciasto które odłożyłam do lodówki wyciągam na dzień wczesniej przed kolejnym pieczeniem i dodaję do tego szklankę mąki żytniej i szklankę letniej wody wymieszać i odstawić pod przykryciem na noc:) i w taki sposób mam zakwas :)
Dorcia - i co zrobiłaś tą bete?

U mnie po staremu, wczoraj był A chrzestny z żoną, siedzieli do wieczora, szarlotka smakowała sałatka i mięsko z grilla tez wiec mysle, że się im podobało :) dzisiaj miałam taki młyn w pracy, że dopiero teraz znalazłam chwilkę, wieczorkiem chyba pójdę na rower trzeba troszkę kości rozruszać :) Pogoda piękna a i wczoraj mnie troszkę opaliło :)
Życzę miłego dnia :)

Aniołek nie w przychodni, a w szpitalu teściową mam :) Fajnie że niedziela udana.

Jutro albo w środę dostanę swoją część pieniędzy, a w czerwcu część siostry. Cieszę się, bo spłacę w tym tygodniu kartę kredytową i zaległość w US mojej siostry, a część pieniędzy dla mojej siostry będzie na spłacenie reszty kredytu za busa... Wyć mi się chce, bo 40 tyś. pójdzie na długi, ktorych narobił nam ojciec ;( Jeszcze kilka miesięcy temu byłam pewna, że za kasę ze sprzedaży mieszkania wyremontujemy łazienkę i zmienimy samochód na większy... A nie zostanie nam nic, nawet na zakup wózka dla małego.
Jedyne z czego się cieszę to to, że moja siostra będzie mogła spokojnie wrócić do Polski, bez widma komorników i długów...

Mnie głowa boli, pokłóciłam się w drodze do teściów z M. i wróciłam do domu. Czasem mam go dość, ale to te nerwy i problemy czasem ze mnie wychodzą...

hej dziewczynki :)
ja po becie, już mam wyniki: 3076,4 mIU/ml.

Dorcia, ja miałam objawy ciążowe zanim zobaczyłam na teście kreseczkę :)

reklama
Hej kobitki
Betkę kochane zrobię dopiero koło piątku :)

Nerki też na razie się uspokoiły...ale pewnie wydarzy się coś innego....

Vinga w którym dniu robiłaś pierwszy test ciążowy ??? Ja mam 18 dzień cyklu i kompletnie nie czuję nic....mam dziwne przeczucie że się nie udało...a może pisane jest mi tylko jedno dziecko ????

Mam lekkiego doła....ale cieszę się bo dzisiaj moja psiapsiółka dowiedziała się że będzie trzeci raz mamą-choć nie planowała :) Trzymam za nią kciuki !!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry