• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

zafasolkuje: z tym sikaniem to ja tez miał tak, ze najpierw latała mczęsto potem jakoś mniej, a od paru dni znowu chodzę siusiu i to częściej niz wcześcniej, w nocy po 5-6 razy wstaję .

neciuszka: to dobrze ze lepiej

ma_gdalena: ja polecam proszki nimesil, one są na recepte ale 30 saszetek kocztuje około 16 zł, tylko pod warunkiem ze nie będzie ich czesto i przez dł. okres stosował, bo uszkadzają wątrobę.
Ja je brała mna migreny i na silne bóle miesiączkowe, jak już nie mogłam wytrzymać

a ja wymiotuje dzisiaj, a myślałam ze mnie to ominie bo przez ten cały czas tak sie fantastycznie czułam

reklama
Magdalena mój mąż bierze czasem Ketonal forte (jest na receptę) BARDZO mocny środek przeciwbólowy, ale nie wiem jak często on musi brać bo go nie wolno od tak sobie łykać... Moja lekarz też mi wypisywała go czasem na moje bóle @owe i mówiła ze to najsilniejszy lek na rynku. Silniejsze to już tylko psychotropy. Kosztuje ok. 30zł za 30 tabletek.

Ja już załatwiłam wszystkie sprawy i położyłam się znowu do łóżka... dawno już nie byłam tak mocno przeziębiona... nie mam na nic siły...

Lamia
z tym siusianiem idź do lekarza na badanie moczu... bo może powiększajaca macica uciska ci moczowody i masz zapalenie... 5-6 razy to nie jest normalne... ja też tak miałam w podobnym okresie ciąży i musiałam sie leczyć.

fifka: o widzisz a ja myślałam ze to normalne, ale wiesz co mi w badaniach moczu wyszły jakieś bakterie, musze tylko zaniesc wyniki do lekarza

zafasolkuje: oj widze ze ty podobnym etapem jak ja idziesz:) oby ciebie ominęły wymioty, ale i tak stwierdzam ze wole rzygać niż mieć zaparcia.
staram sie pić wodę, ale nie wchodzi mi,

Ostatnia edycja:
Lamia jak masz bakterie to świadczy o zapaleniu właśnie.... Mi też nic nie bolało, tylko siusiałam często. Ale spokojnie, to bardzo częsta dolegliwość w ciąży... dlatego ja chodziłam do gina co dwa tygodnie na początku bo musiałam poleczyć te moje zapalenia, nerki itp...

Jak często ma te migreny?
jakie ma objawy i jak długo trwają?
I czym do tej pory się leczył?
Ja jak mnie dopadnie w domu to biorę po 2 nurofeny forte, zamykam się w pokoju robię zimny okład i po 20 minutach przechodzi.
Jak mnie dopadnie w pracy to ratuje się ketonalem forte.

No właśnie na szczęście nie za często, objawia się tym, że "traci" wzrok na jedno oko, tzn. robią mu się takie jaskrawe plamki na oku jakby długo patrzył w słońce, zaraz potem go zemdli no i na koniec dochodzi ból głowy... właśnie bierze ten ketonal ale wiem, ze nie powinno się go za często stosować i myślałam, że jest coś typowo na migrenę.

A ja leżę pod kołderką i nie mam zamiaru spod niej wychodzić do końca dnia. A Mój szkrab takie fikołki dzisiaj robi u mnie w brzuchu, że chyba zaraz dziurę zrobi :-p

Heh albo z płaczek pójdziesz do lekarza rodzinnego... serio ci mówię... Idź do zwykłej lekarz rodzinnej jak nie chcesz płacić za gina i pokaż wyniki. Pewnie furagin ci wypiszę. Bo jak się rozwinie to będziesz musiała brać antybiotyk... a to jest bardziej szkodliwie....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry