• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Ja nieco plan mam na sobotę co zrobię. Ziemniaczki mi się właśnie gotują to zjem z kotlecikiem. W ramach focha na męża nie robię nic poza tym co musiałam zaraz się kładę i czytam.

Fifka gratulacje chłopczyka, a zobaczysz że mały moment zacznie teraz rosnąć, a niektóre dzieci zdrowe są a i tak po prostu mniejsze. Uszka do góry :*

Laura
niestety ja ze świętokrzyskiego daleko od Ciebie bo 200 km. U mnie jako tako objawów nie ma poza tymi bólami jajników (podobno dobrze że są) i że czasem rano jakoś niemrawo się czuję i męczę serek godzinę a jak lodówkę otworzę z rana to wtedy mnie ciągnie na wymioty i zaraz przechodzi. Mam trochę obaw czy wszystko w porządku bo mi ta beta nie wyszła wtedy i test też dość późno. No i zgage czasem mam.

Ael: o jesteś ,i jak , bo jakoś nie wydaje mi się zebyś miała dobry humor ?:-)

Humor taki sobie, czuje się tak okropnie ociężała, że szok, nic mi się nie chce. Popracuje dłużej przy czym od razu wchodzą obrzęki i ręce piekielnie mnie bolą.
Mały jeszcze jak się kokosi, to tak się rzuca i kopie, że to boli a ja płaczę już z tego bólu i rzadko sama mogę go uspokoić. W żadnej pozycji nie jest mi dobrze, w nocy to czuje się jakbym wchodziła na Mount Everest, taki wysiłek potrzeba mi przy obróceniu się.
Nie mam ochoty na nic, już chce urodzić bo końcówka ciąży mnie wykańcza.

Dzięki dziewczyny! :*

Ael ja teraz jem dobrze i mam zróżnicowaną dietę. Wyniki mam super! Waga zaczyna rosnąć więc już nie ma problemu. Tyle ze dopiero zaczynam i pewnie wraz ze mną mały...

No to co się martwisz? Poczekaj na jakiekolwiek wyniki miesiąc, wtedy zobaczysz czy dieta działa i jak mały przytył wraz z Tobą. Teraz nie masz co się smucić i wariować.

Dziewczyny rzadziej będę bywać na bb, bo ja nie mam siły nawet siedzieć przy laptopie, całe ciało potem tak boli, że nic nie będę czuła, także wybaczcie moją znikomą obecność. Czasem ogarnę jakieś multiposta, ale rzadko, także ja już coś chcecie wiedzieć piszta smsa do mnie.

Fifka: Będzie wszystko dobrze, nie martw się na zapas, ciesz się z synka :* Swoją drogą na początku ciąży chciałaś mieć chłopa czy dziewuszkę?
Neciuszka: No rzeczywiście troszkę daleko :) i też nie martw się :) na pewno jest wszystko w porządku, każdy organizm jest inny :)

ael: juz do porodu nie długio, po prostu musisz leżeć i wypoczywać , przykro mi ze tak się nieciekawie czujesz. JMyślała mze w szpitalu ci te obrzeki zlikwidowali ??

a jest tu ktoś z woj. lubelskiego ???????

ael: juz do porodu nie długio, po prostu musisz leżeć i wypoczywać , przykro mi ze tak się nieciekawie czujesz. JMyślała mze w szpitalu ci te obrzeki zlikwidowali ??

Obrzęki zeszły tylko w szpitalu to mi dupa odpoczywała, a w domu to w coś zawsze ręce włożyłam. Musiałabym co chwilę robić sobie odpoczynek dłuższy ale trochę roboty jest więc póki pokój nie będzie gotowy to nie odpocznę bardziej.

Właśnie zafasolkuję tak czytam.... i że to serce teraz widać na usg. bzdura jakas. U mnie jest dziecko u Ciebie zarodek

No ja już widziałam serduszko mniej więcej w tym tygodniu ... :-)

tak sobie myślę czy aby na pewno będzie mnie badał usg tylko po brzuchu, bo ja nie chce dopochwowego,
ciążówki a czy w późniejszych badaniach miałyście jeszcze dośrodkowe usg????????????

Tak jak dziewczyny wcześniej pisały, USG dopochwowe robi się mniej więcej do 12 tygodnia bo lepiej widać maluszka... i nie ważne czy lekarz ma sprzęt do USG brzusznego czy nie to raczej zrobi to dopochwowe...

Kwiatuszku wszystkiego najlepszego!! Dużo miłości przede wszystkim i wspaniałych następnych wspólnych lat!!!!

Fifka no to możemy sobie podać rękę co do chłopców...! Gratuluje syna, mąż pewnie dumny jak paw... :-) A co do wymiarów to ja też bym poszła jutro na to USG 3D żeby się uspokoić ale na pewno wszystko OK, może faktycznie ciąża jest po prostu młodsza! Ja też byłam na połówkowym jakoś w takim czasie jak Ty i połówkowe gin wykonała (wszystkie pomiary były OK) ale już 3D do doopy :-( (bo miałam to w jednej wizycie). Mały nic a nic się nie chciał odwrócić, kazała nawet przespacerować się nam ale nic nie dało, mały uparciuch się nie pokazał więc nici z nagrania mojego łobuza... :-) każdy lekrz może ma inne podejście i dlatego Twój woli poczekać tydzień lub dwa ;-)

A ja miałam umyć okna i piekarnik a skończyło się na tym, że umyłam okna, piekarnik, pościerałam kurze, poodkurzała, puściłam 2 X pralkę i pościerałam podłogi!! |Padam z nóg!!!!!!!!! Jeszcze firanki muszę powiesić ale to zrobię wieczorkiem jak troszkę odetchnę

reklama
AeI- kochana a ja nie mam twojego nr zeby sie zapytac co tam np u Ciebie??:P i jak mam ci wyslac smsa??:-D:sorry:

a chcecie zobaczyc moja fasolke i serduszko??

nareszcie wrocila wczesniej z pracy:) poprosilam swoja szefowa o panienke do pomocy bo samej mi ciezko:) staram sie wytrwac do grudnia ale coraz ciezej mi :/ szybciej sie mecze i to masakrycznie w dzien prawie caly czas spie:p wiec musicie mi tez wybaczyc ze zagladam jak taka wredna baba:P w sobote poszlam spac o 16 po pracy zjadlam szybko obiadek i nynki (miala byc chwilka) obudzilam sie o 00:12 poszlam sie umyc zjesc cos i dalej nynki obudzilam sie w niedziele o 11:P teraz chyba tez przydala by mi sie drzemka:P ale musze sie troche zmobilizowac do zrobienia obiadu od czasu jak zaszlam w ciaze zrobilam sie mega leniwa az sama siebie nie poznaje:/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry