• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Witam!

Ja już po badaniu!! ale na początku wszystkiego dobrego Kwiatuszku z okazji II rocznicy :* !!

Co do badania to..... Potwierdził się chłopiec! Główki nie chciał pokazać, ale jajeczka pięknie.... gin odwróciła monitor w moją stronę i zapytała co widzę! A tam.... piękny siusiak z jajeczkami!!

No ale teraz mniej optymistycznie... mały jest... za mały :zawstydzona/y: I dzisiaj nic nie wyszło z połówkowego Usg... mam następne za dwa tygodnie... mały schował główkę mierzy moją kość łonową i mało co było widać... Nie ma podejrzenia niedorozwojów czy coś bo bo malutki jest proporcjonalny i każdy organ rośnie w takim samym tempie. Najprawdopodobniej jest młodszy (wychodzi ze zaczynam 20 tydzień) albo po prostu mniejszy... Bo ja dopiero mam swoje pierwsze 2 kg na plusie.

W tej sytuacji najprawdopodobniej nici z jutrzejszego Usg 3D... mam koło 15 zadzwonić do tej drugiej gin i powiedzieć jej o tym, ze dziecko jest mniejsze i ona wtedy zadecyduję, czy jednak robimy je jutro czy poczekamy ten tydzień czy dwa... Bo jak mały ułoży się tak jak dzisiaj z głową miedzy kością łonowa to guzik z widoków... a jako że jest mniejszy to też wiele rzeczy może nam umknąć... - ale przyznam ze smutno mi z tego powodu bo strasznie się napaliłam... :-(

Ogólnie smutno mi po tym Usg... bo niby nic złego się nie dzieję, ale jednak w głowie kłębią się myśli, pojawiają wątpliwości i strach...

mineralna też szukam w necie, ale myślałam że jak zwróce się do fachowców to mi pomożecie :-p
\

Pyscek: tez mam tą nadzieje :)

Fifka: gratuluje chłopczyka, a co do rozmiarów to kochana będzie wszystko dobrze każde dzieciątko jest inne będzie dobrze widzisz mi ostatnim razem powiedziano że mała ma duzy brzuszek że jestes strasznym obzarciuchem :) Będzie dobrze nie możesz sie zamartwiać bo to napewno w niczym nie pomoże. Wiadomo wiesz oni oblkiczaja to z OM a Owu jest w stanie sie przenieśc na inny termin więc uszy do góry

reklama
witam, Dziewczyny ratujcie ... mąż mi dziś przyniósł dwie reklamówki opieniek (opieńków) co mogę z nich zrobić ?? jak do słoika to czym zalać ?? proszę o pomoc.. u mnie zawsze to babcia się w to bawiła :-(

Normalnie do słoika i zwykła octowa zalewa z marchewką, czosnkiem, pieprzem, gorczycą i liściem laurowym. U mnie rodzinka tak robi i wychodzą takie właśnie najlepsze.

Witam!

Ja już po badaniu!! ale na początku wszystkiego dobrego Kwiatuszku z okazji II rocznicy :* !!

Co do badania to..... Potwierdził się chłopiec! Główki nie chciał pokazać, ale jajeczka pięknie.... gin odwróciła monitor w moją stronę i zapytała co widzę! A tam.... piękny siusiak z jajeczkami!!

No ale teraz mniej optymistycznie... mały jest... za mały :zawstydzona/y: I dzisiaj nic nie wyszło z połówkowego Usg... mam następne za dwa tygodnie... mały schował główkę mierzy moją kość łonową i mało co było widać... Nie ma podejrzenia niedorozwojów czy coś bo bo malutki jest proporcjonalny i każdy organ rośnie w takim samym tempie. Najprawdopodobniej jest młodszy (wychodzi ze zaczynam 20 tydzień) albo po prostu mniejszy... Bo ja dopiero mam swoje pierwsze 2 kg na plusie.

W tej sytuacji najprawdopodobniej nici z jutrzejszego Usg 3D... mam koło 15 zadzwonić do tej drugiej gin i powiedzieć jej o tym, ze dziecko jest mniejsze i ona wtedy zadecyduję, czy jednak robimy je jutro czy poczekamy ten tydzień czy dwa... Bo jak mały ułoży się tak jak dzisiaj z głową miedzy kością łonowa to guzik z widoków... a jako że jest mniejszy to też wiele rzeczy może nam umknąć... - ale przyznam ze smutno mi z tego powodu bo strasznie się napaliłam... :-(

Ogólnie smutno mi po tym Usg... bo niby nic złego się nie dzieję, ale jednak w głowie kłębią się myśli, pojawiają wątpliwości i strach...

Kochana ciesz się, nie jest źle, masz chłopa. A to, że jest mały no to co się dziwić jak ciągle nie dojadałaś i miałaś wagę na minusie. Po przekroczeniu 22 tygodnia zaczniesz przybierać miarowo a z Tobą mały, jeszcze pół ciąży przed Tobą a wiele może się zdarzyć. Fakt faktem, musisz zróżnicować bardzo dietę i zwiększyć porcje, bardziej kaloryczniej ale z umiarem i nadal zdrowo.
Co do 3d lepiej przełóż, bo szkoda byłoby wyłożyć pieniądze i nie zobaczyć tego obrazu 3d. Lekarka już zdecyduje kiedy najlepiej przyjść.

pyscek: dobre są takie mazone ala schabowe, no ale to tak na raz a ja kamsz duzo, to zostaje ci jakiś sos grzybowy, lub marynować ale ja nie pamiętam przepisu i proporcji

fifka: no zeby i umnie sie tak nie skończyło - koljny raz dla nas nauczka zeby sie tak nie podniecać wszystkim , ale co poradzić jak to tak samo. Najwżniejsze ze dzidzius zdrowy, proporcjonalny,. a że mniejszy to przecize są dzieci delikatniejszej budowy a są puszyste, wiec sie nie przejmuj, urodzisz zdrowego jak koń chłopca

Ael: o jesteś ,i jak , bo jakoś nie wydaje mi się zebyś miała dobry humor ?:-)

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny! :*

Ael ja teraz jem dobrze i mam zróżnicowaną dietę. Wyniki mam super! Waga zaczyna rosnąć więc już nie ma problemu. Tyle ze dopiero zaczynam i pewnie wraz ze mną mały...

Mineralna
w tym problem, ze ja i tak liczę według wyliczeń gin... i dzisiaj termin porodu znowu się przesuną o tydzień.... Z OM data wychodziła na 16 luty z wcześniejszych Usg na 22 luty a dzisiaj wyliczyła mi na 1 marca.... Po prostu ręce opadają... to wygląda na to ze mój mały się zmniejsza nie rośnie... Co do owu to niemożliwę ze aż tak mi się przesuneła bo jak teraz wyliczyłam musiałabym mieć owu parę dni przed pozytywnym testem... a to niemożliwe... mały po prostu wolniej rośnie.

Dodatkowo jestem zdołowana bo od wczoraj maluszek jakiś cichutki jest... jakby mnie przeciągną pare razy z nózki to pewnie od razu buzia by sie śmiała... a tu spokój... leciutkie kręcenie się... Wczoraj też o mało zawału nie dostałam jak mały na nic nie reagował... nie wiem co jest... możę czuję moje zdenerwowanie...?

Czuje napewno twoje zdenerwowanie.Gdy mama sie smieje dziecko też sie smieje jak sie smucisz ono też się smuci.

Ja np duzo płacze.

Ja z OM mam 23 grudnia a z usg wychodzi 21,22 grudnia więc nie mam duzych rozbierzności .

Będzie dobrze.

Ja sie zastanawiam czy teraz na wizycie piątkowej zrobi mi USG ostatnie mialam 4 sierpnia

Tak rozmawiam z mężem ze chyba jednak pójdziemy na te Usg 3D jutro! Bo chciałabym jednak znać opinie też innego lekarza... zeby małego zbadała i dokładniej zmierzyła na lepszym sprzęcie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry