• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Dziurko nerki jak nerki... jak nie zrobię siusiu na czas to bolą. Muszę pamiętać o chodzeniu do łazienki nawet jak mi się nie chce...

Zafasolkuję, lekarz rodzinny nie wystawi ci zwolnienia z powodu ciaży a np. z powodu choroby. Zaświadczenie jest potrzebne ale po to by ona wiedziała jak cię ewentualnie leczyć a nie po zwolnienie. Zwolnienie na ciąże dostaniesz u ginekologa.

Zaraz lece robić fasolkę po brytońsku!! Ale mam smaka!!

reklama

Zafasolkuję, lekarz rodzinny nie wystawi ci zwolnienia z powodu ciaży a np. z powodu choroby. Zaświadczenie jest potrzebne ale po to by ona wiedziała jak cię ewentualnie leczyć a nie po zwolnienie. Zwolnienie na ciąże dostaniesz u ginekologa.

Ja wiem, ale jak np jestem w ciąży i zachoruje choćby na głupią jelitówkę, to zwolnienie też mi przysługuje chyba 100%? Czy jak to jest?
Kurcze od 8 godziny usiłuje zjeść bułkę i nie mogę wcisnąć, jakoś mi nie idzie, a głodna jestem jak wilk.

Zafasolkuję, tak masz wtedy zwolnienie też 100%, ale musisz przynieść zaświadczenie o ciąży dla rodzinnej. Dostaniesz na najbliższej wizycie. A jak nie to poproś. Ja nie musiałam prosić, bo tak naprawdę to pierwsza rzecz jaką powinien ci wypisać jak potwierdził ciąże. Albo mozesz też iść do gina z jelitówką i on cie będzie leczył i wystawiał zwolnienie. Mnie moja gin leczy z zapaleń pęcherza :-D

zafasolkuje: moze spróbuj jakiś kisiel zjeśc ,mi najlepiej szedłsmak jabłko z gruszką, a suche bułki naszczęście mam już za sobą,
Jak dostaniesz zwolnienie od rodzinnego na chorobę to nie przysługuję c i100% płatne tylko jak od gina dostaniesz

fifka: mniam, moze i ja bym fasolkę ,zjadła

w ogóle wczoraj postanowiłam ze muszę jesc połowę więcej warzyw i owoców, ale nie mam pomysłów na takie jedzenia, poradźcie coś bo ja sie wykoncze na te moje zaparcia, sa naprawde cieżkie

Ostatnia edycja:
Zafasolkuję, tak masz wtedy zwolnienie też 100%, ale musisz przynieść zaświadczenie o ciąży dla rodzinnej. Dostaniesz na najbliższej wizycie. A jak nie to poproś. Ja nie musiałam prosić, bo tak naprawdę to pierwsza rzecz jaką powinien ci wypisać jak potwierdził ciąże. Albo mozesz też iść do gina z jelitówką i on cie będzie leczył i wystawiał zwolnienie. Mnie moja gin leczy z zapaleń pęcherza :-D
Mam nadzieję, że nie będę musiała w ogóle brać zwolnienia na żadną chorobę. Narazie tylko tak myślałam na zapas :-). I kończę z tym tematem bo jeszcze sobie wmówię ;-)

w ogóle wczoraj postanowiłam ze muszę jesc połowę więcej warzyw i owoców, ale nie mam pomysłów na takie jedzenia, poradźcie coś bo ja sie wykoncze na te moje zaparcia, sa naprawde cieżkie
Ja znalazłam na siebie metodę. Wieczorem na kolacje miksuję banana, jabłko kilka suszonych owoców z mlekiem. I następnego dnia mam spokój i luzzzzz w tualette.

Ostatnia edycja:
Lamiav fasolka to chwila roboty, tylko trzeba ją wcześniej namoczyć bo inaczej będziesz gotowała pół dnia... tak jak j kiedyś fasolową! Miałam zachciankę i już teraz chciało się zjeść... a fasola nie namoczona... to gotowałam chyba z 4 godziny ale jadłam aż mi się uszy trzęsły! :-D

fofka: ja to tak naprawdę fasolki po bretońsku jeszcze nie gotowałam, moj mężuś tradycyjne potrawy pichci :)) wiec on mi ja na weekend zrobi , chyba ze juz mi chec przejdzie.

zafasolkuje: ja nie cierpię bananów, a pare lat temu lubiłam, nagle przestałam, a mi to nic nie pomaga ani suszone owoce, ani świeże, ani kwas z ogórków kiszonych, anie pomancze co mi ael poleciła, naprawdę bardzo cierpie przez te zaparcia w wc to mi sie płakac chce jak ide

zafasolkuje: ja nie cierpię bananów, a pare lat temu lubiłam, nagle przestałam, a mi to nic nie pomaga ani suszone owoce, ani świeże, ani kwas z ogórków kiszonych, anie pomancze co mi ael poleciła, naprawdę bardzo cierpie przez te zaparcia w wc to mi sie płakac chce jak ide
na mnie w sumie tylko suszone owoce, albo kilka sztuk popitych wodą, albo właśnie ten koktajl owocowy. Zrób sobie koktajl bez banana, też są dobre mieszanki. Ja podałam banana, bo akurat lubię.

Nie wytrzymam w tej tyrze, chyba rzeczywiście z czystej złośliwości wezmę 3 tygodnie zwolnienia i niech się martwią.

reklama
zafasolkuje : jak ci zazdroszczę, ja też bym chciał iśc po l4

własnie sie dowiedziałm ze w listopadzie u mnie w miescie beda usg 3d ginekologiczne i połoznicze, bo u nas jest taka roztoczańska szkoła ultrasonografii, to jest fajne bo są bardzo dobrzy profesorowie z różnych dziedzin, no i jak cię badaja to robią to bardzo dokładnie bo są przy tym lekarze którzy podnoszą kwalifikację oraz studenci więc tak jakby się ucza, Ja raz była mna tym na usg jamy brzusznej to mi każdy organ opisali, opowiedzieli bardo dokładnie. i to za darmo wszystko

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry