reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Starania po raz pierwszy :)

A co Ci kochana dolega?

Dokładnie nazwa to: wrzodziejące zapalenie jelita grubego :-(... Da się normalnie z tym żyć, jak się stosuje dietę i bierze leki...

Dziurko ja już przyzwyczaiłam się do tej choroby - ona jest po prostu częścią mnie...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ael a mnie dziadek na poczcie ostatnio zarywał:-)

Haha wiesz, do mnie starsi też zarywają czasem, a myślisz że dlaczego ja mam faceta o 11 lat starszego od siebie XD?

Dokładnie nazwa to: wrzodziejące zapalenie jelita grubego :-(... Da się normalnie z tym żyć, jak się stosuje dietę i bierze leki...

Oj kochana biedna Ty. Ja całe życie mam problem z żołądkiem. A ten Twojej choroby nie da się jakoś przez jakąś operację wyleczyć, coś zrobić?

Witajcie!

Widzę że na niezbyt przyjemnych tematach stanęło. Malutka mam nadzieję że choroba nie skomplikuje ciąży i wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki

A ja się muszę pochwalić, że od kilku dni czuje kopniaczki mojego skarba :happy: w końcu

A poza tym jestem już pani magister i w końcu mam z głowy szkołę i mogę w spokoju zająć się przygotowaniami do przyjścia na świat maleństwa i nie będę go już stresowała ;)

AEL jak samopoczucie?

Haha wiesz, do mnie starsi też zarywają czasem, a myślisz że dlaczego ja mam faceta o 11 lat starszego od siebie XD?

Oj kochana biedna Ty. Ja całe życie mam problem z żołądkiem. A ten Twojej choroby nie da się jakoś przez jakąś operację wyleczyć, coś zrobić?

Niestety nie da się tego wyleczyć operacyjnie, bo mam zaatakowane przeszło 50 % jelita... ale od kilku lat ma chorobę w na etapie uśpionym - więc nic się nie dzieje... Wiadomo, że jeśli będzie zaostrzenie choroby i lekarz powie, że trzeba część jelita usunąć to raczej się zgodzę, ale teraz nie ma takiej potrzeby...

A ja się muszę pochwalić, że od kilku dni czuje kopniaczki mojego skarba :happy: w końcu

A poza tym jestem już pani magister i w końcu mam z głowy szkołę i mogę w spokoju zająć się przygotowaniami do przyjścia na świat maleństwa i nie będę go już stresowała ;)

AEL jak samopoczucie?

Jejciu i jak czujesz się z kopniaczkami? No i gratuluje pani mgr, ale z kujonami się nie zadaję :p
A czuję się dziś dobrze :-) Wyjątkowo, po kilku nie za najlepszych dniach, ale jest ok. A jak Ty się czujesz?

Niestety nie da się tego wyleczyć operacyjnie, bo mam zaatakowane przeszło 50 % jelita... ale od kilku lat ma chorobę w na etapie uśpionym - więc nic się nie dzieje... Wiadomo, że jeśli będzie zaostrzenie choroby i lekarz powie, że trzeba część jelita usunąć to raczej się zgodzę, ale teraz nie ma takiej potrzeby...

A da się coś zrobić z tą Twoją chorobą na tyle by ją zredukować do totalnego minimum, bo nie wierzę że tylko leki bierzesz. Ale dobrze, że choroba "śpi" i nie daje o sobie znać. A i na pewno wszystko będzie dobrze :-)

madziarka moje gratulucje i to podwójne! Pewien etap w życiu zakończony pani mgr!
Ael 11 gadasz? Mnie też się starsi zawsze podobali a wyszłam za równolatka...:-p

ja się czuje dobrze, nawet bardzo dobrze jak ciężraówkę. Troche mnie przed zaśnięciem zgaga piecze i pewnie będzie jeszcze gorzej z czasem, ale nie narzekam. No i w upały ciężko mi trochę, duszno....

A z kopniaczkami super, w końcu czuje ze tam ktoś mieszka i że żyje... od trzech dni codziennie po południu czuję, a dzisiaj rano też czułam.

Ostatnia edycja:
reklama
ja się czuje dobrze, nawet bardzo dobrze jak ciężraówkę. Troche mnie przed zaśnięciem zgaga piecze i pewnie będzie jeszcze gorzej z czasem, ale nie narzekam

Ciepłe mleczko przed spaniem powinno dać radę. No niestety tak to ze zgagą, ta czasem mnie męczy ale na szczęście rzadko. Jakbym miała jeszcze ją w pakiecie no to chyba bym ocipiała :errr:

Ano mnie tam wszystko jedno czy różnica 10, 20 czy wcale. Jak się ludzie kochają to wiadomo, że nic na przeszkodzie im nie stanie

No mój to mnie tak kocha czasem aż to zerzygania się :p

Do góry