reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Apatka, zadzwonić do giną możesz i zapytaj, kiedy najlepiej przyjsc.
możecie coś poradzić na wstawianie zdań w tel.przy pisaniu? Mam wył. To, przed wysłaniem odpowiedzi czytam 2x a jak wyślę to dopiero wyświetla mi, że tel.inne wyrazy bądź cyfry wstawił.

reklama
Od roku mniej wiecej sie staralismy, przy czym ilosc cykli to jest z 6 moze 7 bo miałam problemy i wiekszosc po 2 miesiace byla i luteiną wywoływane. Dopiero ostatni cykl mi sie uregulowal.

No i nie wiem co zrobić, czy skoczyc teraz i oddac krew na bete, czy dopiero w poludnie do gina i wtedy pewnieon mi dopiero badania pozleca.

Eh, jutro rano wyjeżdżam na urlop i nie wiem co zrobić

Apatka lekarz ciąży ci nie potwierdzi. Jest za wcześnie. Ja bym narazie nie szła na betę, skoro masz jutro wyjazd to nie powtórzysz w sobotę, a betę -jeśli już się ją robi - wypadałoby powtórzyć po 48 h by sprawdzić czy prawidłowo przyrasta.

Dominika nie wiem, ja z Danielkiem bety nie robiłam (6 lat temu), a przy straconej w lutym ciąży badałam 4 razy. Może i kiedyś nie było wartości.

Apatka, gratuluję!! :) Ja bym zrobiła betę dzisiaj i następny raz jak wrócisz, wcale nie musi być po 48 godzinach, przyrost to przyrost, może być po tygodniu nawet ;) Później na spokojnie poszłabym do lekarza, ale to ja :P
Z drugiej strony, jak masz fajnego lekarza to może powiedzieć, że co prawda na razie nie widać fasolki, ale wszystko wygląda dobrze i też jakoś trochę Cię to uspokoi ;) Jak uważasz :)

Asiu, trzymam kciuki!

Naprawdę los jest złośliwy, nie dość, ze się nie udało, testy negatywne to jeszcze @ się spóźnia :/ Wkurza mnie to, bo chciałabym już zacząć kolejny cykl, a nie czekać bez sensu. :/

grubson rozumiem Cię doskonale. Najgorsze jest to czekanie. Ja jak sobie pomyślę, że mam przed sobą kolejny nowy cykl to mi się wszystkiego odechciewa. Dopiero mam 2 dzień @, gdzie tam do końca...:-(

Apatka- gratuluje:) to moze zrob jedno i drugie. Bete i idz do lekarza:)
Grubson- no tez tak mialam w ostatnim cyklu 3 dni spoznienia i czlowiek juz niewiadomo co.sobie wyobraza...
Asia- && za bete:)
A ja zaraz ide do sklepu po mieso na gulasz:)

Lisica, ale po tygodniu też można sprawdzić czy przyrost jest prawidłowy.. Nie ma większej różnicy czy zrobi jedno oznaczenie teraz a drugie za tydzień czy oba w przyszłym tygodniu, jedno po drugim.
Apatka, jak widzisz opinie mamy różne, zrób jak uważasz :)

Majdaczek, to sobie pomyśl, że jesteś przynajmniej 2 dni 'do przodu' w stosunku do mnie :P Ja pewnie dostanę @ za 2,3 dni i wtedy będziesz już 4 dni bliżej kolejnych starań :D Największa męczarnia przede mną :P

Jussastar, nie, nie, ja już sobie niczego nie wyobrażam, dla pewności zrobiłam dzisiaj znowu test, ten z czułością 10 i NIC, nawet cienia także po prostu nie mogę się doczekać @ :P

Apatka, skoro juz umowilas się na wizyte to idź, może jeszcze nie potwierdzi ciąży, ale przynajmniej zleci badania i może jakieś witaminy dodatkowe zapisze np.luteine, duphaston.... Poza tym jeśli to pierwsza ciąża to może jakoś cie pokieruje co i jak i będziesz spokojniejsza na wyjeździe:) bete bym zrobiła, ja pamiętam ze wcale po 48 h.nie powtarzalna tylko po ok tyg. Ale to wiadomo, zdania sa podzielone, tym bardziej radzilabym Ci pójść do lekarza:)

reklama
Dla mnie bez sensu by robiła dziś betę, może zrobić po powrocie dwie w odstępie takim, jak zalecają wszyscy, czyli 2 dni... To tylko strata kasy... Skoro test potwierdził ciążę.

Apatka zrobisz jak uważasz, ja bym ochlonęła i odpoczęła na wyjeździe. Do lekarza poszłabym za ok. 2 tygodnie jeśli wszystko będzie w porządku.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry