reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wasila :D mam w planie właśnie się podzielić centymetrami :)
Co do spacerów, wychodziłam codziennie, poza mega deszczem, mega wiatrem, mega mrozami i upałami. Najbardziej lubiła spacery w zimie, największy mróz na jaki wyszłam do roczku to -17, ale córa uwielbiała niższe tempki, bardziej niższe niż wyższe, ma tak zresztą do dziś.
W przedszkolu w okresie grzewczym zawsze jest problem, dlatego muszę rozbierać ją do koszulki i krótkich spodenek albo spódniczki + skarpety.

Ianka, Wasila - macie dylemat z tymi spacerami, bo będzie maluszek i wcale nie duże dziecko, logistycznie macie nad czym myśleć, może ta chusta faktycznie w takim wypadku byłaby jak znalazł.

Ianka - drzemka przyzwoita :)

reklama
Wasila - Widzisz ja też nie widzę podobieństwa ale wszystkie koleżanki mamy czy ciotki mówią że majka jest identyczna jak ja kiedy byłam mała , jako że nie mam zdjęć z wczesnego dzieciństwa ,, ciężko mi ocenić . Pierwsze zdjęcie mam jak miałam ok 4 lat i jak tak patrze na nie to rzeczywiście jest podobna , kiedyś zrobię skan to wam pokarzę . Mąż jest blondynem z niebieskimi oczami :)
Niedobrze z tą tarczyca :( , ale z drugiej strony lepiej , że jesteś pod opieką specjalisty , a w pierwszej ciąży też miałaś problem ? Jeśli chodzi o spacery to u nas jest - 6 i jeszcze tej zimy zimniej nie było .

Ianka - to nie pozostaje Ci nic innego jak czekać aż zainteresuje się czymś innym :) zazdroszczę tego spania ...

Aniołek - dbaj o siebie , wiem że lekarz wie co robi :)

Kurczak - no moja od miesiąca nie śpi , niby zmęczona jest ok 14 ale jak ją kładę to ryk , nawet w wózku nie chce .

Vinga -
Gabryś przesłodki :))

Ianka - zawsze możesz na ściemniać że się źle czujesz , może wtedy zbadają ?? A jak tam brzuszek , urósł Ci już ?? Ja mam chustę , uważam, że jest to gadżet dla cierpliwych :-), pamiętam jak stałam na parkingu i próbowałam zawiązać to ustrojstwo hehe , nie chciałybyście słyszeć jakie k …. leciały :) , może jeszcze spróbuje kiedyś :)

Ianka a ja właśnie dziś zachustowałam małego :) obydwaj dziś przechodzili samych siebie, a rozdwoić się niestety nie mogłam, więc małego w chustę wrzuciłam, od razu usnął :) jakbym rodziła wiosna/lato to na pewno wózka podwójnego bym nie kupowała tylko małego w chustę właśnie. Nataniel też coraz mniej śpi :(
IMG00163-20140123-1544.jpgIMG00166-20140123-1544.jpgoo a tak było nam dobrze hehe

co do szyjek, to ja prawie całą ciążę miałam długą bo 4cm ale potem praktycznie z dnia na dzień poleciała na łeb na szyję i rozwarcie się zrobiło. ale ja miałam codziennie skurcze więc spodziewałam się czegoś niedobrego

mój na szczęście lubi jeszcze w wózku jeździć (chwała bogu ;) )
jutro jadę do gina bo podobno znów trochę się rana rozeszła :/ no i zostajemy u moich rodziców, czyli pierwsze nocowanie poza domem
dziś kimnęłam się z moimi chłopakami, oni po bokach a ja w środku, osaczona się czułam heh

ah w ogóle dziś mój termin porodu jest, na 23 miałam:) a Gabryś już 2 tygodnie, jak ten czas leci

Załączniki

• IMG00163-20140123-1544.jpg
    IMG00163-20140123-1544.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 38
  • IMG00166-20140123-1544.jpg
    IMG00166-20140123-1544.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 42
Ostatnia edycja:
Kurczak - bądź koleżanka i oddaj mi trochę swojej szyjki... :-):-):-)

Vinga - ale ten czas leci, już dwa tygodnie ma Gabryś... Fotki super :) Kochany jest :) Tobie się jakoś szybko rozwarcie zrobiło pamiętam, a mimo to dałaś rade i dotrzymałaś prawie do terminu :-)

Wasila, Ianka, no twardy orzech do zgryzienia będziecie miały z tymi spacerami, mi się osobiście chustowanie bardzo podoba pod względem bliskości dziecka z rodzicem, ale właśnie to wiązanie mnie przeraża :) tak wiec nie wiem czy będe się zaopatrywać w to coś :) no i będzie lato, upał .. wiec chyba postawię na wózek.

Amelia - nie wiem jak Twój mąż wyglada, ale córcia to ewidentnie ma urodę po Tobie :)

Ja byłam dzisiaj w Firmie zawiozłam L4, poplotkowałam z babeczkami, odebrałam męża z pracy bo zostawił firmówkę pod firmą, zrobiłam na szybko spaghetti no i teraz odpoczywam, troszkę mam dziwne kłócia w pochwie i nie wiem czy to przez zwiększoną dawkę luteiny czy to skutki wczorajszych badan przez gina, ale mam w planach jutro grzecznie leżeć, dzisiaj już też nigdzie się nie ruszam, co najwyżej pod prysznic i piętro wyżej do sypialni :)

Miłego wieczorku.

Amelia a ja Ci tam nie powiem czy córcia podobna do mamy, bo nie widziałam fotek :( a swoją drogą, wiem już co miałam napisać, byłam przekonana, że Amelia to Amelia, czyli że to Twoje prawdziwe imię :)

Vinga - ale czad z tym kroczem, trzymam kciuki, żebyś jutro z tym załatwiła raz na zawsze i miała spokój !

Aniołek - już się dzielę :* proszę bardzo :)

Aniołek ja dziś pierwszy raz wiązałam chustę i nie jest trudno! mam elastyczną i wiązałam taki węzeł :p Jak zawiązać chustę dla niemowląt - wideo - www.mamazone.pl a małego wkładałam jak leżał mi na piersiach (wkładanie to coś czego najbardziej się bałam). a no dałam radę donosić małego, na szczęście :) pewnie gdybym dotrwała do terminu to niezły klocuszek byłby z niego ;)
Kurczak też mam nadzieję, że jutro zrobię "porządek" z tą moją raną. zaczynam myśleć , że lepiej jak w trakcie porodu robią nacięcie, wtedy się tak nie papra jak pęknięcie :dry:

Vinga - a ja myślę , że cię po prostu ktoś źle zszył , bo to chyba normalne nie jest , mam nadzieję , że jutro coś poradzą bo domyślam się , że to miłe nie jest . No a Gabryś jest mega :) jak sobie dajesz rade z dwójeczką ? pociesz mnie że nie jest tak źle :)

Aniołek - oj nosi Cię , leżeć grzecznie proszę ;)

Kurczak - jeśli tylko wyrazisz taką chęć będziesz mogła mnie sobie pooglądać :)

Amelia to nie są oczy tylko wągliki w sensie węgliki :) szok gdzie Córuchna ma źrenice :confused:
Z kolorem oczu u nas też jest problem, nie wiadomo po kim Kika ma. Nie mniej jednak Córa bez dwóch zdań podobna do mamy !!!

Co tu taka cisza ..............

Amelia- jeśli Tój mąż to blondyn to córa ewidentnie podobna do Ciebie:-) Ciekawe jak z drugim dzieckiem. W pierwszej ciąży problemów tarczycą nie miałam. Za to miałam skracającą się szyjkę i małowodzie. Wolę zdecydowanie obecne problemy

Vinga zaimponowałaś mi tą chustą. pomyślę nad tematem.

Kurczak-dziel się szyjka i zdjęciami na grupie:-)

reklama
hej hej , idę na prenatalne dziś .. tzn dziś na usg a jutro krew . denerwuje się trochę

Kurczak - wągliki haha , czekamy na fotki :)

Wasila - to miejmy nadzieję , że po porodzie tarczyca wróci do normy

zimno i szaro u nas , jestem udupiona w domu , auta nie mogę otworzyć , tak jest oblodzone , chyba do wiosny będę czekać aż odtaje

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry