reklama

Starania po raz pierwszy :)

No przesadzić z aktywnością nie można :-) jak BMI spada Ci poniżej jakiegoś poziomu to brak @, czyli też brak owulacji.. ale jak wiadomo sport to zdrowie :-)

reklama
Właśnie wróciłam z długiego spaceru z pieskiem.. i jakoś dziwnie się czuje nie wiem czy mnie jakieś choróbsko nie łapie..:wściekła/y: czuje sie taka senna a głowa jest taka ciężka że szok eh..

Asiol ja w przeciwieństwie do Ciebie podejrzewałam że coś się święci ale nie przypuszczałam że w Wigilie tylko przewidywałam sylwestra :-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, właśnie wróciłam od lekarza.
Musiałam pojechać, bo doznałam takiego szoku jak rano przy oddawaniu moczu pojawiła się kropelka krwi że ho, ho... ;/
Strasznie mnie rozbolał brzuch w dolnej lewej części, więc w biegu do rodzinnego... babka nie chciała mnie zarejstrować, bo niby kolejka długa to poleciałam do doktora i się zapytałam czy mnie przyjmie, on że tak, to ja z wyrzutem do babki w rejestracji, że doktor przyjmie mnie i żeby nie utrudniała leczenia chorym! Zbadał mnie i stwierdził lekkie (na szczęście) zapalenie pęcherza i dróg moczowych... ;/ dostałam antybiotyk (Nolicin) co 12 godz i wit. C plus obfite przyjmowanie płynów... co chwile latam do wc :( jedyne co mnie pociesza, że nie powinno mieć to wpływu na owulkę (tak twierdzi rodzinny), a tabsy mam brać 8 dni, więc nie zaszkodzi w razie czego fasolce. Ale jednak mam przeczucie, że ten cykl będzie spisany na straty... a i kazał przebadać mocz mojemu mężowi.
Rany, przed chwila siusiałam (a raczej usiłowałam) i na papierze czerwony mocz.. ;/ szkoda, że wczoraj nie poszłam do tego lekarza...

Ostatnia edycja:
"Właściwa masa ciała. Tkanka tłuszczowa może wzmagać produkcję i gromadzić estrogen, czyli hormon przygotowujący organizm kobiety do ciąży - jego zbyt wysoki lub zbyt niski poziom prowadzi do zaburzenia równowagi hormonalnej. Potwierdzają to wnioski z licznych badań: szczupłe kobiety bez owulacji odzyskiwały ją po przybraniu wagi do 95% wagi idealnej, tymczasem nie owulujące kobiety z nadwagą odzyskiwały owulację po schudnięciu.
Warunkiem jajeczkowania jest utrzymanie tkanki tłuszczowej na poziomie 25% ogólnej masy ciała, a współczynnik masy ciała BMI najbardziej sprzyjający płodności wynosi 23-24.

Optymalna aktywność fizyczna. Zbyt duża utrata tkanki tłuszczowej podczas ćwiczeń fizycznych, może doprowadzić do zatrzymania owulacji. Jednak to samo zagrożenie występuje w przypadku idealnej masy ciała, jeśli przez dłużej niż godzinę dziennie wykonuje się intensywny wysiłek.
Kobiety, które nigdy nie były w ciąży, a przy tym ćwiczyły przez ponad godzinę dziennie, mają podwyższone ryzyko niepłodności.
Wpływ nadmiernego wysiłku na płodność nie dotyczy tylko utraty masy ciała, ale także ilości prolaktyny - hormonu wytwarzanego przez szyszynkę, którego podwyższony poziom może zaburzać owulację.
Dlatego kobiety starające się o dziecko i uprawiające sport powinny ćwiczyć rozważnie i umiarkowanie."

Chudzielce- zabierać się do jedzenia :-)

witam. No ja swojego brzuszka nie pokarzę bo to narazie większy tłuszczyk niż brzuszek ciążowy, chociaż muszę przyznać że zamiast tyć to ja schudłam 4 kilo :) ale pewnie nabiorę i to z nawiązka. Obiecuję że jak tylko będzie ten właściwy brzuszek widać to odrazu wstawiam zdjęcia :)

Ja też mam leniucha dzisiaj;-)

Uśmiali się własnie ze w pracy :-D
Umawiam się na spotkanie z klientem z Torunia zaproponował że nabędzie pierniczki . Zapytał jakie lubię...odpowiedziałam - zdaje się na Pana ,zapewne jest Pan znawcą PIERUŃSKICH TORNICZKÓW
:sorry2:

Asiołku pierwsze co robię jak zasiadam w pracy to odpalam BB :-) Jestem nałogowcem! :-D

PIERUŃSKIE TORNICZKI - też ładnie:-D:-D:-D Ja chyba też już jestem nałogowcem.Przez godzinę nie miałam neta w domu, to pierwsze co mi przyszło do głowy:i co ja teraz zrobię bez BB:szok:zamiast się martwić, że bez internetu to ja nie mogę pracować:-)

Właśnie wróciłam z długiego spaceru z pieskiem.. i jakoś dziwnie się czuje nie wiem czy mnie jakieś choróbsko nie łapie..:wściekła/y: czuje sie taka senna a głowa jest taka ciężka że szok eh..

Asiol ja w przeciwieństwie do Ciebie podejrzewałam że coś się święci ale nie przypuszczałam że w Wigilie tylko przewidywałam sylwestra :-)
Claudusia ja też taka senna jestem i to od kilku dni-przesilenie wiosenne daje się we znaki :baffled: Mój były mąż oświadczył mi się w sylwestra więc przypuszczałam, że tym razem w sylwestra to nie nastąpi;-)Ale, że w wigilie też się nie spodziewałam,tym bardziej, że mieliśmy wtedy na wigilii całą moją i L.rodzinę więc byłam pewna,że tak na forum niebędzie nawet myślał o oświadczynach a tu proszę:-)

Hej dziewczyny, właśnie wróciłam od lekarza.
Musiałam pojechać, bo doznałam takiego szoku jak rano przy oddawaniu moczu pojawiła się kropelka krwi że ho, ho... ;/
Strasznie mnie rozbolał brzuch w dolnej lewej części, więc w biegu do rodzinnego... babka nie chciała mnie zarejstrować, bo niby kolejka długa to poleciałam do doktora i się zapytałam czy mnie przyjmie, on że tak, to ja z wyrzutem do babki w rejestracji, że doktor przyjmie mnie i żeby nie utrudniała leczenia chorym! Zbadał mnie i stwierdził lekkie (na szczęście) zapalenie pęcherza i dróg moczowych... ;/ dostałam antybiotyk (Nolicin) co 12 godz i wit. C plus obfite przyjmowanie płynów... co chwile latam do wc :( jedyne co mnie pociesza, że nie powinno mieć to wpływu na owulkę (tak twierdzi rodzinny), a tabsy mam brać 8 dni, więc nie zaszkodzi w razie czego fasolce. Ale jednak mam przeczucie, że ten cykl będzie spisany na straty... a i kazał przebadać mocz mojemu mężowi.
Rany, przed chwila siusiałam (a raczej usiłowałam) i na papierze czerwony mocz.. ;/ szkoda, że wczoraj nie poszłam do tego lekarza...
Ojej dagne to pij dużo i wracaj szybko do zdrówka :-)

reklama
Dagne dobrze że poszłas...wiem że to jest i bolesne i mało przyjemne. Ciągłe parcie na pęcherz i ból przy siusianiu. Współczuję :-( Możesz sobie jeszcze zrobic nasiadówkę ,też przynosi ulgę.

Co do wysiłku fizycznego to wiem z autopsji że mozna sobie zaszkodził nadmiernym eksploatowaniem ciałka. Miałam bardzo nieregularne cykle i musiałam brac proszki na wyrównanie. Dopiero od paru lat mam wsio ok. Brakuje mi troszke tej figurki jaka miałam...ale za to teraz jestem o wiele szczesliwsza hihihi

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry