reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Żem jest. Po becie.

Ael
dziękuję ci kochana za te pasiory ale zrozum. We mnie tak się kotli, mam mętlik w głowie a do tego jeszcze nawet ze swoim P. nie mogę pogadać. Przepraszam za ten monolog ale jak sie tak wypisałam, wyżaliłam to zasnęłam i wstałam dopiero o 5.
A kochana jeszcze jedno....ja miałam bete 12800, zgubiłam jedno zero bo podawałam w przybliżeniu a tak dokładnie to 12894.

A tera chlam wode mineralną bo mi kazali przed usg
uuuuuu a ja się moim marnym 1200 martwiłam :-) Gratulacje jak nie wiem co :-) po raz enty
Zafasolkuję no właśnie poza tym żem opiernicz zebrała za wcześniejszy test to było tak, że nie wytrzymałam zrobiłam w piątek nic, po czasie ledwie widoczna cieniutka kreska druga, w sobotę powtórka znów najpierw nic a potem po czasie wyraźna gruba druga kreska. Tyle że nie wiem czy ten wynik prawdziwy bo to po czasie było ale dziwne, że dwa różne testy w dwa dni pokazały po czasie to samo tylko mocniej. Zamiast robić kolejne testy idę na betę dziś.
Mogło tak być biorąc pod uwagę, że miałaś testować JUTRO tak więc na dzień dobry <kopalwdupala> ;-)
A teraz jeszcze nie gratuluje tylko trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
a neciuszka: ty dzisia jsię dowiesz z bety czy coś zasialiście ?? trzymam &&&&&&&&&&&&& oby się przyjęło :)

dziukra: a jak się czujesz, pewnie nie ogarniasz tego wszystkiego? toż to cud, kochana,

No to wtedy będę a wy dacie mi wciry za wcześniejszy test i marudzenie :-D

No ja na pewno :p

Żem jest. Po becie.

Ael
dziękuję ci kochana za te pasiory ale zrozum. We mnie tak się kotli, mam mętlik w głowie a do tego jeszcze nawet ze swoim P. nie mogę pogadać. Przepraszam za ten monolog ale jak sie tak wypisałam, wyżaliłam to zasnęłam i wstałam dopiero o 5.
A kochana jeszcze jedno....ja miałam bete 12800, zgubiłam jedno zero bo podawałam w przybliżeniu a tak dokładnie to 12894.

A tera chlam wode mineralną bo mi kazali przed usg

No to może faktycznie ciąża jest starsza, nigdy nic nie wiadomo. Nie nerwuj się, poczekaj do badań.
Poza tym dziwne, że każą Ci pić, wodę, przy usg w ogóle jamy brzusznej pęcherz powinien być pusty, by nic nie zasłaniał...może potem każą Ci się wysiurać.

Ael nie wiem. Kazali to piję. A i mało tego. Do radiologa dziś nie da rady ale mój gin który dziś jest w szpitalu powiedział, że zrobi mi na szpitalnym usg żeby sprawdzić czy tam coś jest. choroba...tylko tam taki lichy sprzęt mają ale nic, najważniejsze, żeby zobaczyc.
Zafasolkuję a najważniejsze, żeby zdrowe dzieciątko było a to czy będzie od razu rodzeństwo czy nie to mało istotne.
Neciuszka ja wszystkie dzieciaczki przyjme z otwartym sercem ale powiem Ci, że szkoda dzieciaczków bo takie z mnogich ciaż są troszkę słabsze.
Lamia a po prawdzie to ja nic nie czuję. Owszem ogromną radość, strach i takie tam emocje ale nic więcej, nic fizycznego
łooo jeszcze szklanka i kapitulacja.

Poza tym dziwne, że każą Ci pić, wodę, przy usg w ogóle jamy brzusznej pęcherz powinien być pusty, by nic nie zasłaniał...może potem każą Ci się wysiurać.
Tez mnie to zdziwiło, mi za każdym razem lekarz karze lecieć siurnąć zanim zacznie badać.A może przy zewnętrznym USG w początku ciąży potrzebuje pełny pęcherz? hmmmmm?
Jessssuuuuu mdli mnie na maksa, a moja pseudokuleżanka jeszcze wpiernicza brzoskwinie i siorbie jak prosiak, bo jej sok po rękach cieknie

Dziurka kto to jest radiolog i co on będzie ci badał? Mi się on kojarzy z rentgenem>? Ale po co Ci rentgen?

Ostatnia edycja:
reklama
Ael: widzę ze twój maluch juz 2 kg waży , e kochany ciężar :)), plecy cię nie bolą ?

Kochana Ty się tymi suwaczkami nie sugeruj bo troszku są kłamliwe jeśli chodzi o wagę i cm. Mały waży do ok 2,5 kg teraz. Zaczynam się obawiać powoli, że mały to będzie duży po tatusiu, bo mamusia miarowa była XD. Plecy tak nie bolą one trochę są przyzwyczajone do obciążenia, więc ja tak nie widzę różnicy. Bolą plecy jak czasem muszę położyć się na plecach, albo przekręcić z boku na bok. Trudniej mi się wstaje z siedzenia, a brzuch znowu wyskoczył do przodu i ruszam się jak worek kartofli.

Dziura wczoraj podałam Ci normę na 5-6 tydzień, wychodziła norma do 20 tys, a ty masz 12 tys więc jest spoko. Tak mi się wydaje, że ciążę możesz mieć starszą. Wiesz dobrze, że krwawienia w ciąży mogą wystąpić.

Do góry