reklama

Starania po raz pierwszy :)

dagne - woda z duza iloscia cytryny i soki zurawinowe do tego dorzuć. Bardzo pomaga. Sa moczopedne po prostu.

Mam dziewczyny do was pytanie pisałam juz o tym że strasznie bolały mnie ostatnio jajniki w okolicach owulki ale to tak że mnie zginało w pół, mineło już jakieś 4 dni a ból dalej się utrzymuje ale juz jest mniej intensywny, przy oddawaniu moczu bolą oba, może miałyście tak albo wiecie co to może być?

wszystko spoko. Moze bolec przed owulacja jak pechol rosnie, w czasie owu jak pęka i po, bo uwalniajacy sie plyn drazni tkanki. Delikatne Bole moga trwac az do @. Ale zawsze powtarzam.. jesli Cie to niepokoi skonsultuj z lekarzem.

czesc dziewczyny
ale sie naczytałam ....... ha ha dajecie czadu strony szybko sie zapełniaja
czy ktoras z Was moze mi napisac jak dokladnie brac ten wisiolek bo słyszałam juz rozne opinie

od 1 dc do owulacji. Po owulacji nie mozna, bo wiesiolek powoduje skurcze macicy.

No przesadzić z aktywnością nie można :-) jak BMI spada Ci poniżej jakiegoś poziomu to brak @, czyli też brak owulacji.. ale jak wiadomo sport to zdrowie :-)

Brak @ nie oznacza braku owulacji a brak owulacji nie oznacza, ze miesiaczki nie bedzie. Sa dziewczyny z cyklami ciagnacymi sie kilkadziesiat dni i owulacje maja, i sa takie co owulacji nie maja i maja @. Ja mialam poprzedni cykl bez owulacji i moje pierwsze pytanie do gina bylo to jak ja teraz @ dostane. Na co odpowiedzial, ze normalnie, ze nie ma zwiazku.

co z doniaą?
u mnie tez piekna pogoda! pozdrawiam laseczki!

reklama
Dzięki Iwasek :) właśnie się przenoszę do toalety. Nasiadówka to dobry pomysł, chyba zaraz podziałam w tą stronę. Matko, pierwszy raz tak mam z pęcherzem, no fakt do przyjemnych nie należy...

nasiadowka z tamtum rosa jest boska. chociaz w przypadku zapalen pecherza nasiadowki nie sa bardzo efektywne, raczej w przypadku roznych zapalen pochwy.
Mowie Ci laska :) żurawina jest boska! Ja wypiljalam dziennie 2 litry soku z zurawiny i wieczorem czulam juz poprawe.

Dzięki wielkie pok za wyjaśnienie :-) wiecie co wczoraj pisiedziałam chwilke na polku na łąwaczce i zrobiło się bardzo zimno i tak zmarzłam strasznie że jak przyszłam do domku to pod kołderke w ciuchach wskoczyłam, i nie mogłam się aż zagrzać a jak już było mi ciepło to zaraz dopadło mnei takie uczucię gorąca wiec poszłam pod prysznic, wyszłam z wanny i to samo było mi bardzo gorąco aż nie mogłam zasnąć i teraz tak jak sobie właśnie o tym myśle to w tamtym cyklu miałam to samo !! :confused: czas mniej wiecej tez taki sam.. Wpisałam w necie objawy a tu mi wyskakują stronki o klimakterium i menopauzie !! Mam nadzieję że mnie te objawy nie sa z tym związane bo to będzie dla mnie koniec świata.. chyba że to powikłania po antykonceptach..eh sama nie wiem,,

będe jutro, teraz lece na basen! :-)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!
Ale mnie tu dawno nie było. Już nawet nie próbuję nadrabiać bo nie mam szans. Jak tylko mam wolna chwilkę do Was zaglądam...

Byłam dzisiaj u ginka i niestety nie mam dobrych wieści. Okazało się że mam nadżerkę, dał mi jakieś laki narazie i jak się nie poprawi to bedzie przypalanie... :( Wiec ten cykl poza staraniami. I jeszcze na dodatek skierowanie do onkologa mi dał na USG piersi, bo mu powiedziałam że mnie boli w jednej... A onkolog dopiero 9 maja, ja osiwieje do tego czasu. Ogólnie masakra :wściekła/y: tylko skąd mi się ta nadżerka wzięła? Nigdy nie miałam żadnego zapalenia... A może tylko nie miałam objawów

I wywalam pasek od owulki bo oszukuje

A z pęcherzem nie ma żartów... Trzeba to dokładnie wyleczyć, bo potem się może nawracać i powodować powikłania

Ostatnia edycja:
Dzięki wielkie pok za wyjaśnienie :-) wiecie co wczoraj pisiedziałam chwilke na polku na łąwaczce i zrobiło się bardzo zimno i tak zmarzłam strasznie że jak przyszłam do domku to pod kołderke w ciuchach wskoczyłam, i nie mogłam się aż zagrzać a jak już było mi ciepło to zaraz dopadło mnei takie uczucię gorąca wiec poszłam pod prysznic, wyszłam z wanny i to samo było mi bardzo gorąco aż nie mogłam zasnąć i teraz tak jak sobie właśnie o tym myśle to w tamtym cyklu miałam to samo !! :confused: czas mniej wiecej tez taki sam.. Wpisałam w necie objawy a tu mi wyskakują stronki o klimakterium i menopauzie !! Mam nadzieję że mnie te objawy nie sa z tym związane bo to będzie dla mnie koniec świata.. chyba że to powikłania po antykonceptach..eh sama nie wiem,,

takie objawy sa rowniez objawami ciąży :-)
kiedy sikasz? :)

Dzięki Pok za rady, zadzwonie do mojego K. żeby mi kupił soki i herbatkę. Na razie nie mam objawów dni płodnych... 3 dzień sucho. Nie wiem, może mi się przesunie wszystko... Chyba odpuszczę ten cykl...

Ja sie nabawiłam parę lat temu omiedniczkowego zapalenia nerek. Nie zycze nikomu. Bóle parte i oczywiście ciagłe parcie na pęcherz. Wylądowałam w szpitalu. Teraz jak tylko czuje że coś może być nie tak zasuwam do lekarza:-)
Pisałam Wam o moim niemiłym doświadczeniu z ginem przez którego miałam duuże problemy. Po wakacjach i pływaniu w jeziorze oczywiście dostałam upławów i poszłam do tego paciaja. Kazał mi robić irygację włąsnie tantum rosą. Dostałam bakteryjnego zapalenia . To sie stosuje zewnętrznie tym bardziej nie wolno robić irygacji podczas infekcji bo wtłacza się bakterie. Tego się dowiedziałam jak po tygodniu miałam maskaręi poszłam do innej lekarki. Powiedziała że powinnam napisac skarge tym bardziej że z mojej karty mało co mogła wyczytać.Kuracja miesięczna antybiotykiem i oczywiscie globulki.
Teraz wszystko sprawdzam w necie..... a Wy to juz skarbnica wiedzy zwłaszcza POK :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry