• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Katiuszka ale to ni jest tak kochana ze biorąc luteinę masz większe szanse na fasolkę... Jeśli twój progesteron (właśnie ten hormon który jest zawarty w luteinie) masz w normie to tylko popsujesz swoją sytuację... biorąc luteinę czy Duphaston (lek też z tym hormonem, ale nieco inaczej działający) możesz sobie rozregulować cykle i dostawać @ w różnych terminach. Co za tym idzie owu będzie też przesunięte a jeśli będziesz zażywać lek w trakcie owulacji to ci tylko zablokuje owulację... innymi słowy zadziała tak jakbyś używała antykoncepcji... To nie jest zabawka...

Luteina jest potrzebna gdy:
-masz nie regularne okresy
-masz plamienia miedzy okresowe
-masz zbyt krótką faze lutealną (czyli czas od owulacji do @)

Jeśli nic takiego u ciebie sie nie dzieję, to luteina będzie dl ciebie bardziej przeszkodą w zajściu w ciąże a nie pomocą... To jest lek a nie "wspomagacz"

Ostatnia edycja:
Noooo teraz już wszystko pojęłam:-)
Taka stara, a głupia jak but z lewej nogi!!!!! :zawstydzona/y:No ale przynajmniej sie przyznaję i w razie jakiś niepewności wolę zapytac. Tak więc ja z daleka od luteiny...póki co. Bo okresy jak w zegarku, plamień nie mam, faza lutealna też ok. Z resztą i tak by mi lekarz tego nie przepisał, skoro na razie jest wszystko ok. Chyba, że z ciążą będzie coś nie tak....ale o tym to nawet nie myślę!!!!!
Dziękuje, Kochane staraczki, za cierpliwe i wyczerpujące wytłumaczenia!!!!

Zmykam, bo póżno już, wpadnę jutro wieczorkiem, pewnie znowu będzie kilka stron do poczytania, ale jesteście twórcze w tym pisaniu hehehe

DOBRANOC!!!!!

Witam się znów po przzerwie. Nie mam kiedy do Was zaglądać. Nie wiem co u Was, nowe fasolki, ale napewno nowe staraczki, które serdecznie witam :*

Dziewczyny, zaczynam doktorat ;)

Spać nie mogę to zajrzałam do was się przywitać :-D

Ael mój lekarz też kazał mi brać jod najlepiej w połączeniu z kwasem foliowym żeby mniej łykać. Przy maleńkiej niedoczynności to wystarczy.

Atanku ja biorę Vitaminer Prenatal opakowanie 60 tabletek 18 zł kosztuje.

Mam nadzieję że gin potwierdzi teściora i będę wam wszystkim dziękować i słać fluidki. Otworzyłam lodówkę i poczułam wewnętrzne bleeee :-D próbuję właśnie skonsumić jogurcik ale kiepsko mi idzie.

Ael ja ciebie też bardzo lovciam... ale kurcze... znowu będzie trójkąt a ja na doczepkę... :-(

Ja tam nie należę do żadnego trójkącika więc może ja Cię ukradnę Ael i Atankowi??? :P :-D

Neciuszka wcinaj, wcinaj!! Na pewno ginek wszystko potwierdzi!! Przesyłam ogromnego fluida ~ no i trzymam kciuki &&&& :*

A ja zaraz zmykam na praktyki, dzisiaj prowadzę zajęcia z matematyki :eek: aż strach się bać jak mi pójdzie :-p

Zafasolkuje :tak: Neciuszka pochwaliła nam się wczoraj teściorem z pięknymi II krechami

Ostatnia edycja:
Nie napisała bo czeka na potwierdzenie :P bo jeszcze nie wierzy :-D

No to ja spadam. Trzymać kciukasy na przetarg matuli bo jedziem do włoszczowy teraz i za popołudniową wizytę u gina :)

Ostatnia edycja:
reklama
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Moja pseudokuleżanka z pokoju ma jelitówkę i kuźwa nie kuma, ze idiotka zaraża i powinna iść do domu. Urlopu zaległego ponad 40 dni i tu siedzi. Jak mnie zarazi to nawet nie wiem czym się leczyć:-(.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry